Sayfalar

4 Ağustos 2011 Perşembe

BEN İNSAN BİRİKTİRİYORUM..



Yine uzun bir ara verdim, farkındayım. Ama bilgisayarımı aldığım mağaza sağolsun ! Daha bir yılı dolmamış bilgisayarımı kısa aralıklarla üçüncü kez tamire götürmek zorunda kaldım. Bilgisayar üreticisi Casper' a kızgınım, o ayrı. Ama satın aldığım mağaza, her tamire götürüşümde iki haftadan önce vermeyince - güya yasal süreyi kullanıyorlar - bir de üstüne ikinci götürüşümde not aldıkları arızalardan birini düzeltmeyince ve dahi son götürüşümde güya düzelttikleri arıza hiç düzelmemiş olunca..Offf,
özür dilerim ama ben anlatırken yoruldum, sizin de kafanız nasıl şişmiştir kimbilir ! Hasıl-ı kelam, uçağım (!) pardon bilgisayarım artık kucağımda, hasret giderme operasyonuna başlayabilirim..

Öncelikle Ramazan ayı herkese hayırlı olsun, oruç tutanlara kolay gelsin. İnşallah ramazana özel tariflerimizle sık sık buluşacağız. Fakat size yine güzel bir buluşmadan bahsetmek istiyorum:

Geçen yıl Mayıs ayında üniversiteli arkadaşlarımla süper bir toplantı düzenlemiştik ve o muhteşem buluşmayı size burada anlatmıştım. Bu yıl kader benim sayfama harika bir buluşma daha yazdı ve bu kez bir dört yıl kadar geriye gidip İzmir Kız Lisesi' nden arkadaşlarımla buluşturdu beni. Mavişehir Kent Restaurant' da gerçekleşen bu buluşma da tıpkı diğeri gibi huşu içinde geçti ve inanılmaz bir hasret gidermeye vesile oldu. İçlerinden ikisiyle benim bağlantım hiç kopmamıştı zaten. Fakat diğer sekiziyle yıllardır, hatta bazılarıyla tam 29 yıldır hiç görüşmemiştim. Harikaydı, harika..

Bol bol muhabbet ettik. Her şeyden, hayatımızdaki herkesten, eşlerimizden, çocuklarımızdan, artık aramızda olmayan büyüklerimizden, bugüne kadar neler yaptığımızdan, neler yapacağımızdan, gerçekleştirdiğimiz veya kaçırdığımız hayallerimizden, lise yıllarındaki komik veya hüzünlü anılarımızdan, sağlık sorunlarımızdan ve daha nicesinden bahsettik, dolu dolu..

İçlerinden biri kendisini anlatırken ( O kendini biliyor) dedi ki: "Hayatımda çok şükür hiç parasız kalmadım. Hep yetecek kadar oldu. Ama para benim hayatımda hiç öncelikli olmadı, önemli olabilir ama hiç birinci önceliğim olmadı. BEN 'İNSAN' BİRİKTİRDİM.." Bittim, orada bittim. Eğer gerçek mesleği olan gazeteciliği yapıyor olsaymış, şu anda tozu dumana katıyor olurdu muhakkak, eminim. Bu kadar mı güzel laf olur. Beni özetledi sanki. Söylemek isteyip de kelime bulamadığım için söyleyemediğim şey budur işte, özellikle şu son zamanlarda. 'Çok insan seçtikleri, ayırdıkları' için hayatlarında kan bağı olanlar dışında tek bir arkadaşları, dostları olmayan, yapayalnız yaşamaktan özel bir haz duyan, ve beni çevreleyen bu insanlara çok çirkin bir genelleme yaparak 'laylaylom' diyebilme cüret ve gafletini gösteren bazılarına ithafımdır: "BEN İNSAN BİRİKTİRİYORUM". Hayatımda bir dünya arkadaş, daha küçük bir dünya dost ve küçük bir uydu kadar da can dostum var ve bundan duyduğum mutluluğu anlatmaya bazen gerçekten kelime bulamıyorum. İyi ki varsınız, iyi ki varlar.

İnşallah böyle bir güzelliği, tekrar toplanabilmeyi en kısa zamanda yine başarırız. Tek kelimeyle harikaydı. Hepinizi tekrar selamlıyorum. Tariflerimizle yarından itibaren buluşmak üzere, "SEVGİYLE" kalın..






12 yorum:

  1. Hoşgeldin canım.Ne güzel bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Peteğim, varlığından mutluluk duyduklarımdan biri olduğunu biliyorsundur muhakkak..Çok sağol canım..

    YanıtlaSil
  3. Serapcığım bende böyle ilk okul arkadaşlarımla bile görüşüyorum ne mutluki bizlere bağlarımızı koparmayacak kadar bizi seven dostlarımız var. Sevgiler....

    YanıtlaSil
  4. Az kaldı, o da olacak Minecim..Ne mutlu bize..Sağolasın, sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Cansın sen can:)
    hoşgeldinnnnn PC nin köşesine bir nazarlık tak:)

    Canım nefis bir yazı olmuş güzelliklerin daim olsun.
    Bende bu güzel sözü bir tiyatrocu sanatçıdan duymuştum ya Yıldız Kenter yada Ayla Algan hanımefendilerden biri ve briktirdiğim insanları sahneye taşıyorum gibi bitirmişti lafı.

    ben de ozaman hayran olmuştum bir kez daha senin gibi güzel bir yürekten duymak çok hoştu.
    bende içimden geldi bir ekleme yapayım:))
    KalpBANK taki tek yatırımımız sevgili dostlar olsun biriksin faiz alsın artsın eksilmesin ,hatta vadesini sınırsız tutalım geri ödemesi olmasın:)))))))

    öptüm kocaman

    YanıtlaSil
  6. ne guzel bır gungecırmısıınız..
    hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil
  7. Haticemmm, Örgüçantammm..Amiiiiinnn..Sen de ne güzel eklemişsin. Sağol, çok sağol..Hem eklemelerin hem de hakkımdaki çok güzel düşüncelerin için..Sen de iyi ki varsın..

    Memolinin Annesi, çok sağol canım. İnşallah en kısa zamanda tekrarı nasip olur..

    YanıtlaSil
  8. Hayırlı Ramazanlar Serap Hanımcım, ne güzel bir gün geçirmişsiniz, siz şanslı olanlardanmışsınız, karşılıklıymış sevginiz saygınız, birbirinizden kopmamışsınız. Ben lise arkadaşlarımın sadece ikisiyle görüşebiliyorum diğerleri hayatımda yok, onların tercihi, hayat herkesi bir yerlere sürüklüyor işte, arkadaşlık emek istiyor, emek olmayınca olmuyor ama üniversite arkadaşlarımla hala görüşürüz ve bu beni çok mutlu ediyor. Ramazan tariflerinizi bekliyoruz:) Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Fadişçim; ben de ikisi dışında diğerleriyle belki yine böyle toplu halde görüşeceğim ama herşeye rağmen çok güzel onlarla görüşmek. Niye çünkü diğerlerinin hepsi çalışıyor, benim gibi emekli olup da evde oturanı yok. Öyle olsa onlarla da zaman zaman tekli bir araya gelirdim. Hepsi çok tatlı. Biz tamamen zaman içindeki telaşemizden kopmuştuk, yoksa pek sevişiriz:))))))))))) Sevgiler canım. İlk fırsatta tarifler geliyor..

    YanıtlaSil
  10. "İnsan Briktirmek" benim de yaşam biçimimdir. Hiç zarar etmedim biriktirdğim insanlardan bu güne kadar...

    YanıtlaSil
  11. SENİ SEVGİYLE ÖPÜYORUM. YENİ BULUŞMAMIZIN DAHA DA GÜZEL VE KALABALIK OLACAĞINA İNANIYORUM. İNSAN BİRİKTİRMEYE DEVAM... :)

    YanıtlaSil
  12. Özlemcim; biz zaten zarar göreceklerimizi daha kumbaramıza koymadan eliyoruz. Dolayısıyla zarar görmemiz sözkonusu değil canım benim..Çok sağol..

    SEZİNİMMMM..Sağol canım benim, hayat felsefeme anlam kattığın için de iyi ki varsın..Ayrıca face'te paylaştığın için harika portrem için de teşekkürler..

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...