Sayfalar

5 Ekim 2012 Cuma

YUFKALI KABAKLI ÇÖREK

Yufkalı çörek tarifi
Kabaklı çörek tarifi
Sağlıklı çörek tarifi
Kalan yufkalar nasıl değerlendirilir
Yufkalı kabaklı çörek nasıl yapılır


Yufkalı kabaklı çöreği çok sevdik. Ben zaten bayılıyorum kabakla - özellikle kabakla - muhtelif şekillerde oynamaya ve birbirine özünde benzeyen ama küçük detaylarla biri diğerinden ayrılan lezzetler ortaya çıkarmaya. Hem elinizdeki hiçbir malzemeyi ziyan etmemiş oluyorsunuz, hem de çayınızın yanına en çabuğundan birşeyler hazırlayıveriyorsunuz. Mesela bir gün pazardan iki yufka alıp dolaba atmıştım. Birkaç gün içinde börekle uğraşamayacağımı anlayınca (vakitsizlikten:) alıp dipfrize koydum başka birgün yaparım diye. Yufkalar biraz sertleşmişti üstelik. Sonra sebzelikte üç tane de kabak bulunca, biraz peynir ve birkaç ilave malzemeyle hoooop.. böreğe niyet, çöreğe kısmet:)) Malzemeler esnek, ancak fikir verecektir diye düşünüyorum. Olur mu olur, deneyin görün. Afiyetler olsun şimdiden..

Malzemeler:
**************
*2 adet yufka
*2 adet yumurta
*150 gr. kadar beyaz peynir veya İzmir tulumu (tulum kullanırsanız tuzu dikkatli ekleyin)
*1 adet soğan veya 3 dal yeşil soğan
*3 adet kabak
*3 yemek kaşığı yoğurt
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*Yarım demet dereotu
*Tuz-karabiber-pul biber
*Aldığı kadar beyaz veya kepekli un
*1 paket kabartma tozu (mahlep çeşnili kabartma tozu da kullanabilirsiniz)

Yapılışı:
*****************
*Karıştırma kabınızın içine yumurtaları kırın. Soğanı yemeklik doğrayın, yeşil soğan ise kıyın. Dereotunu kıyıp ekleyin. Peyniri rendeleyin veya ufalayın.


*Yufkaları önce ikiye katlayın ve rulo yapın. Sonra yukarıdaki şekilde ince ince dilimleyin (bir santim kalınlığında). Açıp harmanlayın. Uzun şeritleriniz olacaktır. Hepsini çörek hamuruna katın.


*Kabakları rendeleyip biraz sıkın.
*Un hariç diğer bütün malzemeyi de ekleyip karıştırın. Elde edeceğiniz karışım şayet cıvıksa azar azar un ekleyerek kek hamurundan biraz kıvamlı hale getirin. Yok, kıvamı normalse o zaman un eklemeye gerek yok. Hatta bazen kabakların ve yoğurdun sululuk durumuna göre katı bile olabiliyor, o zaman yoğurt-süt ilavesiyle kıvamını buldurun. Ve yukarıdaki gibi, yağlannmış fırın tepsisine bastırarak ve 1,5 parmak kalınlığı geçmeyecek şekilde yayın.
*175-180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilınınca dilimleyerek servis edin (sıcakken keserseniz parçalanır, çekmesini bekleyin)

















28 yorum:

  1. Yufkayı bu hale getireceğini hiç düşünmemiştim, iyi fikir, ben hemen denerim bunu, hazır cuma pazarından aldığım kabaklar da var:)

    YanıtlaSil
  2. Çok beğendim Serap'cım ellerine sağlık. Çok değişik olmuş.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Günaydın. Çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık. İyi haftasonları..

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  4. Çok sevdim ben bu fikri çok kez benimde aldığım yufkalar vakitsizlikten elimde kalıyor ne yapacağım diye düşünüyorum ellerine sağlık Serapcığım güzel yorumların içinde teşekkür ederim sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık serapcım süper olmuş.denemek şart oldu...

    YanıtlaSil
  6. Bayıldım bu tarife..Muhakkak yapacağım.

    YanıtlaSil
  7. Yine yapmışsın sihrini :)) yufka olunca herhalde alt ve üste koydu dedim ama okuyunca tam süpriz oldu:))
    senin tariflerinin çoğunu deniyorum bizim evde de aperatif şeyler çok seviliyor kabaklı seriye yeni bir çeşit daha katıldı sayende:)
    öpüyorum canım benim

    YanıtlaSil
  8. Fadişçim, inşallah dener ve beğenirsin.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Fuat Bey, teşekkürler, saygılar..

    YanıtlaSil
  10. Minecim; bu iş böyledir, fikir fikirden üstündür yani. Benim aklıma gelmeyen sana gelir, senin aklına gelmeyen bana gelir:) İşe yarar umarım:) Sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  11. Fatoşçum, inşallah beğenirsin canım:)

    YanıtlaSil
  12. Haticecim; ben de buna çok seviniyor ve mutlu oluyorum inan.. Bir şeyler yapılıyor da, birileri deneyip üstelik beğenince, işte bu tadından yenmez oluyor:) Sağol canım benim..

    YanıtlaSil
  13. Bizi buna pırtık böreği deriz, ben hiç un eklemem ,un eklemeyince sufle gibi oluyor, yufkayı değerlendirmek için harika bir fikir.Eline sağlık,yine sağlık fışkıran bir lezzetli somunlar klasiği...

    YanıtlaSil
  14. Demir döküm tencere ödüllü tarif yarışmamız başladı. Katılımlarınızı bekliyoruz. http://www.yemekgurmesi.com/demir-dokum-tencere-odullu-yemek-tarifleri-yarismasi.html desteklerinizi bekliyorum

    YanıtlaSil
  15. Böreğin her türlüsüne bayılırım. Nefis, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  16. bayılırım doğaçlama tariflere ellerine sağlık sevgilerimle:)))

    YanıtlaSil
  17. Hem değişik hem lezzetli olmuş hem de eldekiler değerlenmiş daha ne olsun ellerine fikrine sağlık canım afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  18. Serap'cım yine yaptın yapacağını :D Eline sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil
  19. Serapcığım ellerine sağlık.O güzel ekmeklerden sonra bu böreğinde tadını tahmin edebiliyorum..sevgiler..

    YanıtlaSil
  20. Dilekçim; diğer malzemelerle biraz sıvı kıvamda olunca hamur, bir yerde mecbur kaldım ama böyle de çok güzel oldu. Sağol canım..

    YanıtlaSil
  21. Ödüllü Tencere Yemek Yarışması 2012, yetişebilirsem katılırım inşallah:)

    YanıtlaSil
  22. Feriha ablacım, bu gerçekten de dibine kadar DOĞAÇLAMA:) Sağolasın..

    YanıtlaSil
  23. Handancım; çok sağol canım..

    YanıtlaSil
  24. Cevverim, ne yapayım ki sürprizleri seviyorum:) Sağol canım..

    YanıtlaSil
  25. Serpilcim; teveccühte bulunuyorsun. Sağol canım benim:)

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...