Sayfalar

12 Eylül 2012 Çarşamba

MUTLULUK KÜÇÜK ŞEYLERDE SAKLIDIR

Mutluluğun tarifi
Mutluluğun sırrı
Mutluluğu büyük şeylerde aramayın
Evinizde ufak değişiklikler yapın


Tam "yine uzun ara verdim, farkındayım..." diye yazıyordum size ki sevgili Çenebaz'ım aradı az önce "sesin soluğun çıkmadı, iyi misin, keyfin yerinde mi?" diye !! Telepatinin bu kadarına pes diyorum:) Kalp kalbe karşıdır deyin, ne derseniz deyin ama bizim onunla aramızda böyle bir kalp bağı var, birbirimizi uzaktan hissediyoruz yani.. Ne mutlu..

Evet, gerçekten de uzun zamandır elim bloğuma uzanmadı, bir tembellik evresinden geçtim sanırım. Peki bu ben miyim? Tabii ki hayır ! Evimizin alt katında bir tadilat planlıyorduk uzun zamandır. Vira ölçüp biçiyor, "şöyle yapalım, böyle edelim" deyip duruyorduk eşimle.. Bu işi büyük bir ekiple yapan bir arkadaşımızdan fikir ve fiyat aldıık önce. Bir yandan da gözümüzde büyüyordu, malum tadilat zor ve büyük iş. Sıfırdan yapmaktan daha zor. Böyle olunca
bir süre askıya aldık. Derken geçen hafta eşim aklına gelen daha pratik bir fikri paylaşıp benim de aklıma girdi:) Ve tadilattan komple vazgeçip yeni planı hayata geçirdik.


Blogger toplantımıza katılan arkadaşlarımın bir kısmı hatırlayabilir belki bizim alt kattaki ön ve arka odayı. Hatta beğenenler olmuştu. Arkadaki, otantik köy odamız bizim, orada yaşamayı seviyoruz. Ancak arka odada hem oda hem de mutfak bir aradaydı, böyleyken ikisi de çok ufak kalıyordu ve biraz karanlıktı. Ön odada eşimin kocaman bir nalburiye dolabı, benim bir erzak dolabım, bir de buzdolabı vardı. Erzak ve buzdolabı mutfaktan uzaktaydı. Yemek yapmaya kalktığımda hızlı çekim bir atom karıncaya dönüşüyordum dolaplar ve mutfak arasında mekik dokuyan:)) Sözün kısası; yapılan operasyonla (!) artık bir oturma odamız, bir mutfağımız ve de bir işlik odamız oldu.. Birbirinden ayrı ve bağımsız.. Ben size sadece oturma odasını anlatacağım:)


Evimi Seviyorum-Colette bloğunun sahibesi sevgili Nilgün Abla kadar güzel anlatabilir miyim bilemem ama bu süreci sizinle paylaşmak istedim nedense:) Çünkü zorluğu bir yana, ben çok keyif aldım bu süreçten. Yazımın başlığında da dediğim gibi, ben mutluluğun gerçekten de küçücük şeylerde, küçücük ayrıntılarda saklı olduğuna tüm kalbiyle inananlardanım. Bu odalararası aktarım-değişim esnasında yaptığım yegane masraf, zaten var olan iki tahta divana şu gördüğünüz dallı-güllü, baharvari divan örtülerini diktirmek oldu ve eşimin de benim de içimize çok sindi. Hepsi bu.. Eşyaları taşı, yerleştir, döşe tamamdır..


Gördüğünüz döküm kuzinemiz yaklaşık yedi yıldır bizimle. Ağırlığı anlatılır gibi değil. Eskilerin "gavur ölüsü" tabir ettiği cinsten inanın ama onu da taşıdık vallahi:) Kışın öyle bir ısıtıyor ki, değer.. Üzerindeki tepsi örtüsünü yanılmıyorsam görümcem örüp hediye etmişti. Emin değilim, çünkü böyle hediye edilmiş üç-dört tepsi örtüm var, hangisini kim örmüştü karıştırıyorum:) 


İlk iki fotoğrafta da gördüğünüz eski görünümlü tabaklık büfe vardı zaten. O da yer değiştirdi sadece. Tabaklar, şamdanlar eşimin "pek kıymetli" hurdaları ama o büfeye de yakışıyorlar hani:) Bu arada o beyaz örtüler benim ilkokuldayken kendi işlediğim kanaviçeler, 40 seneye yakınlar:) Duvardaki kurutulmuş biber ve patlıcanlar, otantik efekti çok iyi tamamlayan objeler aslında.. Kaldı ki biz yemeyi de seviyoruz bunları..


Bu perdeler de vardı. Taa 1996'dan beri hem de. Yazlıktaydılar, sonra Sasalı'ya geldiler:) Ama halen sevilerek kullanılıyorlar, işe yarıyorlar. Eteklerindeki dantelleri kuzenim örmüştü..


Kayınbiraderim bir süre Hong Kong'da yaşamıştı ailesiyle birlikte ve bir gelişlerinde soldaki tabloyu yaptırıp getirmişlerdi bize. Üzerinde eşimle benim isimlerimiz var ve sanırım mutlu evliliği sembolize ediyormuş, o nedenle hoşuma gitmişti:) Sağdaki de eşimin bekarlığında Kıbrıs'tan getirdiği ve üzerinde Yunanca menü bulunan bir lokanta tarifesi:)

Bu kadar.. Ama daha ne olsun, değil mi? Gördüğünüz üzere bir süredir kafamız ve sonrasında elimiz bu işlerle meşgul olduğundan sanal aleme fazla dahil olamadım, kısa giriş çıkışlar yaptım aralarda.

Çok küçük detaylarla evimi güzelleştirmeyi, değiştirmeyi öteden beri severdim ben. Cebimden illa para çıkarmaya hiç gerek yok yani. Yardımcım hep anar o günlerimizi: Karşıyaka'da oturup yine Karşıyaka'da çalıştığım günlerde önceden planladığım bir eşya - yer değişikliği için öğle yemeğini feda edip taksiyle eve gelir, değişikliği onun da yardımıyla yapar ve şubeye dönerdim. Hiç üşenmedim böyle şeylere. Eşyaların yerini değiştirdiğimde yeni eşya almış ve hatta yeni bir eve taşınmış gibi hissediyorum. Bundan büyük mutluluk duyuyorum. Şu anda da, yukarıda gördüğünüz "KÜÇÜCÜK" değişikliklerden dolayı yorgunum ama "KOCAMAN" mutluyum. Hepinize mutluluklar diliyorum ve bu şirin odada kahve içmeye bekliyorum hepinizi:)



38 yorum:

  1. Çok güzel Serap ablacığım ne kadar güzel anlatmışsın bir an gözümde canlanıverdi evin içine girip dolaştım çıktım. Sağlıkla mutlulukla huzurla oturun güzel evinizde Allah içinize sindirsin. Ellerinize sağlık. Öpüyorum, sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. GÜZEL PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
    HAYIRLI GECELER

    YanıtlaSil
  3. Selcencim, canımın içi:) Hissedebilmen ne kadar güzel. Gönül gözün hep açık olsun, Allah sana daha iyilerini versin güzel kardeşim, sağol..

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Seyyah Gül; çok teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Serap Hanımcım; çok zevkli bir dizayn olmuş. Allah güle güle oturmak nasip etsin sağlıkla inşallah....SEVGİLER:))

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık güle güle oturun:)

    YanıtlaSil
  7. harika olmuş canım benim evin çok güzel ama en güzel yeri burası:)

    sağlıkla kullan canım

    YanıtlaSil
  8. En başta ben bayılmıştım mutfak bölümüne:)şimdi yine hayran hayran baktım resimlere:)güle güle sağlıklı,mutlu günlerde oturun canımcımmm:)sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. ne kadar da hoş bir oda burası böyle güzellikle oturun:))

    YanıtlaSil
  10. Mutlu olduğun yazdıklarından belli, yorgunluk geçici ama mutluluk sende her daim kalır,resimleri bayılarak izledim,emeğine sağlık muhteşem olmuş ben olsam bu odadan çıkmazdım:))

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel olmuş..Zaten mutfak ve o ara odana bayılmıştım.Gerçekten çok otantik aksesuarların var.. Hele döküm kuzinen...:) Bence süper olmuş.Sağlıkla,huzurla oturun.Şeniz

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Lezzetli somunlar, oradayken ne kadar mutlu olduğun önemli bunu da zaten çok net görebiliyorum güle güle huzur içinde kullanın her alanını.. bizimde alt katımız buna benzer bir düzende o kadar çok kalabalığımızı sığdırdık ki anlatamam ben de belki paylaşırım bir gün, sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  13. Canım arkadaşım, sağlıkla huzurla otur, çok güzel olmuş. En kısa zamanda bizzat görmek isterim:))) Divanın bana çocukluğumu hatırlattı.

    YanıtlaSil
  14. Merhaba Serap Hanım,
    Yazınızı okurken samimi anlatımınız çok hoşuma gitti,evinizdeki değişiklikten sonra güle güle oturmanızı dilerim,
    Bloğunuzu keyifle takip ettiğimi belirtir,bloğumu ziyaret etmenizi dilerim.
    Sevgilerimle...
    http://emirlehayatguzel.blogspot.com

    YanıtlaSil
  15. Oldum olası mutfakta oturup sıcacık çay,kahve eşliğinde sohbetleri çok sevmişimdir.Bir daha dünyaya gelirsem evin mutfağını evin en manzaralı yerine kondurmayı düşünüyorum.Keyifli ,sağlıklı günleriniz olsun çok güzel olmuşlar.

    YanıtlaSil
  16. Yine harikalar yaratilmis,hazirla kahveyi cesme donusu geliyorum,canim.Allah icine sindirsin,opucukler...

    YanıtlaSil
  17. Bayıldım ne güzel...Bloğunuzuda çok beğendim.Bana da beklerim. fatoşun mutfak günlüğü

    YanıtlaSil
  18. Divanlara bayılırım bana çocukluğumu hatırlatır. Seninki de çok güzel olmuş, kahve teklifine hayır diyemeyeceğim doğrusu. Görüşmek üzere :))

    YanıtlaSil
  19. Otantik odanız ve büfe zaten çok güzeldi daha kullanışlı hale gelmesi iyi olmuş.Kış gelmeden tadilat bitmiş,güle güle oturun,eminim yorgunluğunuza değmiştir.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  20. Serapcığım ne hoş bir değişiklik yapmışsın. Evini sevenler hep biraradayız zaten. Aslında çalışma hayatının koşuşturmacası içinde zaman bulup da yapamadıklarımızı yapıyor,küçük kız çocukları gibi eğleniyoruz işte. Allah sağlık versin de oynayalım,sevdiklerimizle hoş vakitler geçirelim. Yazın bana çok uzaksın ama kışın Mavişehir'e dönünce ilk fırsatta kahve içmeye bu güzel odaya konun olmaya ama illa ki soba başında keyifli sohbete gelmek isterim. Sevgiler canım,sağlıklı ve mutlu günler!

    YanıtlaSil
  21. Zeynep Hanımcım; çok sağolun. Beklerim:)

    YanıtlaSil
  22. Fadişçim; çok sağol canım..

    YanıtlaSil
  23. Haticecim; ben de seninle hemfikir olduğum için koca ev dururken orada yaşamayı tercih ediyorum canım:) Sağol arkadaşım..

    YanıtlaSil
  24. Sedocum; birlikte kahve içelim burada, beklerim:) Sağol canım..

    YanıtlaSil
  25. Saadetçim; beğenmene sevindim:) Sağol..

    YanıtlaSil
  26. Feridecim, ben de bu odadan çıkmıyorum bir yere zaten:) Sağol canım..

    YanıtlaSil
  27. Şenizcim; inşallah o kuzinede yemekler yapar yediririm size, beklerim canım:)

    YanıtlaSil
  28. Şükrancım; demek ki mutluluğumu iyi nakledebilmişim sizlere:) Sağol canım. Senden de alt kat detaylarını bekliyoruz:)

    YanıtlaSil
  29. Çenebazım; baş köşede, divanın en yumuşak yerinde başımın üstünde yerin var. Ne zaman istersen, 777 ye biner gelirsin:)

    YanıtlaSil
  30. Sevgili Mürvet Gül; ziyaretinden çok memnun oldum. Sağolasın, yine beklerim:)

    YanıtlaSil
  31. Vişnapçım; dilerim bir daha dünyaya gelmeyi beklemeden istediğin mutfak-oda kombinine tez vakitte kavuşasın:) Çok sağol canım benim..

    YanıtlaSil
  32. Dilekçim; mutlaka bekliyorum. Sağol canım:)

    YanıtlaSil
  33. Fatoşçum; hoşgeldin. Çok mutlu ettin beni, yine beklerim canım:)

    YanıtlaSil
  34. Nilgüncüm; kahveye mutlaka bekliyorum; Müboş'la beraber.. Sevgiler canım, sağol..

    YanıtlaSil
  35. Nergisçim; biz de değdiğini düşünüyoruz açıkçası, içimize sindi yani:) Sağol canım..

    YanıtlaSil
  36. Nergisçim; biz de değdiğini düşünüyoruz açıkçası, içimize sindi yani:) Sağol canım..

    YanıtlaSil
  37. Nilgün ablacım; çok doğru söylemişsin. Oyun oynuyor ve eğleniyoruz gerçekten. Küçücük detaylarla büyük mutluluklar yakalıyoruz:) Çok sağol, kahveye mutlaka bekliyorum..

    YanıtlaSil
  38. Unqueѕtionably cοnsider that that yοu stated.

    Yοur favouгite reаson sеemed to be on the internet the simplest factοr tο κeep
    in mind of. I sау to you, I defіnitely get
    аnnoyed whilе other peοрle cοnsider issues
    that they рlainlу don't realize about. You managed to hit the nail upon the highest as neatly as defined out the entire thing with no need side-effects , other folks could take a signal. Will likely be again to get more. Thank you

    My blog - Studying Abroad trip
    Also visit my web blog ... exchange programs

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...