Sayfalar

30 Ekim 2013 Çarşamba

MİLFÖYDE PAÇANGA

Paçanga böreği nasıl yapılır
Paçanga böreği tarifi
Milföyle paçanga böreği yapılır mı
Milföyde paçanga böreği tarifi 


Paçanga böreğini üç yıldır kızartmadan fırında yapıyorum ben (tarif için tık) Fakat evde yufka olmadığı bir gün, oğluma yapmak zorunda kalınca, dipfrizdeki milföy yaprakları yetişti imdadıma. Çıtır çıtır, hatta bana göre yağda kızarmış halinden bile daha güzel ve hafif oldu. Denemek isterseniz buyrun. Hatta paçanga yapmanız için bir pratik tarif daha pek yakında tekrar blogda olacak. Afiyet olsun..


Malzemeler:
*********************

*4 adet milföy hamuru

İç malzemesi:
-----------------------------------
*4-5 adet pastırma (ben çemeniyle koyuyorum, isterseniz ayırabilirsiniz)
*4-5 adet yeşil biber
*2 çorba kaşığı zeytinyağı
*Bir iskambil destesi büyüklüğünde kaşar peynirinin rendesi
*2-3 domatesin rendesi veya yazdan hazırlanmış denk miktarda şişe domatesi

İçine-üzerine sürmek için:
-----------------------------------------
*1 yumurta
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı zeytinyağı


Yapılışı:
*******************
*En önce milföylerinizi dipfrizden çıkarın ve çözülmeleri için ara naylon poşetleri altlarında olarak tezgah üstünde bekletin.
*Sıvı karışım için gerekli malzemeleri çırpıp hazırlayın.
*Biberleri ve pastırmaları ince ince doğrayın.
*Sıvıyağı tavaya alın ve önce biberleri, sonra pastrmaları sırasıyla soteleyin.
*Rendelenmiş domatesi ekleyip domates suyunu çekene kadar pişirin ve ocağı kapatıp soğumaya bırakın.
*26 cm. çapında veya benzer büyüklükte bir fırın kabını yağlayın.
*İlk iki milföyü, biraz unladığınız tezgahta sadece bir yöne olacak şekilde merdaneyle uzatın, kare milföyün yaklaşık iki katına gelmesini sağlayın.
*İki milföyü dipdibe getirip birleştirin ve tepsiye tek bir yufka halinde serin, fazlalıklarını tepsinin duvarlarına doğru uzatın, dibine çatalla delikler yapın (kabarmaması için)
*Bu arada soğumuş olan iç harcına rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın.
*Sıvı karışımın yarısını yufkaya sürün ve iç harcın tamamını yufkanın üzerine düzgünce yayın.
*Geri kalan iki milföyü de aynı şekilde açıp birleştirin ve harcın üzerine kapatın. Kıyılarını harcın yanlarından içlere sokuşturun.
*İlk milföyün taşan yapraklarını da dışa doğru kıvırarak şerit gibi yapın.
*Üste de çattalla delikler açın.
*Sıvı harcın kalan yarısını da üzerine sürün.
*Önceden ısıttığınız 200 dereceli fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
*Kızarmış böreği fırından alın ve biraz ılınması için bekleyin.
*Dilimleyerek spatül yardımıyla servis edin.










13 yorum:

  1. Eveet haklısın tarçınlı kurabiye herkesi bıktırdı canım. Paçanga böreğine bayıldım pratik ve sağlıklı. Ellerine sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfurullah hayatım.. Biz tarçınlı kurabiyeden sıkılmadık, senin yokluğundan sıkıldık:)) Hoşgeldin canım, sağol..

      Sil
  2. Vallahi güzel bir alternatif olmuş canımm ellerine sağlık olsun.milföy her zaman buzlukta olan malzeme ne güzel olmuştur pastırmalı pacanga böreği çemen illa olacak diyenlerdenim gerçi kokuyor ama koksun yer sonrası da yıkanırız be Serapcığımm,yine de lezzetten taviz vermem:)sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Macidecim; sağol hayatım, ben de artık çemenle yapıyorum..

      Sil
  3. eline sağlık serap ablacığım
    ne çok kabarmış
    afiyetler olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elifçim; kabarmaması için o kadar da deldim:)) Sağol ablacım..

      Sil
  4. pizza gibi arnavut böreği gibi olmuş. ELLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nursevin Hanımcım, sağolun. Biz beğendik, sanırım güzeldi :))

      Sil
  5. Eline sağlık ablacım fikrin çok lezzetli olmuş sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. Mılfoy hepimiz için kurtarici gerçekten.çok seviyorum bende .pratik .kolayca değişik tarifler yapılabiliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurtarıcı, can simidi.. Ne derse artık Özgürcüm:) Sağol..

      Sil
  7. Seldacım; çok teşekkür ederim canım, sevgiler..

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...