Sayfalar

24 Ekim 2010 Pazar

KURU FASULYE MÜCVERİ

Kuru fasulye mücveri tarifi
Kuru fasulye mücveri nasıl yapılır


Nohutlu ekmek tarifimiz nohut fazla haşlanıp dağılınca ortaya çıkmıştı. Bu mücver de geçen gün haşladığım kuru fasulye, yemek için fazla gelince ortaya çıktı. Lezzetini birilerinin test etmesini beklerken bahçeden içeri eşim girdi  'ne yiyebilirim?' diye. 'Tam zamanı' deyip mücveri tattırdım. Baktım arka arkaya gidiyor mücverler..'Tamamdır' deyip görüntüledim ve tarifi yayınlamaya karar verdim. Sağlıklı, besleyici, hafif ama lezzetli, hem kendiniz hem çocuklarınız için. Hatta arkadaşlarınıza ikram etmek için. Afiyet olsun.

Malzemeler:
************

*Haşlanmış haliyle 3 su bardağı kuru fasulye
*2 adet yumurta
*2 adet kuru soğan
*Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
*2 sap yeşil soğan (sadece yeşil kısımları ve ince kıyılmış)
*8 tepeleme yemek kaşığı kadar beyaz veya kepekli un
*1/2 demet maydanoz
*Tuz- karabiber- kırmızı biber- kimyon (isteğe bağlı miktarlarda)
*Yağda kızartacaksanız sıvıyağ


Yapılışı:
***************
*Haşlanmış fasulyeyi robottan geçirip karıştırma kabına alın.
*Yumurtaları, rendelenmiş kuru soğanı ve ince kıyılmış yeşil soğanla maydanozu, kaşar peynirini ve tuzu- baharatları ekleyin, karıştırın.
*Unu yavaş yavaş ekleyerek kıvamını bulun. Bildiğiniz mücver kıvamına geldiğinde harcınız tamamdır.
*Eğer benim gibi yağsız tavada kızartmak isterseniz büyükçe bir yağsız tavanın sadece dibini sıvıyağla sıvazlayarak kızdırın ve ıslatılmış yemek kaşığıyla birer yemek kaşığı dolusu harcı tavaya sıralayın ve yine kaşığın sırtıyla üstlerini bastırarak yassıltın.
*Tahta spatulayla çevirerek önlü arkalı kızartın.
*Servis tabağına alın. Dilerseniz sarmısaklı- sade yoğurtla servis edebilirsiniz.
*Eğer yağda kızartmayı tercih ediyorsanız tavaya yatay olarak bir parmağı geçmeyecek kadar sıvıyağ koyun ve yağı kızdırın.
*Kaşık kaşık alıp yine yassıltarak tavaya harcınızdan koyun ve önlü arkalı kızartın.







21 yorum:

  1. Serapçım, çok ilginç bir deneme, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Sağol Çenebazım, Allahtan iyi sonuç verdi de..Bitirdik bile !! Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Hakkaten ilginç.Denemeli...

    YanıtlaSil
  4. Petekçim, bu aralar mutfakta Arşimed'i oynuyorum..'Eureka' diye habire dolanan bir tip düşünsene..Sağol, benim gibi fazladan haşladığın bir gün denersin belki..

    YanıtlaSil
  5. Serapcığım nefis olmuş değişik lezzetleri çok seviyorum ellerine sağlık denemeliyim sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Süper fikirmiş,maşalah size..Sizin gibi parlak fikirli kişilere çok şey borçluyuz bence :) Aylarca düşünsen aklıma mücver yapmak gelmezdi fasülyeden,ama çok güzel olduğunu tahmin edebiliyorum,denicem inşallah..Sağlık ve afiyetle..

    YanıtlaSil
  7. çok güzel ve besleyici.ellerine sağlık canım benim.

    YanıtlaSil
  8. değişikmiş hiç duymamıştım
    ellerine sağlık denemek lazım bunu

    YanıtlaSil
  9. lezzetli somunlar, serap25 Ekim 2010 00:52

    Mineciğim çok sağol, ben de çok severim uydurma lezzetleri..'Neden olmasın?' çok güzel bir soru değil mi?

    YanıtlaSil
  10. lezzetli somunlar, serap25 Ekim 2010 00:53

    Zelihacığım, çok sağol canım benim..Ne güzel bir motivasyon bu sabah sabah. Eksik olmayın, hep orda olun lütfen..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. lezzetli somunlar, serap25 Ekim 2010 00:54

    Bernacığım, çok teşekkür ederim canım benim..

    YanıtlaSil
  12. lezzetli somunlar, serap25 Ekim 2010 00:57

    Handeciğim, inan bana, yapana kadar ben de duymamıştım. Tam bir doğaçlama yani, ama sonuç harika..Sevgiler, sağol..

    YanıtlaSil
  13. Ne kadar değişik bir mücver çeşiti olmuş..Şimdi dergiler de boy boy çıkarlar..)Ellerine sağlık,mutfağı ve alternatifi bol arkadaşım..


    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. lezzetli somunlar, serap25 Ekim 2010 04:39

    Gül'üm, bana da sanki bu tarifi ilk yapan kişi benmişim gibi geliyor. Hiç görmedim duymadım bugüne kadar. Ama hepimiz bazen yeni ufuklar açmaz mıyız? Öyle bi şey oldu işte. Sağol canım benim..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. İlginç bir tarif, teşekkürler

    YanıtlaSil
  16. Mügeciğim, hoşgeldin. Sağol..

    YanıtlaSil
  17. İşte denemediklerimden bir çeşit, ellerinize sağlık. Son günlerde ziyaretinize geliyorum ama ilk kez yorum bırakıyorum. Yazışmak dileklerimle..
    www.sendepisir.com / Nilgün

    YanıtlaSil
  18. Nilgüncüm, hoşgeldin sefalar getirdin. Bu sanırım herkesin ilk kez duyduğu bir tarif oldu. Ben de yaparken keşfettim zaten..Sağolasın, çok teşekkürler..Takibimdesin artık..

    YanıtlaSil
  19. Bayılıyorum bu kalanları değerlendiriken çıkan tariflere. Ellerine sağlık bu hafta kurufasulye yapmak ve biraz fazlaca kurufasulyeyi ıslatmak şart oldu. Katılım için teşekkür ediyorum. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  20. Bu tarif dolabımda bekleyen fasülyelerimi kurtardı. Üstelikte çok lezzetliydi.Keşke İstanbul'a geldiğinizde görüşebilseydik ama ben her zaman dükkanda bulunamıyorum malesef.Ama bir daha ki sefere görüşmeyi çok isterim. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  21. Sevgili Estergon Yeşili ve Antep Gelini, ben teşekkür ederim. Antep gelini, Nisan'daki gelişimi haber vermeye çalışacağım..Sevgiler..

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...