Sayfalar

9 Ocak 2011 Pazar

TEKİR TAVA

Tekir tava tarifi
Tekir tava nasıl yapılır 
Tekir balığı kızartması 


Daha önce burada tarifini verdiğim hamsi tavayla hiçbir farkı olmayan, tek farkı balığının cinsi ve tadı olan bu nefis lezzeti sizlerle paylaşmak istedim. Hani tekiri de illa kızartmak isteriz ya çoğumuz, şöyle yağda cozur cozur.. Sonra da vicdan azabına garkolur, hazımsızlık çekeriz hani.. İşte birgün bu vicdan azabından kurtulmanın yolunu buldum ve mutfaktan 'eureka' diye fırladım neredeyse:)) Artık gönül rahatlığı ve lezzetle tekir ve barbun yiyebiliyorum. Size de tavsiye ederim. Afiyet olsun..

Malzemeler:
**************

*Dilediğiniz kadar tekir veya barbun balığı
*1 tatlı kaşığı kadar sıvı yağ
*Bir büyük kase mısır unu
*Tuz

Yapılışı:
**************
*Balıkları temizleyip yıkayın. 
*Yayvan bir tabağa aldığınız mısır ununu tuzla karıştırın. 
*Genişçe dipli ve kapak kapatabileceğiniz bir yağsız tavanın dibine 1 tatlı kaşığı sıvı yağı koyup kağıt havluyla tüm tabana yaydırın. 
*Balıkları önlü arkalı mısır ununa bulayın ve yağlanmış tavaya döndüre döndüre sıralayın. 
*Kapağını kapatarak ocağa oturtun, kısık ateşte bir tarafı kızarana kadar pişirin. 
*Kapağı açıp onun yerine genişçe bir tabak kapatın ve tavayı ters çevirip balıkları tabağa alın. 
*Kızarmış tarafları üstte görünecektir. Bu şekliyle tavaya yavaşça kaydırırsanız, kızarmamış tarafları alta gelecek ve o tarafları da kızaracaktır. 
*İkinci yüzleri de kızarınca kapatıp servis edebilirsiniz. Yalnız bir hususa dikkat: Tekir, hamsi kadar sert ve sağlam bir balık değildir. Alt - üst çevirmeler esnasında biraz parçalanıp dağılabilir. Ama bu, lezzetini bozan bir unsur olmadığı için, sorun etmeyin ve tadını çıkarmaya bakın.  







11 yorum:

  1. enfes canım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili arkadaşlar PEMBE DÜŞBAHÇEMİZ 'in etkinlikleri ''baştan çıkaran lezzetler'' ile kaldığı yerden devam ediyor...

    Gerek görüntüsü gerek sunumu ile sizi mutlu eden baştan çıkartan lezzetleri bizlerle paylaşmanızı rica ediyoruz....


    Bunun için yapmanız gerekenler:
    5 ocak & 5 şubat tarihleri arasında içeriği tatlı olan kek,kurabiye,pasta, sütlü ve şerbetli tatlılarınızı blogunuz varsa blogunuzun ismini, tarifinizin adını ve linkini...
    Blogunuz yoksa isminizi ,tarifinizin adını,fotosunu ve yaşadığınız şehiri pembedusbahcesi@gmail.com adresine bekliyoruz...

    YanıtlaSil
  3. Ben de balığı daha çok kızartma olarak yiyenlenim. Midemi hafifletmek için yanında çeşit türlü salata yerim. Yöntemi tarif ettiğiniz için teşekkürler, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Bernacım, sağol canım.

    Aylincim, haklısın. Biz de mutlaka salata eşliğinde tüketiyoruz ama inan bana artık kızartmayı midelerimiz sindirmiyor, ağır geliyor. En iyisi böyle..Sağol canım..

    YanıtlaSil
  5. mmm çıtır çıtır ne güzel kızarmışlar..
    Ellerine sağlık..
    Şifa olsun inşAllah :)
    Mutlu haftalar diliyorum..

    YanıtlaSil
  6. En lezzetli bulduğum iki balık vardır biri hamsi diğeride tekir ellerine sağlık ohhhh

    YanıtlaSil
  7. Çok güzelll :) Denizden babam çıksa yerim diyenlerdenim. O kadar çok severim ki balığı, hele de barbun tava... Hımmm...Ellerinize sağlık :)
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. Baliga bayilirim! Ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  9. Zelihacım, Gülercim, Elvancım, Tülincim; ben de denizden babası çıksa yiyebileceklerdenim:)) Bunu tavsiye ediyorum. Hepiniz sağolun..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. En sevdiğim balık barbundur, hele de mısırr unu ile kızartılırsa. Ellerine sağlık Serap'cım..

    YanıtlaSil
  11. Nilgüncüm, bir de böyle yağsız kızartmayı dene bakalım, beğenirsin belki. Sağol canım, sevgiler..

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...