Sayfalar

29 Aralık 2011 Perşembe

MERENGLİ ELMA TATLISI

Merengli elma tatlısı tarifi
Merengli elma tatlısı nasıl yapılır
Elma tatlısı tarifi
Mereng tarifi
Mereng nasıl yapılır


Bayılıyorum şu kombinleme işine:) Bildiğim bir tarifle başka bir tarifi karıştırmayı, melez ve yeni bir tarif üretmeyi..Daha önce ayvalısını yapmıştım da elmalısı niye olmasındı:) Ben yaptım, oldu. Hem de pek güzel oldu. Altı elma reçeli, hem de cevizli elma reçeli. Üstü muhallebi ve kavrulmuş yumurta akı..Benden duymuş olmayın ama (!) yılbaşı sofralarınız için de çok iyi bir tatlı seçimi olabilir bu..

Liseden cankuşlarım geldiğinde yapmıştım bunu, yanında ıspanaklı kol böreği eşliğinde ve bayılmışlardı (ben gerçek bayılmayla sahtesini ayırdedebiliyorum, yani gönülden 'süper olmuş' ile sadece dilde 'süper olmuş' övgüsünü..O nedenle beğendiklerinden gayet emin olarak söylüyorum bunu:)) Afiyet olsun..

Malzemeler:
************
Tabanı için:
---------------
*6 iri boy elma
*1 su bardağı şeker
*Ceviz (istenen miktar)
*Tarçın (aynı şekilde)

Muhallebisi için:
------------------------
*1 litre süt
*1 su bardağı su
*4 tepeleme yemek kaşığı un
*3 yumurta sarısı (akları mereng için kullanacağız)
*1 su bardağı şeker
*İsteğe bağlı vanilya veya damla sakızı

Mereng yapımı:
---------------------
*3 yumurta akı
*3 yemek kaşığı şeker

Yapılışı:
**********
*Elmaları rendeleyin, şeker ve 2-3 yemek kaşığı su ilavesiyle iyice pişirin.
*Dövülmüş ceviz ve tarçını da ekleyip karıştırın, büyük boy dikdörtgen borcama veya denk hacimde başka bir tepsiye bastırarak yayın.
*Tencereye sütü ve diğer tüm muhallebi malzemesini alın, tel çırpıcı yardımıyla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
*Muhallebiyi mikserle çırpabildiğiniz kadar uzun çırpın (başında beklemeden çırpabildiğiniz bir düzenek varsa 15 dakika çırpabilirsiniz)
*Buzdolabına alın, biraz tutmasını bekleyin.
*Bu arada 3 yumurta akı ile 3 yemek kaşığı şekeri çırparak kar haline getirin.
*Dolaptan çıkardığınız tatlınızın üzerine gezdirerek dökün ve kaşığın sırtı yardımıyla tüm yüzeye yayın.
*Fırınınızın sadece ızgarasını yakıp en üste yakın göze tatlınızı koyun ve yumurta akları kızarana kadar tutun ama bu esnada sakın başından ayrılmayın, yanabilir..
*Buzdolabında soğutup, dilimleyerek servis edin.



9 yorum:

  1. Ellerinize sağlık ne hoş görünüyor. NİCE YILLARA

    YanıtlaSil
  2. tatlı süpermiş. ben birtürlü şu mereng işini denemedim. acaba yapabilirmiyim. hep korkmuşumdur mereng yapmaktan. sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık. Çok güzel görünüyor tatlınız.
    Mutlu yıllar.

    YanıtlaSil
  4. Ablacıııım sen yaparsın güzel olmazmı ..))
    Nefiss görünüyor nefiss..
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Elmalı olduktan sonra , herşey süper tatta demektir.Ellerine sağlık, Serap'çım

    YanıtlaSil
  6. hayırlı-huzurlu-sağlık dolu güzel bir yıl diliyorum.şansın bol olsun arkadaşım.çok öpüyorum.sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  7. mereng olayını bilmiyordum ben. İlk fırsatta deneyip oğluşların denetiminden geçmeli.

    YanıtlaSil
  8. Çok farklı bir tatlı olmuş denemek lazım. servis yaparken spatulla mı alınacak hani elmalı kısmı alırken parçalanabilir gibi geliyor ama eminim üzerinin kavruk haliyle nefis bir tada sahip bir tatlı..ellerine sağlık. bu arada mutlu ve sağlıklı nice seneler ..

    YanıtlaSil
  9. Senemcim, Nazlıcım, Melihacım, Dilekçim, Saadetçim, Yeşimcim; çok sağolun..

    Elifçim; tarifteki gibi yaparsan, mereng hiç korkulacak bir şey değil canım. Kolay gelsin..

    Şükrancım; mutlaka düz bir spatül kullanman gerekiyor, kolay gelsin canım..

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...