Sayfalar

9 Şubat 2012 Perşembe

ŞEKER FASULYE

Kuru fasulye tarifi
Zeytinyağlı kuru fasulye tarifi
Kuru fasulye nasıl pişirilir
Şeker fasulye nasıl pişirilir


Şeker fasulye daha önce hiç kullanmamıştım. Dermason, horoz falan kullanırdım hep. Bildiğimiz kuru fasulye yemeği ama bu kez ana malzeme olarak 'şeker fasulye' seçtiğim için böyle adlandırdım. Basit bir tarif belki. Yine de 'bugün ne pişirsem'ciler için, hazır havalar da yeterince soğukken, kuru fasulye iyi bir alternatif olabilir diye düşünerek paylaşmak istedim. Afiyet olsun..

Malzemeler:
************
*300 gr.şeker fasulye  (veya hangi türünü tercih ederseniz)
*1 adet kuru soğan
*2-3 adet kurutulmuş kırmızı biber  (yoksa yeşil taze biber)
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası  (acı- tatlı size bağlı)
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*Üzerini geçecek kadar sıcak su

Yapılışı:
**********
*Akşamdan ıslattığınız şeker fasulyeyi diriliğini fazla kaybetmeyecek kadar haşlayıp süzün.
*Soğuk sudan geçirin.
*Tencerenin içine biraz sulandırıp çözdüğünüz salçaları ve zeytinyağını koyun ve salçaların çiğ kokuları gidene kadar biraz kavurun.
*Üzerine suyunu, tuzunu ve şekerini ekleyin ve soyduğunuz soğanı bütün olarak koyun (eğer siz de benim eşim gibi yemek suyunun duru ve camsı görüntülü olanını seviyorsanız böyle yapın, ama biraz helmeli ve kıvamlı olmasından hoşlanıyorsanız o zaman soğanı yemeklik doğrayıp başlangıç aşamasında kavurabilirsiniz)
*Yemeğin suyu kaynadığında içine şeker fasulyeleri ve kuru biberleri salın, biraz daha yumuşayana ve lezzetini çekene kadar pişirin.

17 yorum:

  1. Şeker fasülyeyi çok severim canım ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ah yemelere doyamam ben bu şeker yemeği :)
    Ellerine sağlık ablacığım,afiyet şifa olsun inşAllah..
    Muhabbetle...

    YanıtlaSil
  3. bu bizim Erzurum fasulyesi değil mi?ellerine sağlık ablacım haftada bir mutlaka yapılır bizde
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Ah işte kışın en çok sevdiğim yemek. Ellerine sağlık canım..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Zelihacım; biz de yemeye doyamıyoruz vallahi:)) Sağol canım..

    Baharcım; Erzurum fasulyesi de dendiğini bilmiyordum; öyledir belki. Sağol ablacım..

    YanıtlaSil
  6. Şeker fasulyeye bende bayılırım...ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  7. Feraycım, kışın bizim de favorimiz..Sağol canım..

    YanıtlaSil
  8. Datlım; sanki bu tür diğerlerine nazaran daha az helmeleniyor bir de..Bu yönü bizim de hoşumuza gitti..Sağol canım..

    YanıtlaSil
  9. bende bu akşam ısladım yarın yaparım diye:))
    afiyet olsun size yarın da bana:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık canımmm
    enfes bir lezzet olmuş...çok beğendim..hafta sonu bende yapacağım
    öpüyorum çok .güzel bir hafta sonu diliyorum.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  11. anneciğim yapmıştı en son bu yemeği..
    kendi elleyiyle kaldırdığı micicik hasadından hemde..
    ellerinize sağlık serap ablacım:)
    sizin ekşi mayalı ekmekleriniz eşliğinde doyulur mu bu lezzetin tadına:)
    muhabbetle..
    :)

    YanıtlaSil
  12. Mmmm nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Bigocum, afiyet olsun canım..

    Haticecim, sağol hayatım..

    Yeşimcim, size de afiyet olsun, sağol canım..

    Ayşegülcüm, anneciğinin ellerine sağlık, benim ekmeklerle-haklısın- başka güzel oluyor:)

    Elifçim, sağol canım..

    YanıtlaSil
  14. Blogunuzu geziyorum yarım saattir :)) Harika yemekler var ellerinize sağlık:)) Sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. Eminecim, hoşgeldin..Çok teşekkür ederim:))

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...