Tahin pekmezli ekmek nasıl yapılır
Tahinli ekmek tarifi
Pekmezli ekmek tarifi
Ekmek tarifleri
Tahin pekmezli ekmek alelacele çıktı yine ortaya :))
Bizim site bazen çok şenlikli oluyor. Cumartesi akşamı site lokalinde hep beraber yemek yerken, Pazar akşamına makarna partisi planları yapılıyordu. İçlerinde İtalyan asıllı bir arkadaşımız var ve hep çok güzel soslu makarnalar yaptığından dem vururdu. O yapacakmış, aşağı yukarı 20 kişilik bir gruba.
******************
Hamuru için:
--------------------------
1 kg. un (ben kalabalığa yaptığım için bu kadar kullandım, siz yarım ölçüye indirebilirsiniz)
600 ml. süt (3 su bardağı)
1 paket instant maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı sıvıyağ
--------------------------
1 çay bardağı susam
Yarım su bardağı tahin ve yarım su bardağı pekmez karışımı (daha tatlı isterseniz pekmezi 1 bardak, tahini yarım bardak kullanın)
Yapılışı:
******************
*Hamur malzemelerini yoğurun ve normal ekmek hamurundan çok az daha katı olan hamurunuzu hazır edin.
*Ekmek hamurunu unlanmış tezgaha alıp merdane yardımıyla yaklaşık 30 cm çapa kadar yassıltın.
*Üzerine 1-2 yemek kaşığı tahin-pekmez karışımı kenarlara fazla taşırmadan sürüp susamın dörtte birini serpiştirin.
*Yassıltıp, katlayıp tekrar iç harçlama işini iki kez daha yapın.
*Üzerine kalan tahin-pekmez karışımını sürüp susamı da serpiştirin.
*Ilık bir yerde (tercihan 50 derecelik fırında) ağzını örterek mayalandırın.
*Hamur yükselip tepsi hizasına gelince fırını 200 dereceye kızdırın ve pişmeye bırakın
*Tel ızgara üzerine ters çevirerek soğutun. İyice soğuyup dinlenince dilimleyin. İçi yumuşacık ve dış katmanı kıyır kıyır çörek-ekmeğiniz hazırdır..
YanıtlaSilBütün sitenin katıldığı etkinlik çok hoşuma gitti böyle güzel komşuluk ilişkilerinin sürüyor olması ne güzel. Bizim sitede asansör kapısında merhabadan öteye geçmiyor.
Ekmek çok güzel görünüyor ellerine sağlık, afiyet olsun
Sevgiler
Sevgili Çınar; burası müstakil evlerden oluşan bir site. Yatay yerleşim olunca insanlar ister istemez rastlaşıyor, belki de ondandır bizim muhabbetimiz. Asansör olayı yok yani :) Sağolasın canım..
Siltahin lide mis gibi kokulu kokulu harika olmuştur canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilCanım; sağolasın.. Sevgiler :)
SilTahin pekmezi çok severim..Hemen deneyeceğim bu ekmeği..ellerine sağlık,nefis..sevgiler.
YanıtlaSilNurşencim; umarım beğenirsin canım :)
SilHay Allah, makarna partisine katılamamanıza üzüldüm ama. Ellerine sağlık ekmek için de.
YanıtlaSilEh, kalorinin sadece birini almış olduk böylece be Aylincim:) (Polyannacılık genlerde var naapıcan :)
SilDamardan girmişsiniz resmen. Bunu denemek kesinlikle şart oldu. En kısa sürede deneyiyip sonuçları paylaşırım ben de.Ellerinize sağlık:)))
YanıtlaSilSaadetçim; umarım denemeni paylaştıysan kaçırmamışımdır :)
SilGÜZEL GÖRÜNÜYOR HATTA GÜZEL AZ KALIR OLSA DA YESEM YANİ ELİNE SAĞLIK. BÖYLE KOMŞULUKLAR İYİ GELİYOR İNSANA ...
YanıtlaSilElifçim; komşuluk önemli bir kurum aslında. Değerini bilene tabii :) Sağol canım..
SilHarika olmuş. Pekmez hamur işlerine çok yakışıyor. En kısa sürede denenecek.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSibelcim; senin beğenmen benim için önemli canım, sağol :)
SilBu ekmek işinden hep korkmuşumdur Serapcığım sende görünce imreniyorum nefis bir görüntü anlatımda harika bu tarifi deneyeceğim ellerine sağlık arkadaşım umarım hafta sonu görüşürüz sevgiler...
YanıtlaSilMinecim; beni güldürdün Allah da seni güldürsün.. Sen bunu mu yapamayacaksın, hadi canım :) Sağol canım benim..
SilLezzetini tahmin ediyorum ve ilk fırsatta denemeyi çok isterim ama senin elinden yemek çok daha keyifli olurdu ablacımm..
YanıtlaSilEllerine sağlıkkkkk..:))
Melihacım; belki birgün bir yerde, kimbilir :) Sağol canım..
SilOvvv ben buna bayıldım bayıldımmmm, ekmekcilerin şahı seni :)
YanıtlaSilNot aldım efemmm.
Leylacım; ekmekçi teyze lakabımın hakkını vermeye çalışıyorum :) Sağol canım..
SilEkmekçi güzeli arkadaşım, gene döktürmüşsün.Ben yarım ölçü yapayım.
YanıtlaSilTeveccühün Dilekçim :)
SilTahini cok seviyorum cok güzel görünüyor ellerine saglik.
YanıtlaSilGülcancım; sağol canım..
SilNe kadar kendinizi geliştirmiş bir bayansınız sizi çok tebrik ediyoruz.Bir taraftan çalışıp diğer taraftan da yemek kültürünüzü ne kadar geliştirmişsiniz.Hemde besleyici sağlıklı yemekler,ekmekler hazırlıyorsunuz
YanıtlaSilwww.zeytinyagibutigi.com
Sayın Zeytinyağı Butiği; çok sağolun..
SilMerhabalar,
YanıtlaSilBlogunuzun ismini biliyordum ama şimdiye kadar hiç ziyarete gelmemiştim; hata etmişim. Açıklayıcı ve çok güzel tarifleriniz var; özellikle ekmeklere bayıldım. Ellerinize ve emeklerinize sağlık.
Tahin Pekmezli ekmeğinizi mutlaka deneyeceğim, sevgiler, Pırıl.
Sevgili Pırıl; güzel düşüncelerin ve nazik ziyaretin için çok teşekkür ederim, sağolasın. Yine beklerim, benim işim gücüm ekmek, en çok bulacağın tarif daima ekmek olacaktır..
Sil