Sayfalar

21 Nisan 2011 Perşembe

KEÇİBOYNUZLU MUFFIN VE BİR TEŞEKKÜR

Keçiboynuzlu muffin tarifi
Keçiboynuzlu kek tarifi


Bugünkü tarifime başlamadan önce çok önemli bir teşekkür borcumu yerine getirmek istiyorum. Yapı Kredi Bankası' nda bir zamanlar birlikte çalıştığım ve hepsi benim gibi emekli olan arkadaşlarım ben İstanbul' da ilk yarışmaya girip çıktıktan sonra İzmir' de kendi aralarında program yapmışlar ve bana da bildirdiler: Ben döndüğümde, Çarşamba günü Alsancak' ta Fransız Kültür Merkezi' nin bahçesindeki restoranda öğlen yemeği yiyecekmişiz. Tereddütsüz kabul ettim tabii. Bir-ikisi 'mutlaka gel ama, senin için toplanıyoruz bak' demişti. Dün gittik, buluştuk. Sağolsunlar, bana hesap ödettirmedikleri gibi, bir de aşağıda göreceğiniz kolyeyi hediye ettiler, nazar değmesin diyeymiş:)) öyle de söylediler..Allah'ın emri, o artık boynumla mütemmim cüz olacak:) Vefa böyle bir şey işte. Halbuki sadece benim için toplanıldığını söylemeleri bile yeterliydi. Ama ilk yarışmada birinci olup geçen hafta Perşembe günkü toplantımıza katılamayacağımı anladığımda ekrandan onlara seslenmiştim 'bensiz toplanacaksınız, bol bol yiyin için, sohbet edin' diye. Çok duygulanmış hepsi ve o duygu sellerini bana bu şekilde akıttılar işte..Oysa - aptallık edip - kendilerine ekrandan özellikle selam söylediğim halde (istemişlerdi zira), bir telefon bile açıp sevincimi paylaşmayan 'vefalı' komşularım var benim. Onlardan sonra, bu canlarımın hepsi bana öyle iyi geldiler ki anlatamam. Tıpkı sizlerin de bu platformdan seslenerek bana iyi geldiğiniz gibi. Hepsine buradan hepinizin huzurunda teşekkürü bir borç biliyorum, onları da tıpkı sizi sevdiğim gibi çok seviyorum. Sağolsunlar, orada olduklarını bilmek çok güzel ve güven verici..


Gelelim uzun bir aradan sonra ilk tarifimize..Geçen gün gelen yakın bir arkadaşıma tatlı ikramlık arayışındayken, beğenip ayırmış olduğum tariflerin arasında bu kekçikleri buldum. İçinde keçiboynuzu unu var ve benim ekmek malzemelerimin arasında hem lezzet hem renk versin diye her zaman bulunan bir şey bu. Hal böyle olunca; üstelik de göreceğiniz üzere tarif  'ben hafifim, ben zararsızım' diye avaz avaz bağırıyorken, yapmamak ayıp olurdu:) Sonuç mu? Pamuk gibi, pofuduk kekçikler tabii..Afiyet olsun..

Malzemeler:
****************************

3 yumurta
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı keçiboynuzu unu (aktarlarda bulunuyor)
1,5 su bardağı un (kepekli kullanabilirsiniz)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yapılışı:
*******************
Yumurtalar ve şekeri iyice çırpın. Sıvı malzemeler önce, toz malzemeler en son olmak üzere tüm malzemeyi ekleyip karıştırın. Muffin kalıplarına minik bir kepçeyle hamurdan koyun, ancak kalıpların yarısını geçirmemeye çalışın ki kabarma payı olsun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin, yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kürdan testinden geçirin ve çıkarın. Biraz bekleyip kalıpları boşaltın.

Not:
----------------------
Hamur, bildik kek kıvamından daha sulu oluyor ama kalıplardaki derinliği az olduğu için içi cıvık kalmıyor. Kekin çok kuruması bana göre zaten çok istenilen bir şey değildir. Böylesi daha yumuşak oluyor.








13 yorum:

  1. keçiboynuzu unu ilk defa duyuyorum, son günlerde çerezcilerde keçi boynuzu görmekteydim mevsimi geldi heralde dedim meğer unu da varmış.Ellerinize sağlık tadı nasıl bilemiyorum pek hayal edemedim ama ismi bile enteresan doğrusu:) kelime oyununda bir tandığı görmek, özellikle tekrarı ekrandayken ne kadar iyiymiş yorumları yapılırken anne ben tanıyorum, çok da kibar ... anlatmak gurur vericiydi:) sizinle hakkatende gurur duydum. Böyle zmanlarda dostluklar anlaşılır aslında kolyeniz de çok güzel:) İlla kötü birşey olmasıo gerekmez hayat devam ederken iyi günlerde, ara geçiş günlerinde de hatırlanmak ve hatırlandığını hissetmek önemlidir.

    YanıtlaSil
  2. Handancım; tabii ki dostluklar hem iyi hem kötü gündedir. Sadece biriyle olmaz. Acı da sevinç de paylaşılmalıdır. Çok kibarsın canım, çok naziksin. Gurur duyman ise, benim seninle ne kadar gurur duymama sebep oluyor bir bilsen. Çok teşekkür ederim canım benim..

    YanıtlaSil
  3. Canım sayende o kadar çok un çeşidi duyuyorumki:)
    keçibynuzunu toz halinde gördüm ama özel unu olduğunu bilmiyordum.
    ellerine sağlık
    güzel dostlukların daim olması dileğiyle.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Serap'cığım bizim için de büyük bir keyifti.Tekrar kutluyorum başarını.Kolyeni de güle güle kullan.Nazarlardan korur umarım seni.Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  5. Haticecim; aman yanlış anlamaya mahal vermeyeyim, o dediğin toz zaten benim dediğim şeyle aynı:) Ben un demişim, sen toz:)) Farketmez..Sağol canım benim..

    Petekçim; tekrar teşekkür ediyorum hayatım..

    YanıtlaSil
  6. Daima yürekleri doğru atan insanların yanında olması dileğimle :)

    YanıtlaSil
  7. Ablacııım ikinci yarışmayı izleyemedim.Sonucu şimdi öğrendim ama zaten önemli değil.Önemli olan senin bundan keyif almış olman.
    Kaç kişi böyle güzel bir heyecan yaşayabilirki ?

    Muffınler çok güzel görünüyorlar.
    Ellerine sağlık canım
    Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  8. Serap'cım muffnler harika uzanıp alasım geldi öpüyorum.

    YanıtlaSil
  9. Canım benim, güe güle kullan. Seni hep nazarlardan korusun o kolye.

    YanıtlaSil
  10. çokk teşekkürler bu tarifi deneyeceğim canım
    yarışma için tekrar tebrik ediyorum seni

    YanıtlaSil
  11. Buğday Tanem, Melihacım, Deryacım, Çenebazım, Maviannem; hepiniz çok sağolun, iyi ki varsınız..

    YanıtlaSil
  12. ne güzel bir dostluktur bu. insana "iyi ki varlar" dedirten türden.

    YanıtlaSil
  13. Küçük Mucizem; tam da öyle dedim zira:) İyi ki varlar, iyi ki varsınız..

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...