Zeytinyağlı kuru fasulye tarifi
Kuru fasulye nasıl pişirilir
Şeker fasulye nasıl pişirilir
Şeker fasulye daha önce hiç kullanmamıştım. Dermason, horoz falan kullanırdım hep. Bildiğimiz kuru fasulye yemeği ama bu kez ana malzeme olarak 'şeker fasulye' seçtiğim için böyle adlandırdım. Basit bir tarif belki. Yine de 'bugün ne pişirsem'ciler için, hazır havalar da yeterince soğukken, kuru fasulye iyi bir alternatif olabilir diye düşünerek paylaşmak istedim. Afiyet olsun..
Malzemeler:
************
*300 gr.şeker fasulye (veya hangi türünü tercih ederseniz)
*1 adet kuru soğan
*2-3 adet kurutulmuş kırmızı biber (yoksa yeşil taze biber)
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası (acı- tatlı size bağlı)
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*Üzerini geçecek kadar sıcak su
Yapılışı:
**********
*Akşamdan ıslattığınız şeker fasulyeyi diriliğini fazla kaybetmeyecek kadar haşlayıp süzün.
*Soğuk sudan geçirin.
*Tencerenin içine biraz sulandırıp çözdüğünüz salçaları ve zeytinyağını koyun ve salçaların çiğ kokuları gidene kadar biraz kavurun.
*Üzerine suyunu, tuzunu ve şekerini ekleyin ve soyduğunuz soğanı bütün olarak koyun (eğer siz de benim eşim gibi yemek suyunun duru ve camsı görüntülü olanını seviyorsanız böyle yapın, ama biraz helmeli ve kıvamlı olmasından hoşlanıyorsanız o zaman soğanı yemeklik doğrayıp başlangıç aşamasında kavurabilirsiniz)
*Yemeğin suyu kaynadığında içine şeker fasulyeleri ve kuru biberleri salın, biraz daha yumuşayana ve lezzetini çekene kadar pişirin.
Şeker fasülyeyi çok severim canım ellerine sağlık sevgiler.
YanıtlaSilSağol Deryacım..Sevgiler..
YanıtlaSilAh yemelere doyamam ben bu şeker yemeği :)
YanıtlaSilEllerine sağlık ablacığım,afiyet şifa olsun inşAllah..
Muhabbetle...
bu bizim Erzurum fasulyesi değil mi?ellerine sağlık ablacım haftada bir mutlaka yapılır bizde
YanıtlaSilsevgiler
Ah işte kışın en çok sevdiğim yemek. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilSevgiler..
Zelihacım; biz de yemeye doyamıyoruz vallahi:)) Sağol canım..
YanıtlaSilBaharcım; Erzurum fasulyesi de dendiğini bilmiyordum; öyledir belki. Sağol ablacım..
Şeker fasulyeye bende bayılırım...ellerine sağlık :)
YanıtlaSilFeraycım, kışın bizim de favorimiz..Sağol canım..
YanıtlaSilDatlım; sanki bu tür diğerlerine nazaran daha az helmeleniyor bir de..Bu yönü bizim de hoşumuza gitti..Sağol canım..
YanıtlaSilbende bu akşam ısladım yarın yaparım diye:))
YanıtlaSilafiyet olsun size yarın da bana:))
sevgiler
mmmmm misss ellerine sağlık
YanıtlaSilellerine sağlık canımmm
YanıtlaSilenfes bir lezzet olmuş...çok beğendim..hafta sonu bende yapacağım
öpüyorum çok .güzel bir hafta sonu diliyorum.sevgilerimle...
anneciğim yapmıştı en son bu yemeği..
YanıtlaSilkendi elleyiyle kaldırdığı micicik hasadından hemde..
ellerinize sağlık serap ablacım:)
sizin ekşi mayalı ekmekleriniz eşliğinde doyulur mu bu lezzetin tadına:)
muhabbetle..
:)
Mmmm nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilBigocum, afiyet olsun canım..
YanıtlaSilHaticecim, sağol hayatım..
Yeşimcim, size de afiyet olsun, sağol canım..
Ayşegülcüm, anneciğinin ellerine sağlık, benim ekmeklerle-haklısın- başka güzel oluyor:)
Elifçim, sağol canım..
Blogunuzu geziyorum yarım saattir :)) Harika yemekler var ellerinize sağlık:)) Sevgiler..
YanıtlaSilEminecim, hoşgeldin..Çok teşekkür ederim:))
YanıtlaSil