Sayfalar

6 Mayıs 2014 Salı

KABAK DİBLE

Kabak dible tarifi
Dible nasıl yapılır
Kabak dible nasıl yapılır
Kabak yemekleri 
Dible, muhtelif sebzelerle yapılabilen bir Karadeniz yemeği olmakla birlikte, en çok bilinen türü taze fasulyeyle yapılan "fasulye diblesi"dir. Çok da güzel olur gerçekten ama ben ne zaman bir programda mantar diblesini görmüş ve hemen yapmıştım (tık), o günden sonra kafamı dibleye fena taktım :)) İlk fırsatta da kabaklısını denedim, çok beğendim. "Bugünnepişirsemzedelere" ve sebze canavarlarına öneririm. Afiyet olsun..

Malzemeler:
******************

*5-6 adet sakız kabak veya Girit kabağı
*1 adet kuru soğan
*Yarım demet dereotu
*Yarım küçük çay bardağı zeytinyağı
*Yarım      "    çay bardağı pirinç
*Yarım      "    çay bardağı su
*Tuz, karabiber

Yapılışı:
*********************
*Kabakları küp doğrayın, biraz tuzla harmanlayıp bırakın.
*Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağıyla birlikte tencereye alın, biraz çevirin.
*Kabakları ekleyin ve biraz soteleyin.
*Pirinci ekleyin ve üzerine yarım çay bardağı oda sıcaklığında suyu dökün (kabağın kendi saldığı su pirinçleri pişirmeye yetmez, o nedenle su ekliyoruz ama kabakları pirinçlerden önce pişirmesin diye de suyu özellikle sıcak değil soğuk ekliyoruz)
*Tencerenin ağzını kapatıp, kısık ateşte pirinçler suyunu çekip kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
*Altını kapatmadan önce kıyılmış dereotunu da ekleyin ve hafifçe (sebzeleri dağıtmadan, kıyısından girerek) alt üst edin, biraz dinlendirip servis edin.
*Dible, susuz ve salçasız bir yemektir. Dilerseniz benim yaptığım gibi kalıpla şekillendirip ters çevirebilirsiniz.
*Bu yemeği soğuk meze olarak da sarımsaklı yoğurt eşliğinde sunabilirsiniz.

9 yorum:

  1. Serap'cım mantar diblesini hiç duymamıştım not aldım. kabak diblesi de çok güzel görünüyor. Kabağı senin kadar güzel pişirene az rastlanır. Ellerine sağlık arkadaşım. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibelcim, ben bugün bu moralle dağları deviririm canımmmm :) Çok sağol arkadaşım, varol :)

      Sil
  2. Bende hiç pişirmedim kabak diblesi,hemen deneyeceğim.ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık ablacım kabaklarımla ne yapsam diyordum işte buldum vallahi

    YanıtlaSil
  4. Fasulyelisini yemiştim. Kabaklısıda eminim süpperdir. Eline sağlık ablacim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. kabak için güzel bir tarif, denenecek:) eline sağlık.

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık senin kabak tariflerini seviyorum canım bunu da denerim bir ara gerçi pirinç yemiyoruz ama az biraz kullanırım:)

    YanıtlaSil
  7. Bu tarifi not aldım bizler sebze severler olarak pişirmeliyim canımm ellerine sağlık olsun.

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...