Sayfalar

28 Aralık 2011 Çarşamba

TAS KEBABI

Tas kebabı tarifi
Tas kebabı nasıl yapılır


Oğlumun çok sevdiği bu yemeği, her defasında onun kulaklarını çınlatarak yiyoruz. Her gidişimde yapıp dipfrizine koyduğum halde - anne kalbi işte:)) - yine de sanki bizden uzakta hiç yemiyormuş duygusuna kapılıp buruluyorum..

Bazı tas kebabı tariflerinde salça kullanıldığını görüyorum ama bence tas kebabının gerçek lezzeti domatesle yapıldığı zaman ortaya çıkıyor. Eğer daha önce domatesli hiç denemediyseniz, tavsiye ederim. Yanına pilav, olmazsa olmazı bu yemeğin. Ama tercih yine de sizin.. Afiyet olsun.

Malzemeler:
************
*1/2 kg.dana kuşbaşı et (az yağlı)
*3-4 adet domates (kış aylarında domates yerine yazın yapılıp saklanmış şişe domatesi veya doğranmış *domates konservesi kullanın)
*3 adet sivri biber
*Tuz

Yapılışı:
**********
*Eti pişirmeden önce, satın aldığınızdaki hali iriceyse, daha küçük parçalara kesin.
*Tencereyi kızdırıp etleri içine atın. Etler suyunu salıp çektikten sonra azar azar sıcak su ekleyerek, iyice yumuşadığından emin olana kadar pişirin.
*Sivri biberleri çok ufak olmamak kaydıyla dilimleyip etin içine atın.
*Birlikte biraz çevirip küp doğranmış domatesi de ekleyin (rendelemeyin), kapağını kapatıp domates pişene kadar ocakta tutun.
*Suyu kalmazsa az sıcak su ekleyip ocakta 5 dakika daha bırakın ve içinde biraz suyu kalmak kaydıyla, yanında pilav-makarna-bulgur pilavı-patates kızartması ile servis edin.

Küçük bir yan bilgi:
----------------------
*Et yemekleriyle mutlaka yeşil salatalar tüketelim. Etin içindeki demirin emilebilmesi için C vitaminine ihtiyacımız vardır ve bunu da taze yeşilliklerle yapılmış salatalardan doğal olarak alabiliriz.
*Ayrıca etten alınan proteinin vücudumuza maalesef kazandırdığı ürik asidin vücuttan atılabilmesi için kalsiyuma ihtiyacımız olur bunu da yanında yoğurt tüketerek ve yine salatalardaki yeşil yapraklardan alabiliriz. Biz proteinle birlikte kalsiyum kaynağı almazsak, kemiklerimizdeki kalsiyum kullanılır yani kendi kaynağımızdan harcamış oluruz.

17 yorum:

  1. Serap'çım, bende senin gibiyim.Oğullarımın sevdiği şeylerde içim cız eder, hele blog yazmaya başladıktan sonra hiç sorma.İstanbul'dayken kargoyla yollardımda , yurt dışı olunca hiç olmuyor. Nefis bir yemek paylaşmışsın canım, eline koluna sağlık

    YanıtlaSil
  2. Serabim tabagi gorunce icim gitti benim oglusumda cok severr ama esi benden daha guzel yapiyor:)) icimize sinmiyor degilmi canim iste annelik ne yaparsin bu duygu bizlere mahsus:)
    Bende domatesle yapiyorum canim salca o lezeti vermiyor sana katiliyorm.
    Canim arkadasim simdiden yeni yilini kutlarim Ailen ve senin icin Saglikli ,mutlu ,huzurlu yil olmasini dilerim.
    SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize saglik. Gercekten cok guzel bir goruntusu var.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. oğlum 12 yaşında.. hayırlısıyla 6-7 yıl sonrasında kendimi hayal ettim :) şimdiden içim buruldu ama :(

    ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık çok hoş bir sunum olmuş:))

    YanıtlaSil
  6. Ah be Serapçım bilmemmi sanki onlar açmış gibi her sevdikleri yemeği yaptığımızda bizim de yutkunurken boğazımıza takılıyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. Ablacığım bu saate bu yapılır mı bana en sevdiğim yemek hemde bugün geçici dişlerim takılmışken:)
    salçalıda güzel oluyor ama senin dediğin gibi domatesli daha bir güzel.Ben yazdan dolaba attığım domatesleri kullanıyorum iyi oluyor.
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  8. ELİNE SAĞLIK ABLACIM CANIM ÇEKTİ SABAH SABAH :)

    YanıtlaSil
  9. ablammmm,
    sen bu tabakla son noktayı koymuşsun.ellerin dert görmesin emi maharetli hatun:))
    cidden çok şık duruyor.eminim leziz de olmuştur.çünkü senin efsunlu parmakların değmiş:))öpüyorum seni kocccccaman.

    ve elbette sevdiklerinle birlikte geçireceğin sağlık ve mutluluk dolu güzel bir yıl diliyorum.

    YanıtlaSil
  10. EŞİMİN EN SEVDİĞİ YEMEKLERİN BAŞINDADIR ELLRİNİZE SAĞLIK ÇOK GÜZEL OLMUŞ.YAN BİLGİLER İÇİN TEŞEKKÜRLER ÖĞRENDİĞİM İYİ OLDU
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  11. Serap ablacım ellerine,kollarına sağlık nefis bir tarif,harika bir sunum olmuş.Öpüyorum kocamann.

    YanıtlaSil
  12. Tabağı olduğu gibi alayım Serap ablacım :)) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  13. Dilekçim; değeri hiç eksilmeyen ama hep artan tek varlık evlat, başka nasıl hissedebiliriz ki..Allah hep iyiliklerini göstersin bize, belki uzağımızda ama sağ salim olsunlar..Sağol canım benim..

    Aaaa Özgülcüm; senin gelinin de mi var, maaşallah..Erken yol almışsın anlaşılan:)) Allah geçim versin, mutlulukları artsın eksilmesin..Varsın gelinlerimiz herşeyi bizden çok daha güzel yapsınlar, ne mutlu değil mi? E bu durumda Allah her genç kıza da bizim gibi kayınvalideler nasip etsin, ne diyelim:)))) Sağol canım arkadaşım..

    Selencim; çok sağol canım..

    Esmacım; şimdiden düşünme bence tatlım, zamanı gelince yeterince yorulursun düşünmekten nasıl olsa:)) Sağol tatlım..

    Saadetçim; sofrada önce gözü doyurmak lazım ne de olsa:))

    Gülercim; beni en iyi
    anlayanlardan birisin kesinlikle:)) Sağol..

    Yeşimcim; dişlerin için geçmiş olsun tatlım, en kısa zamanda taşı bile kırarsın umarım onlarla:))

    Bedişçim; çok tatlısın her zamanki gibi:)

    Alevcim; biraz daha yazsaymışsın kesin şımarırmışım:)) Sağol tatlım..

    Bigocum; çok sağol canım. Ben bildiğim her şeyi paylaşmayı seviyorum..

    Nigarcım; çok sağol ablacım..

    Müberracım; olduğu gibi verdim gitti, afiyet olsun ablacım:))

    YanıtlaSil
  14. canım süpper olmuş. canım çekti, bende yapacağım.

    YanıtlaSil
  15. Aslıcım; çok sağol canım..

    YanıtlaSil
  16. Ruken Geçgel3 Ocak 2012 12:35

    bı tek oglun değil bende bayılıyorum tas kebabına serap teyzecim ve mukemmel gozukuyor gercekten :)

    YanıtlaSil
  17. Rukencim; bloğuma hoşgeldin teyzecim..Tas kebabı güzel bir şey gerçekten..Sevmeyen var mı bilmem ama varsa da onun adına sadece üzülürüm:)) Sevgiyle kal canikom..

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...