Sayfalar

20 Temmuz 2014 Pazar

ÇİLEK REÇELİ YAPIMI

Çilek reçeli tarifi
Çilek reçeli nasıl yapılır
Ev yapımı çilek reçeli
Çilekleri eritmeden reçel yapabilir miyim

Çilek reçelini sevmeyen var mı? Mevsimlik tarifleri arka arkaya dizdim, farkındayım. Ama adı üstünde: "Mevsimlik tarif" Yani çilek bittikten sonra çilek reçeli anlatılmaz, olsa olsa yenir :)) O nedenle, reçellik çilekler bitmeden yapalım diyorum. Sevgili can arkadaşım Figen'in reçelini çok beğendiğimiz için, bu yıl onun tarifini denedik ve aynen onun yaptığı gibi çilekleri doğrayarak ufalttık. Bütün veya parçalı, tercih sizin. Afiyet olsun..

Malzemeler:
************************
*1 kg. çilek
*850-900 gr. kadar şeker
*Yarım limonun suyu

Yapılışı:

*****************************
*Çilekleri güzelce ama incitmeden, ezmeden yıkayın ve sağlarını dibinden kesin. Eğer bizim gibi doğrayarak yapmak istiyorsanız; irilerini bıçakla altıya - sekize, ufaklarını dörde bölün. Bölünmüş çileği yemesi daha kolay oluyor. Diğer türlü, özellikle kocaman olanlarını yemeden önce bıçakla zaten kesmek zorunda kalıyoruz.
*Kestikten sonra, mutfak teraziniz varsa, tartın.


*Tencereye alın ve üzerine sapsız çileklerin gramajı kadar şeker ekleyin ve birkaç saat öylece pişirmeden bırakın. Bu arada çilekler ve şeker birbirini çekecek, su salacaktır.
*Bu süre sonunda ocağa koyun ve kaynamasını beklerken üzerindeki köpükleri ara ara kevgirle alın. Ancak karıştırma işlemini
*Kaynamaya başlayınca süre tutun ve eriyip dağılmamaları için 10-12 dakikayı geçmeyecek şekilde kaynatın.
*Ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyip karıştırın.

*Yayvan bir borcama veya porselen bir kaba alın.
*Güneş altında 1 hafta ila 10 gün arası, üzeri temiz bir bezle örtülü olarak, bekletin. Böylece ocakta biraz pişirilmiş çilekleriniz güneş altında iyice pişecek ve reçeliniz saldığı suyu yeterince çekecektir.
*Temiz kavanozlara alıp oda sıcaklığında muhafaza edin.

 

3 yorum:

  1. En sevilen reçel bence,sevmeyeni yok..ellerinize sağlık,afiyetle..

    YanıtlaSil
  2. Sevgili arkadaşım çilek reçeli gerçektende en sevilen reçeldir bence de. yalnız çilekler reçelin içinde çok fazla ölgün olmamalı o hoşuma gitmez bu püf noktasını herkes ayırt edemiyor değil mi? kocaman sevgiler..sizin reçel de çok hoş görünüyor elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Çilekler bitmeden bir tur da ben yapayım canım çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...