Sayfalar

20 Ocak 2014 Pazartesi

KURU BİBER HAŞLAMASI

Kuru biber haşlaması tarifi
Kuru biber haşlaması nasıl yapılır
Kuru biber nasıl değerlendirilir


Kuru biber haşlaması: Yine bir anne yemeği.. Geçen gün, yazdan kuruttuğum dizi dizi biber (biraz dolmalık, biraz sivri) gözüme biraz fazla görününce annemin biz çocukken yaptığı bu salata-meze (ne derseniz artık) geldi. Arkadaş çevremde genellikle kızgın yağa atıldığını görüyordum. Oysa annemin haşladığını gayet net hatırladım. Detayını bilemeyince aradım, öğrendim ve hemen yaptım. Eşim, değişik bulduğundan olsa gerek, pek beğendi. Ben zaten lezzetini biliyordum, hatırlamış oldum :)) Deneyin, afiyet olsun..

Malzemeler:
*********************

*Dilediğiniz miktarda kuru biber (acı-tatlı size kalmış)
*Haşlamak için su-az tuz
*Sotelemek için az zeytinyağı

Sosu için:
---------------------------
*Sirke-limon-sarımsak-zeytinyağ-tuz (damak zevkinize göre ayarlayın)

Yapılışı:
********************
*Biberleri yıkayıp olası tozundan arındırın.
*Kaynayan suya atın ve ve haşlanmauya bırakın.
*Bu arada sarımsağı döverek diğer sos malzemeleriyle karıştırın ve sosu hazırlayın.
*Biberler yeterince yumuşadığında tencereden kevgirle alıp soğuk suya atın (çok erimemesi için)
*Soğuyunca kesme tahtası üzerine alıp herbirini birkaç parça olacak şekilde kesin.
*Tercihen vok tavada kızdırdığınız zeytinyağında birkaç dakika soteleyin.
*Kayık tabağa alın.
*Biberler henüz sıcakken sosunu dökün ve güzelce karıştırın.
*Ilık veya soğuk servis edin.

12 yorum:

  1. Değişik olmuş, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Bizde de kızartırlar ama ben sevmiyorum kızartmasını. Bunu merak ettim ama hafif olmuştur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu gerçekten hafif Saadetçim, denemeni öneririm :)

      Sil
  3. Ne cok severim! Amak ekmeksiz yenmiyor,yinede yapmak sart oldu,iki gündür karsima cikiyor! Elinize saglik efendim,sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Terazi Kızım ama ben ekmeksiz yiyorum :))

      Sil
  4. canım benim çok eskilere gittim mmmm eline sağlık:)))

    YanıtlaSil
  5. Nefis olmuştur aklıma düşürdün. Bunu bir de çok çıtır yapıyorlar ama bizde senin yaptığın gibi yapıyoruz diğerini merak etmişimdir ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğeri kızartılıyor Minecim, ben de yedim ondan ama bu çok daha hafif oluyor. Sağol canım :)

      Sil
  6. Ablacım bu tarif beni de çocukluğuma götürdü üzerine sarımsaklı yoğurtla da nefis olur...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu da denedim Müboşum, gerçekten güzel oldu ama eşim sirkelisini daha çok beğendi :)) Sağol ablacım:))

      Sil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...