Sayfalar

3 Ekim 2013 Perşembe

ETİMEKLİ TAVUK MANTISI

Tavuklu etimek salatası tarifi
Etimekli tavuk salatası tarifi
Tavuklu etimek mantısı tarifi
Etimekli tavuk mantısı tarifi 


Etimek mucizesinin tatlılardan sonra tuzlularda da kullanıldığını epeydir görüyorum, özellikle de salatalarda. Ama içine bu miktarda ekmek türevi bir şey girmiş gıdanın salatadan "biraz" fazlası olduğunu düşündüğüm için ana tuzlu olarak yapmaya niyetlendim arkadaşlarıma. Ne var ki buna benzer tarif veren arkadaşlarımızı gezerken neredeyse hiçbirinin net miktarlar vermemiş, sadece malzemeleri saymış olduğunu farkettim. Hal böyle olunca iş başa düştü; tüm malzemeleri yavaş yavaş ekleyerek, deneyerek güzel bir sonuca ulaştım. Yiyen herkesten tam not aldı. Ben lezzetinden de öte çok besleyici olduğunu düşünüyorum. Bu esasında diyet bir tarif de sayılabilir, sadece but yerine göğüs eti kullanırsanız, tamamdır, çünkü içine yağ girmiyor. Hatta etimeğin kepekli olanını da alırsanız, hafifliğinden geçilmez :) Afiyet olsun..


Malzemeler: (parantez içleri büyük - kalın ölçü içindir)
**************************************************

*1 paket etimek (klasik) (veya 2 paket etimek)
*1.500 gr yoğurt (veya 2.500 gr yoğurt)
*4-5 iri diş sarımsak (veya 7-8 diş sarımsak)
*5 adet kemiksiz tavuk kalça eti - üzerini geçecek kadar su (veya 10 adet but)
*1 su bardağı kadar ceviz içi (sadece üstüne döküleceği için ölçüyü arttırsanız da bunun miktarı değişmeyecek)
*Üzerini süslemek için pul biber, kuru nane, vs..

Yapılışı:
******************
*Önce tavuk butlarını üzerini az geçecek kadar suda biraz tuz ilavesiyle haşlayın, soğumaya alın.
*Soğuyunca didikleyin, suyunu ayırın.
*Sarımsakları döverek yoğurdu hazırlayın.
*Etimekleri tek kat halinde alacak bir tepsiye, varsa büyük dikdörtgen borcama, tavuk suyuna batırıp çıkarıp sıralayın.


*Sıraladıktan sonra üzerlerine kaşık kaşık alarak biraz daha tavuk suyu dökün.
*Sarımsaklı yoğurdun yarısından biraz fazlasını etimeklerin üzerine döküp her yerine yaydırın.(büyük ölçü yapıyorsanız üçte birini dökerek başlayın)
*Didiklediğiniz tavuk etlerini yoğurdun üzerine serpiştirin.(veya etlerin yarısını)
*Üzerine biraz da karabiber ekip kalan yoğurdu üzerlerine yaydırın.(veya yoğurdun diğer üçte birini dökün, son üçte biri ikinci kat etimeklerden sonra yayacaksınız)
*En son süsleyin ve buzdolabında hiç olmazsa 2-3 saat dinlendirin, bu arada etimekler yoğurdu iyice çekip yeterince yumuşayacaklardır.(veya ikinci kat etimekleri de yayıp, yoğurdun son üçte ikisini koyup, etlerin kalan yarısını da ekleyin, ceviz serpiştirin)
*Dilimleyerek soğuk olarak servis edin.




20 yorum:

  1. Nefis görünüyor Serap'cım ilk firsatta deneyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hangi arkadaşımsın bilemedim ama :)) mutlaka tavsiye ederim..

      Sil
  2. Offff offfff canım istedi hani şimdi olsa nasıl yerdim ıhmmmm miss misss Serapcığımm ellerine sağlık.Notumu aldım mutlaka yapacağım.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Macidecim; mutlaka yap.. Kulaklarımı daha güzel çınlatacaksın emin ol :)) Sağol..

      Sil
  3. Serapcım nefis olmuş,ellerine sağlık..canım..

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık. Küçük kızım yoğurtlu tavuklu böreği çok seviyor eminim bunu da çok sevecek. Mutlaka deneyeceğim. Çok pratik ve güzel bir değişiklik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer öyleyse, eminim bayılacaktır Sibelcim.. Sağol canım..

      Sil
  5. Cok degisik bir tarif,mutlaka denemek isterim,hatta simdi olsada yeysem yani,elinize saglik,bakalim tadi nasil?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sarımsaklı yoğurt ve tavuk hiç bu kadar sevmemiştir herhalde sevgili Terazi Kızım :)) Mutlaka dene.. Sağol..

      Sil
  6. uzun zamandır evde 1 paket etimek duruyordu yapayım tarifini.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Eylem; bence de o gün bu gündür.. Doğru mutfağa :)

      Sil
  7. www.ozguluntarifleri.com4 Ekim 2013 07:14

    Serabim her zamanki gibi nefis bir tarif sunmussun canim mutlaka deneyecegim ellerine saglik sevgilerimi biraktim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Özgülcüm; teveccühün.. :)

      Sil
  8. Serap ablacım bende çok severim etimek tatlısını evet dediğin gibi birçok yerde rasladım etimek ile salatalara hatta bende patlıcanlı olarak yaptım çok nefis oluyor.
    Senin bu tarifinide mutlaka deneyeceğim
    Ellerine sağlık
    Afiyet bal olsun.
    Bu arada ufacık bir duyurum var belki katılmak istersin.
    Sitemde http://birdemliksohbet.com/Default.aspx?ad=incele&id=826#.Uk63g9K8BfB bir bayram hediyem var .
    Beklerim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Sevilcim.. İstedim ama kısmet olmadı inan :(( Öpüyorum, hayırlı çekilişler..

      Sil
  9. Diyet zamanı gelince bu tarif gerekecek :) Ellerine sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibelcim; diyet zamanı yapacaksan light yoğurt ve light etimek kullan, yine nefis olur inan bana.. Sağol canım..

      Sil
  10. ellerine sağlık becerikli kız,çok doyurucu bir salata,ara öğün

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feriha ablacım; ben ana öğün - ana ikram olarak kullandım.. Çok da güzel oldu.. Tercih kişiye göre değişir elbet, sağol ablam :)

      Sil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...