Fırında paçanga böreği nasıl yapılır
Bizim evde kızartma yapılacaksa bir tek küçük balıklar için yapılır, hatta artık o bile pek yapılmıyor (bakınız: hamsi tava.) Eh, paçanga böreklerine bakıyorum internette, hepsi yağda kızartılıyor. Peki biz yiyemeyecek miydik paçanga böreği? Tabii ki yiyecektik, hatta yedik de..Şöyle ki: Pişirme aşamasına kadar tarife aynen sadık kaldım ama pişirme aşamasında küçük bir değişiklik yaparak börekleri fırına verdim, dilerseniz üstlerine galeta unu da serperek gerçek görüntü ve lezzete daha da yaklaşabilirsiniz, ben serpmedim.. Nefis oldu mu? Oldu.. Hatta fazlası oldu, eksiği olmadı:) O halde afiyet olsun..
******************
*8-10 adet çemeni alınmış pastırma
*3 yufka
*2 adet yeşil biber
*2 adet domates
*1/2 su bardağı sıvıyağ
*2 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı su
*2 yemek kaşığı galeta unu
*1 yumurta
*1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
*******************
*Rendelediğiniz domatesleri koyup suyunu çekene kadar pişirin (Tuz eklemenize gerek yok çünkü pastırmanın tuzu yetiyor)
*Ocaktan alıp biraz soğutun. Rendelediğiniz kaşar peynirini ılınmış harca ekleyin. İç harcınız hazırdır.
*İlk yufkayı yayın, sıvı karışımla biraz ıslatın.
*Altı eşit parçaya kesin (sigara böreği mantığıyla)
*İç harcını önce eşit olarak üçe ayırın (yufka sayısına göre)
*Bu üç parçadan birini altı eşit parça halinde kestiğiniz yufkalara bölüştürün ve sigara böreği sarar gibi sarın.
*Tüm malzemeyi aynı şekilde yaparak bitirin, yalnızca sıvı harçtan çok az bırakın ve bu sıvı harcın içine bütün yumurtayı kırın.
*Böreklerin üstüne yumurta fırçasıyla sürün, küçük dilimler halinde kesin, galeta unu serpecekseniz bu işlemi bu aşamada yapın.
*200 dereceye ayarladığınız fırında pişirin.
Olmaa mı?
YanıtlaSilPastırma olur da lezzetli olmaa mı :)
Şeymacım, valla oldu, hem de öyle bi oldu ki sorma..
YanıtlaSil*Kartiniz geldi cok tesekkur ederim
YanıtlaSilSimdiden yeni yiliniz kutlu olsun
Sevgilerimle
Sergul
Teşekkürler Serrose :)
Silen güzelini yapmışsın canım,kızartmalar çok ağır oluyor,böyle daha güzel olmuş.ellerine sağlık.mutlu yıllar.
YanıtlaSilSağol Bernacım, senin de yeni yılın kutlu olsun..
YanıtlaSilHııım, nefis görünüyor:)
YanıtlaSil2 Ocak - 2 Subat tarihleri arasinda yapacagim ``Ben Buldum`` etkinligime davetlisiniz..
YanıtlaSilHepimiz mutfağımız da bir sürü tarif uretiyoruz. Bir etkinlik yapma fikri benim sürekli bir şeyler üretme isteğim ile başladı. Sizlerden de kendi tariflerinizi gondermenizi bekliyorum. Bol katilimli olur umuyorum.
Nefisssssss olsada yesem ellerine sağlık canım öpüyorum.
YanıtlaSilBir ben yapamadım şu paçanga böreğini, kızartmayla yapılan hamur işleri fazla yağlı oluyor diye kaçıyordum hep ama bu tarifi bu yöntemle denemek lazım, ellerine sağlık canım, sevgiler.
YanıtlaSilDeryacım teşekkürler..
YanıtlaSilFadişçim teşekkürler..
Estergon Yeşili, mutlaka katılacağım..Sevgiler..
Afetçim, hiç üzülme. Sendeki faaliyet bende olsa, hazır çorba yapmaya vakit bulamazdım valla:)) Senin paçanga böreğin, kusurun oluversin canım benim..
Bencede böylesi daha güzel ve sağlıklı Serapcığım ellerine sağlık mutlu ve sağlıklı bir yıl diliyorum sevgiler...
YanıtlaSilMinecim, yağda kızarmadığı için hiçbir eksiği olmuyor inan..Sağol canım, sana da iyi yıllar..
YanıtlaSilellerine sağlık bende yağda yapılan çok şeyi fırında pişirmeye çeviriyorum:))
YanıtlaSilçok sda lezzetli oluyorlar.
Sağol Haticecim, en doğrusunu yapıyorsun. Ben 'damak' denen şeyin eğitilebilir olduğuna inananlardanım. İmkansız değil yani..Sevgiler..
YanıtlaSilPastırma sevenler için gerçekten çok leziz bir börek. Ellerine sağlık arkadaşım. İyi yıllar dileklerimle..
YanıtlaSilSağol Nilgüncüm, sana da iyi yıllar canım benim..
YanıtlaSilcanımmm
YanıtlaSilsen yaparsın da olmaz mı hiç balbademi.hem de ne hafif olur.ben kızartılanı tercih ederim elbette:))ellerine sağlık.çok sevdiğim bi börek paçanga.
ayrıca yeni yılda mutluluklar seninle olsun balım...mutlu yıllar
Alevcim, çok sağol. Şımartıyorsun beni:)) Canım benim, ben de senin yeni yılını kutluyor, iyi yıllar diliyorum..Sevgiyle,
YanıtlaSilBayılırım paçanga böreğine:)
YanıtlaSilNe güzelde paylaşım olmuş . Fırında paçanga süper.. Ellerinize sağlık.
Mutlu yıllar..
(kartınız için tekrar teşekkürler. sevgiler:)
Elifçim, çok sağol canım. Sana da mutlu yıllar..
YanıtlaSilELİNE VE FİKRİNE SAĞLIK,PATLICANLI KÖFTE ÖNERİN DE ÇOK HOŞUMA GİTTİ SAĞOLASIN CANIMM, PROFESYONELLİĞİN EKMEKLE SINIRLI DEĞİL:))))
YanıtlaSilHAYIRLI CUMALAR
Feriha ablacım, lütfediyorsun, sağol. Senin profesyonelliğinin yanında..lütfen..
YanıtlaSilCok leziz oldu. Ellerinize saglik. Iyi ki paylaştniz cok tesekkurler. Ben bir tek yumurta surmuyoyrum uzerine kokusunu sevmedigim icin. Yogurt +zeytinyagi harcini surdum. Tekrsr Teşekkürler.
YanıtlaSilCanım, beğenmenize çok sevindim. Adınızı bilmiyorum ama sizin de ellerinize sağlık, ne mutlu bana :)
Sil