Sayfalar

23 Temmuz 2013 Salı

ZEYTİNYAĞLI SEMİZOTU YEMEĞİ

Zeytinyağlı semizotu yemeği
Semizotu yemeği nasıl yapılır
Zeytinyağlı semizotu nasıl yapılır 
Zeytinyağlı semizotu yemeği tarifi 


Zeytinyağlı semizotu yemeği.. Zamanı geçmeden.. Tezgahlarda bo gösteriyor ve tabii ki bahçelerde hiç ekilmeden, arsızca kendiliğinden deli gibi fışkırıyorken.. Semizotu yapın, yiyin, ikram edin, yedirin. Çiğ, pişmiş, yoğurtlu, soğanlı-domatesli salata şeklinde hiç farketmez. Şifa deposu ama düşük kalorili bu sebzeden - fırsat varken - yararlanın.. Ben bahçeden topladıklarımla - bazen yabanisi, bazen iri yapraklısı - zeytinyağlı yemeğini sıkça yapıyorum. Afiyet olsun..


Malzemeler:
**********************

*2 demet semizotu
*1 iri boy kurusoğan
*2-3 adet domates
*Zeytinyağı
*Tuz, karabiber
*1 avuç dolusu pirinç


Üzeri için:
---------------------------
*Yoğurt
*Sarımsak - tuz


Yapılışı:
**********************
*Semizotunun kalın saplarını ayıklayıp temizleyin ve kumundan arınana kadar yıkayın.
*Bıçak kullanmadan her bir dalı iki - üç parçaya ayırın.
*Tenceeye zeytinyağını alın, içine yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin ve kavurun.
*Küp küp doğradığınız domatesleri de katıp pişirin.
*Semizotlarını elinizle birer demet halinde alarak parti parti içine atın, hacmi küçüldükçe (söndükçe) yenisini atmaya devam edin.
*En son pirinci ve tuz - baharatı da ekleyip kapağını kapatın.
*Semizotunun tamamı sönünce şöyle bir karıştırıp kapağını tekrar kapatın ve altını kısarak pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
*Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis edin.










16 yorum:

  1. ellerine sağlık bayılırım ben artık pirinç koymuyorum öyle de güzel oluyor.bazen fazla yapmöış oluyorum hemen ikiye bölüp buzluğa atıyorum çıktığında o gün pişmiş kadar lezzetli oluyor:)) öptüm canım sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de buzluğa atıyorum fazlasını ama pirinç koymayınca sulu oluyor, bizimkiler suluya itiraz ediyor:) Mecbuuur.. Sağol canım..

      Sil
  2. Vesselam ağzının tadını biliyorsun...Çok severim.Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. bu yıl o kadar çok pişirdim ki... enfesti. ne zaman pişirsem ertesi güne kalmadı. ellerine sağlık serap abla.

    YanıtlaSil
  4. Semizotuna bayılırım sabahın bu saatinde canım istedi bak iftarada çok var :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah arkadaşım.. Çok üzgünüm:)) Sevgiler..

      Sil
    2. Ah arkadaşım.. Çok üzgünüm:)) Sevgiler..

      Sil
    3. Çok üzgünüm arkadaşım:(( Sevgiler..

      Sil
  5. Bizde de yemeği yapılır en çok. Gerçekten lezzetli bir ot...Ellerine sağlık:)))

    YanıtlaSil
  6. Ben keki kapıp semiz otu yemeye geliyorum ablacım ödem attırdığından bol bol yemem gerekiyormuş ellerine sağlık çok öpüyorum ;)

    YanıtlaSil
  7. Ben de yabani semizotunu çok severim Serap'cım. Bahçeden topla geliyorum :)Ellerine sağlık. Çok severim ben de salatasını, yemeğini...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Sibelcim, geç kaldık, tohuma kaçtılar :)

      Sil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...