Kabak tatlısı nasıl yapılır
Kabak tatlısı yapılışı
Kabak tatlısı diye ölecekmişim :)) Geçen Çarşamba Bostanlı pazarında sevgili Sedo' ya elinde balkabağıyla rastlayınca, tezgahlarda henüz bitmemiş olduğuna kanaat edip, ilk gördüğüm tezgahtan ben de aldım ve bu sezonluk son bir kez yaptım. Kışın en favori tatlılarımızdan olduğunu düşünüyorum kabak tatlısının. Dilerseniz kaymakla, cevizle veya tahinle servis edebileceğinizi hatırlatıp tarifime geçiyorum. Afiyet olsun..
Malzemeler:
****************
*1 kg. balkabağı (temizlenmiş haliyle)
*Yarım kg. toz şeker
*8-10 adet karanfil
*Üzeri için dilediğiniz süsleme malzemesi
********************
*Kabakları 1,5 cm. kadar kalınlıkta doğrayın.
*Tencereye bir sıra kabak, biraz şeker; yine bir sıra kabak, biraz şeker olacak şekilde sıralayarak malzemeyi bitirin.
*Aralara karanfilleri de serpiştirin.
*4-5 saat bu şekilde bekletin, kabaklar suyunun çoğunu salacaktır.
*Ocağa alın, önce harlı ateşte biraz pişirip altını kısın ve kısık ateşte suyu makul miktarda kalıp kabaklar pişene kadar tutun.
*Soğutun ve üzerine süsleme malzemesini serperek servis edin.
ablacım çok severim bende üzerine tahin dökünce ayrı lezzetli oluyor,afiyetler olsun,
YanıtlaSilkeyifli pazarlar,
sevgilerimle,
şeri...
Şericim; tahinin yakışmadığı tatlı söylesene sen bana :) Yok.. Bayılırım o haline de.. Sağolasın ablacım..
Silsanki yanımda hemen bir çatal alıp yiyecekmiş gibi çok güzel canım ellerine sağlık çok da severim.
YanıtlaSilÇiğdemcim; vallahi çatalı değdirsen arkası gelir zaten emin ol :)) Bayılıyorum ben de ve hiç dayanamıyorum :) Sağolasın..
SilEn sevdiğim talılardandır biliyor musun çok da güzel görünüyor. Ellerine sağlık. Sevgiler.
YanıtlaSilSağolasın Sibelcim.. Ben de bayılıyorum, o yüzden de sık yapmıyorum:)))) Sevgiler canım..
SilÖnceden hiç yemezken şimdi benimde favorilerimden oldu Serapcım. ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilZevk tabii Feraycım. Bazen insanların çok güzel bulduğu şeyleri bizim damağımız kabul etmeyebiliyor. Neyse ki zararın neresinden dönsen kardır:) Teşekkürler canım:)
SilEn güzel ve en hafif tatlı bence..Bayılırım..Çok güzel görünüyor..ellerine sağlık..sevgiler..
YanıtlaSilNurşencim; gerçekten şuruplu olmasına rağmen meyveli olduğundan herhalde çok hafif oluyor. Sağol canım:)
SilEllerine sağlık şeker...Kabağı patates püresine koymayı denedin mi? süper oluyor. Chefikanın mutfağına bakabilirsin
YanıtlaSilDeneyeyim bari Fatoşçum :) Sağol fikir için..
Silkış aylarının favorisi kabak tatlısı ve lahana sarması bence. ikiside zamanının gözdeleri. sevgiler.
YanıtlaSilAh Aslıcım, olmaz mı hiç? İkisine de bayılırım, her ne kadar lahanayı - kullandığım ilaç dolayısıyla- yiyemiyorsam da:(( Sağol..
SilBİTMEDEN BENDE TEKRAR YAPSAM ÇOK İYİ OLACAK:)
YanıtlaSilNEFİSS GÖRÜNÜYOR ABLACIM.
ELLERİNE SAĞLIK.
Melihacım,sağol ablacım:)
Silbayılırım...
YanıtlaSiluzun süredir yapmıyordum, zamanı gelmiş ;)
Fincan Teyzecim; çok sağolasın :)
SilCanım bende az önce eşime sipariş verdim bal kabağı gider ayak bir kere daha pişirmeli .Ben pek sevmesem de evde bayılıyorlar.Ellerine sağlık afiyetler olsun.sevgilerimle.
YanıtlaSilVişnecim; ah bir sevseydin, nasıl güzel bir şey olduğunu anlardın:) Sağol canım..
Silgüzel yorumun için, içtenliğin için teşekkür ederim serap abla :) sevgilerimle
YanıtlaSilRica ederim Aslıcım, benden de sevgiler:)
Silcanım hayırlı günler sağlıklı huzur dolu geçir
YanıtlaSilgülücükler yüzünden hiç eksik olmasın.
bizim evin baş tacı selenyum olunca tabi baş tacı yapılır.
ellerine sağlık:)
Ayşecim; çok faydalı bir meyve olduğu kesin:) Sağol canım..
SilCanım çokkk yoğunum bu aralar oğlum yanımda iş sonrası mutfaktan çıkamıyorum:)))Sağlık olsun ,bugün yorum bırakan dostlarıma ve kardeşlerime uğramak istedim,sevgiler..Kabak tatlısı nefis elle
YanıtlaSilrine sağlık...
Deryacım; hiç üzülme, zira bu aralar ben de kimselere uğrayamıyorum:( Yine de çok sağol, gözünaydın bu arada canım benim..
Silımmmm gel beni ye diyor bu tatlı resmen
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel olmuş canım
Handecim; çok sağol.. Aynı şeyi bize de dedi, biz de gereğini yaptık, hiç merak etme :))))))))
SilEline sağlık,çok iştah açıcı fotoğraflar.Kabak tatlısı çok hafif,çok sevdiğimiz bir tatlı.Bir kaç defa pazardan aldım,iki defada teyzemiz kendi yetiştirdiklerinden göndermiş,bu yıl çok yedik halen de olsa yiyecek durumdayız :)
YanıtlaSilNergisçim; çok sağol canım, biz de çok seviyoruz "maalesef" :))))
YanıtlaSilCanım ya bir foto bu kadar canlı olabilir, bayılırız kabak tatlısına biraz önce sonunu yedik çok lezzetli bir kabak almış eşim. kabak iyi olunca daha bir güzel oluyor değil mi? Hatta küçük kızımda iş yerine götürmüştü arkadaşları bayılmşlar. eline sağlık ağzınız da bal kabağı gibi hep tadında olsun..sevgiler.
YanıtlaSilŞükrancım; çok sağol canım benim.. Size de sfiyet olsun :)
Silellerine sağlık çok da severim :)) ama şimdilik dilimlerini fırında kızartıp yiyebiliyorum:))
YanıtlaSilHaticecim; sağol canım benim.. Ama senin adına hem üzülüyorum yiyemiyorsun diye, hem de bir yandan seviniyorum sağlığın için çok iyi bir disiplin uyguluyorsun diye.. Kolay gelsin sevgili arkadaşım :)
Silelınıze sağlık bende çok sevıyorum ama kendıme sekersız yapıyorum
YanıtlaSilSevgili Belgüzar anne; tatlıyı şekersiz yapmanızı gerektiren bir rahatsızlığınızın olduğunu düşündürdü yorumunuz bana ve üzüldüm:(( Geçmişler olsun, kolay gelsin diyor ve teşekkür ediyorum, sağ ve sağlıklı olun :)
SilSERAP ABLACIM, ELLERİNE SAĞLIK OLSAYDI ŞİMDİ NASIL YERDİM
YanıtlaSilSunam, güzel kardeşim; ben de organizasyon işlerine koştururken enerji versin diye sana ikram etmeyi nasıl isterdim ablacım:)))) Sağolasın, kolay gelsin canım..
YanıtlaSilVay vay vay vaaayyyy. Çok enfes görünüyor, muhakkak tadı da nefistir..
YanıtlaSilTeşekkürler Nurten ablacım:)
Sil