Makinede tam buğday ekmeği tarifi
Kuzenimin bir komşusu bu ekmeği tamamen tam buğday unu kullanarak yapıyormuş ve mükemmel kabarıyormuş, inanamadım. Yapanlar bilir, tam buğday unu beyaz un karıştırmadan mümkün değil böyle kabarmaz. Fakat sonradan ısrarla 'mutlaka SÖKE TAM BUĞDAY UNU kullanacakmışsın' denilince dedektiflik damarım kabardı. Önce SÖKE ile yaptım, şekilde gördüğünüz gibi kabardı. Sonra açık olarak aldığım tam buğday unuyla bu ölçülerde yaptım, fotoğrafını çekip buraya koymaya bile çekindim:)) o derece..Ezik bir şey oldu..Yani biz doğru biliyoruz: Katkısız tam buğday unu, beyaz un karıştırmadan mümkün değil kabarmıyor. Belki de daha cıvık bir hamur elde ederek başaılı olunabiliyor, henüz bilemiyorum. SÖKE bu kadar kabarabildiğine göre içine mutlaka özel kabartıcılar, katkılar eklendiğini düşünmekteyim.. Bunu kötü veya olumsuz anlamda asla söylemiyorum, sadece açık olarak alınan tam buğdayın böyle kabarmadığını bildiğim için tahminde bulundum. Seçim sizin: Ya sadece SÖKE tam buğday kullanarak böyle yapacaksınız, ya da diğer tam buğdayları beyaz un veya bir miktar hazır ekmek karışımıyla harmanlayıp öyle kullanacaksınız. Afiyet olsun..
Malzemeler:
*******************
*4 bardak SÖKE tam buğday unu
*1,5 bardak su
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1,5 tatlı kaşığı instant maya
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*1'er yemek kaşığı keten tohumu ve çörek otu (ben artık hemen hemen her ekmeğime koyuyorum)
Yapılışı:
*****************
*Tüm malzemeyi makinenize koyun ve temel ekmek programında çalıştırın (tabii ki elinizde yoğurup, fırında da yapabilirsiniz)
*Pişirme süresinin sonunda kalıptan çıkarıp tel ızgara üzerinde soğutun.
Bencede kesin özel birşeyler katıyorlardır.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.Afiyet,şifa olsun.
Yeni yılda herşey gönlünce olsun.
sevgiler.
Ekmek konusunda uzman değilim ama söyleyeceğim bir şey var, yazılarınızı zevkle okuyorum. Yeni yılda da görüşmek üzere.
YanıtlaSilYeşimcim, haklısın. Sen de yeni yılda çok mutlu ol inşallah..,
YanıtlaSilFadişçim, burada birinci amacım bildiklerimi paylaşmak, ikinci amacım bu paylaşım esnasında güzel bir dil kullanarak hoş yazılar yazmak, mutlu olmak ve etmek..Ne mutlu başarabiliyorsam. Sağol canım. İyi seneler..
Serapçım, iyi senelerrrrrrr:))
YanıtlaSilımmm nefis ellerine sağlık
YanıtlaSilmutlu seneler canım
Serap'cığım iyi yıllar.Ben daha önce Söke Un'la yazışmıştım.Ben de krabiyelerde sürekli onu kullanıyorum.
YanıtlaSilKesinlikle katkı maddesi olmadığını yazdılar bana cevap olarak.
Sevgiler canım.
sevgili lezzetli somunlar,
YanıtlaSilbu yıl ülkemizin mayasının sağlamlaştığı,buğdayı bol,ekmeği bol bir yıl olmasını temenni ediyorum.Sevgiyle
Mutlu Yıllar...sevgiyle, umutla yeşersin yürekler de yeni yıllar, sağlık ve huzur eksilmesin hiç uzun yıllar...
YanıtlaSilSevgiler.
Afet Ergü Şaşmaz
Hobibox
BLOG TASARIMLARINIZ İÇİN
http://hobibox.blogspot.com/
afetergu68@hotmail.com
Handecim, çok sağol canım. Sana da iyi seneler..
YanıtlaSilSevgili Serap merhaba:)
YanıtlaSilMutlu yıllar diliyorum öncelikle.Yeni yıl kartını aldım, çok teşekkür ederim..Dostlukla ve sevgiyle Zehr@( hep süsülü olan hani):))
istanbul halk ekmekte satilan organik tambugday unundan iki olcek ve organik bugday unundan 1bardak buda istanbul halk ekmekte var muthis oluyor supper kabariyor tavsiye ederim kaan uner 05323732309
YanıtlaSilTeşekkürler Kaan Bey, İzmir'de yaşadığım için sanırım bunu yapmam zor ama fikir olarak aklımda bulunduracağımdan emin olabilirsiniz.. Sağolun :)
SilDenedigim hicbir tarif ile istedigim sonuca varamamistim, bu tarifi deneyene kadar. Cok tesekkur ederim.
YanıtlaSil