Sayfalar

16 Ocak 2014 Perşembe

TAVADA PAÇANGA BÖREĞİ

Tavada paçanga böreği tarifi
Paçanga böreği tarifi
Pratik paçanga böreği tarifi
Kolay paçanga böreği


Tavada paçanga böreğini kastederek söylemiştim "en kısa zamanda pratik bir paçanga tarifi daha vereceğim" diye. İşte bugün o gündür :) Az kişilik ailelerde, bir - iki kişilik misafir olaylarında, sabah kahvaltısına çeşit olsun diye yapabileceğiniz nefis bir lezzet bu.. Akşamdan ufak bir hazırlıkla rahatlıkla halledebilirsiniz, daha pratik olur. Hepimizin bildiği tava böreği ama içine pastırma koymak belki aklınıza gelmemiştir diye paylaşayım istedim. Afiyet olsun..


Malzemeler:
****************************
(1 adet tava böreği için)
*100-150 gr. kadar dilimlenmiş ve enlemesine kibrit çöpü doğranmış pastırma
*2-3 adet ince kıyılmış yeşil biber
*2 adet küp doğranmış domates
*1 adet yufka
*2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 su bardağına yakın kaşar peyniri rendesi

Ara ve üst sosu için:
-------------------------------
*1 yumurta
*Yarım su bardağı süt
*Çeyrek su bardağı sıvı yağ (bu karışımı bir muhallebi kasesi miktarına süt ve yağ ilavesiyle tamamlayın)


Yapılışı:
********************
*Tencere veya vok tavaya sıvıyağı ve biberleri alın, biraz kavurun.
*Pastırmaları ekleyip kavurmaya devam edin.
*Küp domatesleri de ekleyin ve domatesler suyunu olabildiğince çekene kadar pişirin. Tuz ve baharat eklemenize gerek yok, çünkü pastırmalar her ikisine de yeterince sahip.
*Harcınızı serin bir yere alıp soğumaya bırakın.
*Sos malzemelerini çırparak sosunuzu hazırlayın.
*Sosa yumurta fırçasını batırıp çıkarın ve tavanıza sürün.
*İçine yufkanın ilk yarısını yayın, fazlalıkları tavanın kenarlarına sarksın.
*Üzerine sostan sürün.
*İkinci yarım yufkanın yarısını yani çeyrek yufkayı yayıp tekrar ıslatın.


*Soğuyan harcınıza kaşar peyniri rendesini ilave edip karıştırın ve tavanın tabanına güzelce yayın.
*Son çeyrek yufkayı yayın ve ıslatın.
*En son olarak kenardan sarkanları da düzgünce tavanın üstüne kapatın ve kalan sosla ıslatın.


*Ocağa oturtun, mümkünse bir kapak kapatın. Kapak ısı kaybını önleyeceği için pişmeyi kolaylaştırır.
*Tava ısınana kadar harlı, sonra kısık ateşe alın.
*Spatulayla kaldırıp ara sıra altını kontrol edin, yeterince kızardığında ters yüz edip diğer tarafını da kızartın.
*Hamur halinin geçmesi için ılınmasını bekleyin ve servis edin..

14 yorum:

  1. Serapçım, ellerine sağlık. kahvaltıya gelecek misafir için iyi bir alternatif olmuş
    Çenebaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülaycım; çok sağol canım benim :)

      Sil
  2. Haarika görünüyor canım çok beğendim ellerine sağlık. Deniycem en kısa zamanda..
    Figen Koçak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Figenim; bu senin için ne ki? En güzelinden döktürürsün eminim :) Sağol canım..

      Sil
  3. Serapcım çok beğendim,çok pratik olmuş..Özellikle acil zamanlar için süper,ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurşencim; aynen öyle canım.. Sağolasın :)

      Sil
  4. Ellerine sağlık ablacım sevgiler çok pratik ve lezzetli harika

    YanıtlaSil
  5. Pastirmali hic denememistik evet,güzel fikir,nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  6. Pastırmalı yapmak güzel fikir ablacım, pratik bir tarif elinize sağlık.

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...