Sayfalar

29 Aralık 2010 Çarşamba

FIRINDA PAÇANGA BÖREĞİ

Fırında paçanga böreği tarifi
Fırında paçanga böreği nasıl yapılır


Bizim evde kızartma yapılacaksa bir tek küçük balıklar için yapılır, hatta artık o bile pek yapılmıyor (bakınız: hamsi tava.) Eh, paçanga böreklerine bakıyorum internette, hepsi yağda kızartılıyor. Peki biz yiyemeyecek miydik paçanga böreği? Tabii ki yiyecektik, hatta yedik de..Şöyle ki: Pişirme aşamasına kadar tarife aynen sadık kaldım ama pişirme aşamasında küçük bir değişiklik yaparak börekleri fırına verdim, dilerseniz  üstlerine galeta unu da serperek gerçek görüntü ve lezzete daha da yaklaşabilirsiniz, ben serpmedim.. Nefis oldu mu? Oldu.. Hatta fazlası oldu, eksiği olmadı:) O halde afiyet olsun..

Malzemeler:
******************

*8-10 adet çemeni alınmış pastırma
*3 yufka
*2 adet yeşil biber
*2 adet domates
*1/2 su bardağı sıvıyağ
*2 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı su
*2 yemek kaşığı galeta unu
*1 yumurta
*1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri


Yapılışı:
*******************
*Öncelikle içini hazırlamak için yeşil biberleri az sıvıyağda öldürün, ince ince dilimlediğiniz pastırmaları ekleyip onları da biraz kavurun.
*Rendelediğiniz domatesleri koyup suyunu çekene kadar pişirin (Tuz eklemenize gerek yok çünkü pastırmanın tuzu yetiyor)
*Ocaktan alıp biraz soğutun. Rendelediğiniz kaşar peynirini ılınmış harca ekleyin. İç harcınız hazırdır.
*Çukur bir kabın içinde ikişer kaşık su ve yoğurdu karıştırıp sıvıyağı katın. Bu karışımla yufkaları ıslatacaksınız.
*İlk yufkayı yayın, sıvı karışımla biraz ıslatın.
*İkiye katlayıp tekrar sıvıdan sürün.
*Altı eşit parçaya kesin (sigara böreği mantığıyla)
*İç harcını önce eşit olarak üçe ayırın (yufka sayısına göre)
*Bu üç parçadan birini altı eşit parça halinde kestiğiniz yufkalara bölüştürün ve sigara böreği sarar gibi sarın.
*Yağladığınız fırın tepsisine sıralayın.
*Tüm malzemeyi aynı şekilde yaparak bitirin, yalnızca sıvı harçtan çok az bırakın ve bu sıvı harcın içine bütün yumurtayı kırın.
*Böreklerin üstüne yumurta fırçasıyla sürün, küçük dilimler halinde kesin, galeta unu serpecekseniz bu işlemi bu aşamada yapın.
*200 dereceye ayarladığınız fırında pişirin.







25 yorum:

  1. Olmaa mı?
    Pastırma olur da lezzetli olmaa mı :)

    YanıtlaSil
  2. Şeymacım, valla oldu, hem de öyle bi oldu ki sorma..

    YanıtlaSil
  3. *Kartiniz geldi cok tesekkur ederim
    Simdiden yeni yiliniz kutlu olsun
    Sevgilerimle
    Sergul

    YanıtlaSil
  4. en güzelini yapmışsın canım,kızartmalar çok ağır oluyor,böyle daha güzel olmuş.ellerine sağlık.mutlu yıllar.

    YanıtlaSil
  5. Sağol Bernacım, senin de yeni yılın kutlu olsun..

    YanıtlaSil
  6. Hııım, nefis görünüyor:)

    YanıtlaSil
  7. 2 Ocak - 2 Subat tarihleri arasinda yapacagim ``Ben Buldum`` etkinligime davetlisiniz..

    Hepimiz mutfağımız da bir sürü tarif uretiyoruz. Bir etkinlik yapma fikri benim sürekli bir şeyler üretme isteğim ile başladı. Sizlerden de kendi tariflerinizi gondermenizi bekliyorum. Bol katilimli olur umuyorum.

    YanıtlaSil
  8. Nefisssssss olsada yesem ellerine sağlık canım öpüyorum.

    YanıtlaSil
  9. Bir ben yapamadım şu paçanga böreğini, kızartmayla yapılan hamur işleri fazla yağlı oluyor diye kaçıyordum hep ama bu tarifi bu yöntemle denemek lazım, ellerine sağlık canım, sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Deryacım teşekkürler..

    Fadişçim teşekkürler..

    Estergon Yeşili, mutlaka katılacağım..Sevgiler..

    Afetçim, hiç üzülme. Sendeki faaliyet bende olsa, hazır çorba yapmaya vakit bulamazdım valla:)) Senin paçanga böreğin, kusurun oluversin canım benim..

    YanıtlaSil
  11. Bencede böylesi daha güzel ve sağlıklı Serapcığım ellerine sağlık mutlu ve sağlıklı bir yıl diliyorum sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Minecim, yağda kızarmadığı için hiçbir eksiği olmuyor inan..Sağol canım, sana da iyi yıllar..

    YanıtlaSil
  13. ellerine sağlık bende yağda yapılan çok şeyi fırında pişirmeye çeviriyorum:))
    çok sda lezzetli oluyorlar.

    YanıtlaSil
  14. Sağol Haticecim, en doğrusunu yapıyorsun. Ben 'damak' denen şeyin eğitilebilir olduğuna inananlardanım. İmkansız değil yani..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. Pastırma sevenler için gerçekten çok leziz bir börek. Ellerine sağlık arkadaşım. İyi yıllar dileklerimle..

    YanıtlaSil
  16. Sağol Nilgüncüm, sana da iyi yıllar canım benim..

    YanıtlaSil
  17. canımmm
    sen yaparsın da olmaz mı hiç balbademi.hem de ne hafif olur.ben kızartılanı tercih ederim elbette:))ellerine sağlık.çok sevdiğim bi börek paçanga.


    ayrıca yeni yılda mutluluklar seninle olsun balım...mutlu yıllar

    YanıtlaSil
  18. Alevcim, çok sağol. Şımartıyorsun beni:)) Canım benim, ben de senin yeni yılını kutluyor, iyi yıllar diliyorum..Sevgiyle,

    YanıtlaSil
  19. Bayılırım paçanga böreğine:)
    Ne güzelde paylaşım olmuş . Fırında paçanga süper.. Ellerinize sağlık.
    Mutlu yıllar..
    (kartınız için tekrar teşekkürler. sevgiler:)

    YanıtlaSil
  20. Elifçim, çok sağol canım. Sana da mutlu yıllar..

    YanıtlaSil
  21. ELİNE VE FİKRİNE SAĞLIK,PATLICANLI KÖFTE ÖNERİN DE ÇOK HOŞUMA GİTTİ SAĞOLASIN CANIMM, PROFESYONELLİĞİN EKMEKLE SINIRLI DEĞİL:))))
    HAYIRLI CUMALAR

    YanıtlaSil
  22. Feriha ablacım, lütfediyorsun, sağol. Senin profesyonelliğinin yanında..lütfen..

    YanıtlaSil
  23. Cok leziz oldu. Ellerinize saglik. Iyi ki paylaştniz cok tesekkurler. Ben bir tek yumurta surmuyoyrum uzerine kokusunu sevmedigim icin. Yogurt +zeytinyagi harcini surdum. Tekrsr Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım, beğenmenize çok sevindim. Adınızı bilmiyorum ama sizin de ellerinize sağlık, ne mutlu bana :)

      Sil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...