Kuru fasulye mücveri nasıl yapılır
Malzemeler:
************
*Haşlanmış haliyle 3 su bardağı kuru fasulye
*2 adet yumurta
*2 adet kuru soğan
*Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
*2 sap yeşil soğan (sadece yeşil kısımları ve ince kıyılmış)
*8 tepeleme yemek kaşığı kadar beyaz veya kepekli un
*1/2 demet maydanoz
*Tuz- karabiber- kırmızı biber- kimyon (isteğe bağlı miktarlarda)
*Yağda kızartacaksanız sıvıyağ
Yapılışı:
***************
*Haşlanmış fasulyeyi robottan geçirip karıştırma kabına alın.
*Yumurtaları, rendelenmiş kuru soğanı ve ince kıyılmış yeşil soğanla maydanozu, kaşar peynirini ve tuzu- baharatları ekleyin, karıştırın.
*Unu yavaş yavaş ekleyerek kıvamını bulun. Bildiğiniz mücver kıvamına geldiğinde harcınız tamamdır.
*Eğer benim gibi yağsız tavada kızartmak isterseniz büyükçe bir yağsız tavanın sadece dibini sıvıyağla sıvazlayarak kızdırın ve ıslatılmış yemek kaşığıyla birer yemek kaşığı dolusu harcı tavaya sıralayın ve yine kaşığın sırtıyla üstlerini bastırarak yassıltın.
*Tahta spatulayla çevirerek önlü arkalı kızartın.
*Servis tabağına alın. Dilerseniz sarmısaklı- sade yoğurtla servis edebilirsiniz.
*Eğer yağda kızartmayı tercih ediyorsanız tavaya yatay olarak bir parmağı geçmeyecek kadar sıvıyağ koyun ve yağı kızdırın.
*Kaşık kaşık alıp yine yassıltarak tavaya harcınızdan koyun ve önlü arkalı kızartın.
Serapçım, çok ilginç bir deneme, ellerine sağlık.
YanıtlaSilSağol Çenebazım, Allahtan iyi sonuç verdi de..Bitirdik bile !! Sevgiler..
YanıtlaSilHakkaten ilginç.Denemeli...
YanıtlaSilPetekçim, bu aralar mutfakta Arşimed'i oynuyorum..'Eureka' diye habire dolanan bir tip düşünsene..Sağol, benim gibi fazladan haşladığın bir gün denersin belki..
YanıtlaSilSerapcığım nefis olmuş değişik lezzetleri çok seviyorum ellerine sağlık denemeliyim sevgiler..
YanıtlaSilSüper fikirmiş,maşalah size..Sizin gibi parlak fikirli kişilere çok şey borçluyuz bence :) Aylarca düşünsen aklıma mücver yapmak gelmezdi fasülyeden,ama çok güzel olduğunu tahmin edebiliyorum,denicem inşallah..Sağlık ve afiyetle..
YanıtlaSilçok güzel ve besleyici.ellerine sağlık canım benim.
YanıtlaSildeğişikmiş hiç duymamıştım
YanıtlaSilellerine sağlık denemek lazım bunu
Mineciğim çok sağol, ben de çok severim uydurma lezzetleri..'Neden olmasın?' çok güzel bir soru değil mi?
YanıtlaSilZelihacığım, çok sağol canım benim..Ne güzel bir motivasyon bu sabah sabah. Eksik olmayın, hep orda olun lütfen..Sevgiler..
YanıtlaSilBernacığım, çok teşekkür ederim canım benim..
YanıtlaSilHandeciğim, inan bana, yapana kadar ben de duymamıştım. Tam bir doğaçlama yani, ama sonuç harika..Sevgiler, sağol..
YanıtlaSilNe kadar değişik bir mücver çeşiti olmuş..Şimdi dergiler de boy boy çıkarlar..)Ellerine sağlık,mutfağı ve alternatifi bol arkadaşım..
YanıtlaSilSevgiler..
Gül'üm, bana da sanki bu tarifi ilk yapan kişi benmişim gibi geliyor. Hiç görmedim duymadım bugüne kadar. Ama hepimiz bazen yeni ufuklar açmaz mıyız? Öyle bi şey oldu işte. Sağol canım benim..Sevgiler..
YanıtlaSilİlginç bir tarif, teşekkürler
YanıtlaSilMügeciğim, hoşgeldin. Sağol..
YanıtlaSilİşte denemediklerimden bir çeşit, ellerinize sağlık. Son günlerde ziyaretinize geliyorum ama ilk kez yorum bırakıyorum. Yazışmak dileklerimle..
YanıtlaSilwww.sendepisir.com / Nilgün
Nilgüncüm, hoşgeldin sefalar getirdin. Bu sanırım herkesin ilk kez duyduğu bir tarif oldu. Ben de yaparken keşfettim zaten..Sağolasın, çok teşekkürler..Takibimdesin artık..
YanıtlaSilBayılıyorum bu kalanları değerlendiriken çıkan tariflere. Ellerine sağlık bu hafta kurufasulye yapmak ve biraz fazlaca kurufasulyeyi ıslatmak şart oldu. Katılım için teşekkür ediyorum. Sevgiler..
YanıtlaSilBu tarif dolabımda bekleyen fasülyelerimi kurtardı. Üstelikte çok lezzetliydi.Keşke İstanbul'a geldiğinizde görüşebilseydik ama ben her zaman dükkanda bulunamıyorum malesef.Ama bir daha ki sefere görüşmeyi çok isterim. Sevgiler:)
YanıtlaSilSevgili Estergon Yeşili ve Antep Gelini, ben teşekkür ederim. Antep gelini, Nisan'daki gelişimi haber vermeye çalışacağım..Sevgiler..
YanıtlaSil