Çiğ mantar salatası tarifi
Aydın - Çine' li bir arkadaşımız, yıllar önce yazlığa geldiğinde yapmıştı bu salatayı ilk kez. Yaparken bizi oldukça şaşkınlığa uğratmış (yapım şekli dolayısıyla) ama yerken de takdirlerimize nail olmuştu ! Tamamen çiğ malzemeyle yani hiçbir ısıl işleme tabi tutulmadan yapılan bu salatayı, mantarsever bir gurmeyseniz (!) kesinlikle tavsiye ediyorum. Afiyet olsun..
Malzemeler:
**************************
*Marketten alıyorsanız bir paket, açık alıyorsanız 250 gr. kadar çiğ kültür mantarı
*1 demet maydanoz
*5-6 diş dövülmüş sarımsak
*Zeytinyağı
*Salata için 1 limonun suyu, ayrıca yarım limon
*Tuz
Yapılışı:
**********************
*Mantarları boylamasına ince ince doğrayıp, içine yarım limon sıktığınız suya atın.
*Dövülmüş sarımsaklar, dilediğiniz miktarda zeytinyağı, tuz ve 1 limonun suyu ile bir sos hazırlayın.
*Bu sosu, sudan çıkarıp servis tabağına aldığınız mantarlara karıştırarak iyice yedirin.
*Servis tabağının ağzına stretch film geçirip (diğer gıdalara koku sinmemesi için) buzdolabına kaldırın ve 1 saat kadar bekletin.
*Bu arada maydanozları yıkayıp temizleyin ve ince ince kıyın.
*Dolaptan aldığınız ve sosunu çekmiş olan salataya maydanozları da karıştırıp servise hazır hale getirin.
çok merak ettim mutlaka deneyeceğim :) yazarım
YanıtlaSilGeri bildirimine çok sevinirim sevgili Elifinelizi..Sevgiler..
YanıtlaSilYaparım ve eminim beğenirim ben bunu. Sebzeleri neredeyse çiğ pişirdiğimden tam bana göre.
YanıtlaSilçok güzel tarifler var bloğunuzda ellerinize sağlık =)
YanıtlaSilGourme değilim ama mantarseverim :) Yaptım gitti ! Ellerine sağlık ve teşekkürler.
YanıtlaSilmantar yemediğim için ben almayım ama canım görüntüsü çok güzel.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilMantarı çok severim ama çiğ olarak tüketmedim ellerine sağlık Serapçım denemeli
YanıtlaSililk fırsatta mantar alıp deneyeceğim harika görünüyor ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilAylincim, Semacım, Nilgün ablacım, Sevdacım, Gülercim ve Haticecim; hepiniz çok çok sağolun..
YanıtlaSil