Merengli ayva tatlısı tarifi
Merengli ayva tatlısı nasıl yapılır
Mereng yapımı
Bugün banka emeklisi arkadaşlarımla toplandık..Çok keyifli bir gün geçirdik ve nefis lezzetlerle ihya olduk. Ev sahibi arkadaşımızın yaptığı süper börek ve salatanın yanında, ablası harika bir tatlıyla tanıştırdı bizi: Merengli Ayva Tatlısı. Bir yandan 'hmm hmm hmm..' sesleri arasında mideye indirirken, bir yandan da hiç vakit kaybetmeden tarifini aldık. Blogum var diye tarifi yazma görevini bana verdiler. Sevgili Çenebaz hemen cep telefonuyla fotoğrafladı. Ben de gereğini yapıyorum şu an. Bu, oldukça değişik ve küçük esprileri olan çok güzel bir tatlı. Mutlaka denemenizi öneririm. Nazan ablanın eline sağlık, size bize de afiyet olsun..
Malzemeler:
*************
Tabanı için:
------------------
*5 irice boy ayva
*1,5 su bardağı şeker
Muhallebisi için:
--------------------
*1 litre süt
*1 su bardağı su
*4 tepeleme yemek kaşığı un
*3 yumurtanın sarısı (aklarını bir çırpma kabına ayırın)
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
Üzeri için:
--------------
*3 yumurtanın akı
*3 yemek kaşığı şeker
Yapılışı:
*********
* Öncelikle 5 ayvayı soyup rendeleyin veya robotta parçalayın. !,5 bardak şekerle suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirin ve büyük boy bir dikdörtgen tepsiye yayın.
* Muhallebi malzemesini vanilya hariç bir tencereye alın ve çırpma teliyle karıştırarak pişirin.
*En son vanilyayı karıştırıp ayvalı tabanın üzerine dökün. Biraz ılınmasını bekleyin.
* Üzeri için, 3 yumurta akını 3 kaşık şekerle kar haline gelene dek çırpın ve ılınmış olan muhallebinin üzerine kaşığın sırtıyla yayın. Fırının sadece üst rezistansını (ızgara) açın ve pastayı fırına verin.
*Üzeri fotoğrafta gördüğünüz şekilde kızarana dek tutun ve çıkarın.
* Soğuttuktan sonra dilimleyerek servis edin.
Süpersonic arkadaşım benim:)) Daha ayva pastası midemizde erimeden sen yazdın bile tarifini. Nazan ablanın eline, snein de emeğine sağlık.
YanıtlaSilnefis bir pasta olmuş.yapanın ellerine sağlık.
YanıtlaSilTüh beee.Bi grip neleri kaçırmama sebep oldu.Pek güzel görünüyor.Afiyet olsun:((
YanıtlaSilgeçekten güzel olmuş.denemek lazım.afiyet olsun canım
YanıtlaSilÇenebazım, sana da bana da boşuna 'rüzgarın kızı' demiyorlardı çalışırken:)) Sağol canım..
YanıtlaSilLezzet Sarayım, çok teşekkürler..
Peteğim, senin adına çok üzgünüz canım..Bir dahaki sefere artık..
Bernacım, çok teşekkürler canım..
oohhh hanımlar toplandımı orada ne tarifler ne sohbetler olur tadına doyulmaz sefanız olsun inşallah sevgiler
YanıtlaSilSorma Gülercim; çok seviyoruz biz birbirimizi ve sohbete doyamıyoruz. Allah daim etsin, herkese de nasip etsin inşallah canım benim..
YanıtlaSilÇok fena hım hımmm diyesim geldi:)))
YanıtlaSilSerap'çım ben bu tarifi yaz aylarında taze kayısı ile yapıyorum. Düşündümde ayva ile daha bir güzel olur sanki. Yapanın ellerine sağlık, yiyenlere afiyet olsun. İyi hafta sonları arkadaşım..
YanıtlaSilDeğil mi Balkahvecim:))
YanıtlaSilValla biz de kayısıyla bir deneyelim bence. Tebdil-i tarifte ferahlık olabilir Nilgüncüm:)) Sağol..