Patlıcan musakka tarifi
Patlıcan silkme tarifi
Patlıcan musakka nasıl yapılır
Musakka nasıl yapılır
Zeytinyağlı patlıcan yemeği tarifi
**********************
*Yarım kg. patlıcan
*200 gr. dana kıyması
*2-3 adet domates
*1-2 adet kuru soğan
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 adet yeşil biber
*2-3 diş sarımsak
*Zeytinyağı, tuz, karabiber
****************
*Patlıcanları önce boydan ikiye kesin, sonra da enine ikişer santimlik dilimler halinde doğrayıp tuzlu suda acısı çıkana kadar bekletin.
*Acısı çıkan patlıcanları ister bol yağa atarak kızartın, ister benim gibi iki kaşık kadar sıvıyağda spatülle döndüre döndüre kavurun.
*Soğanı, sarımsağı ve biberi sıvıyağda soteleyin.
*Kıymayı ilave edip sotelemeye devam edin.
*Rendelediğiniz veya küp doğradığınız domatesi, salçayı, tuz ve baharatı ilave ederek domaatesler pişene kadar ocakta tutun, suyunu fazla çektirmeden altını kapatın.
*Kıyma harcını patlıcanların üzerine dengeli bir şekilde yayın ve 220-230 derece fırında kıymanın üzeri biraz kızarana kadar tutun ve çıkarıp sıcak sıcak servis edin.. Ama mutlaka cacık eşliğinde:)
Çekirdekli olsun ama yeterki doğal olsun.Ellerine sağlık.Çok severim musakkayı.Sevgiler.
YanıtlaSilel le ri ne sağ lıkkkkkkk:)))
YanıtlaSilbayılırım özellikle de böyle patlıcanlar kızaracak :) Patlıcanın her türlü pişirilmesini çok severim bir tek bu musakkanın çiğden yapılmışını sevmiyorum . organik olsunda varsın çekirdeği olsun canım yaa.
afiyet bal olsun öpüyorum
Serapcim kendi yetistirdigin herseyin tadi farklidir,ellerine ve emegine saglik.
YanıtlaSilEllerine saglik cok lezzetli gorunuyor.
YanıtlaSilEllerine sağlık en en sevdiklerimdendir.O çekirdekler keşke olmasa ama doğal organik olduğundan tadına da doyum olmaz Afiyetle.
YanıtlaSilSibelcim; biz de doğallığının hatrına ses etmiyoruz zaten çekirdek olayına:)) Sağol canım..
YanıtlaSilHaticecim; çiğden pişmiş bir tek silkme güzel oluyor, onun dışında minnacık yağda da olsa biraz kızaracak bence de:) Sağol canım benim..
YanıtlaSilDilekçim; gerçekten de öyle, sağol canım:)
YanıtlaSilSevgili İlker; çok sağol..
YanıtlaSilVişnecim; çekirdekleri olsa da lezzetliydi gerçekten:) Sağol canım..
YanıtlaSilbenim canpare ablam evvela öpüyorum tatlı yanaklarından.sonrada bu muhteşem lezzet için ellerine sağlık diyorum.kalorili falan ama çok lezzzetli değil miii???kocaman sevgşiler...
YanıtlaSilAlevcim; yaptığımız bir yığın şuruplu-kremanın yanında bunun kaalorisinin esamesi bile okunmaz:))) Yine de sıradan bir zeytinyağlıya göre daha kalorili, haklısın canım.. Sen de benim canpare kardeşimsin, sağol tatlım..
YanıtlaSilmusakkaya dayanamam serap hanım :) elinize sağlık. sevgiler
YanıtlaSilserapcım sende kilo diyorsan ben neyapayım :))
YanıtlaSilpatlıcan organik ne güzel canım ya sağlıklı besleniyorsun ellerine sağlık afiyetler olsun arkadaşıma
sevgiler
ellerine sağılık,canım çekti,süper görüntü..
YanıtlaSilİnsanın kendi bahçesinde yetişen sebzesinden daha lezzetlisi olamaz nefis olmuş çok da severim ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilAslıcım; ben de dayanamam:) Sağol canım..
YanıtlaSilMüjgancım; biliyorsun aslında, ben kilolu olduğum için değil de kilolu olmamak için az yiyorum yada dikkat ediyorum:) Sen de iyisin maaşallah, yok bir şeyin.. Haksızlık etme kendine.. Sağol arkadaşım..
YanıtlaSilSevgili Mazes; çok sağol canım:)
YanıtlaSilHandancım; musakkayı sevmeyene rastlamadım zaten ben:) Çok sağol canım.
YanıtlaSilellerine sağlık bende çok severim musakkayı,yiyenlere afiyet olsun,banada beklerim,sevgiler
YanıtlaSilSevgili Ferzan, ziyaret ve güzel yorumuna çok teşekkür ederim:)
YanıtlaSil