Sayfalar

29 Mart 2013 Cuma

KOLAY TAVUK KALAMAR

Tavuk kalamarı nasıl yapılır
Tavuk kalamar tarifi
Kolay tavuk kalamar nasıl yapılır
Kolay tavuk kalamar tarifi


Tavuk kalamarına gelin eyyy tavuğun göğüs etini sevmeyenler.. Buraya buyrun.. Eğer böyle bir şey denemediyseniz, artık bu haliyle tavuğun göğüs etini de seveceksiniz. İster baharat ekleyerek, ister limon sıkarak kalamar havasında bir tavuk yemeği yiyeceksiniz. Gerçek tavuk kalamarını halka şeklinde, yumurta-una bulayarak ve bol yağda kızartarak yapıyorlar, çıtır oluyor ama benim yaptığım hem halka değil, hem yumurtasız hem de az yağda pişiriliyor, göğüs etine rağmen yumuşacık oluyor. Bu nedenle daha önce galetalı parmak tavuk adıyla verdiğim ve benzer gibi görünen tariften de biraz farklı.. Üstelik diyet yapanların da abartmadan yiyebilecekleri türden. Bakalım beğenecek misiniz veya denemişliğiniz var mı.. Afiyet olsun..

Malzemeler:
*******************************
*İki adet tavuk göğsü
*Bir servis tabağı kadar un
*Tuz
*İki çorba kaşığı kadar sıvıyağ
*Dilerseniz kekik-pul biber gibi baharat

Yapılışı:
*******************
*Tavuk göğsünü yassı olarak et tahtasına uzatın ve keskin bir bıçakla altlı-üstlü iki filetoya ayırın.
*Filetoları kısa kenarlara paralel olarak ince şeritlere ayırın (şeritlere kolayca ayırabilmek için göğüs etlerini biraz sertleşecek kadar dipfrizde tutarsanız, zorlanmadan dilimleyebilirsiniz)


 *Şeritleri tuzlanmış un dolu tabağa alıp harmanlayın. Her yerinin iyice una bulanmasını sağlayana kadar bu işlemi sürdürün.


*Yağı derince (mümkünse vok) tavaya alıp kızdırın. Unun içinden topluca alıp silkelediğiniz şeritleri yağa atın ve arada sırada tavayı sallayarak alt üst edin. Sık sık sallayıp yakmadan kavurun. Yeterince kızardıklarında, kurutmadan ateşten alın. Pilav ve salata eşliğinde yada ekmek içinde servis edin.  



24 yorum:

  1. Tam benlik nefis olmuş eline sağlık:))

    YanıtlaSil
  2. Deneyeyim ben de belki severim göğüs etini:)Eline sağlık canım.

    YanıtlaSil
  3. Tavuk göğüs etini sevdirmenin hakikaten süper yolu. Geneld esevilmiyor değilmi. Bende sadece bizim evde böyle sanırdım. Ellerinize sağlık. Süper.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde seviliyor Allah'tan ama yine de sevmeyenleri de düşündüm Nursevin Hanımcım:) Sağolun..

      Sil
  4. Ben de sadece göğüs etini yiyebiliyorum,gerçi uzun zamandır yemiyorsam da.Bu tarifi ben de yaparım özellikle bira yanına yaparım çok güzel olur.Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nergisçim; dün bir arkadaşıma aynı şeyi söyledim "bira yanına çok güzel olur" diye. Benim alkolle aram yok ama kullanana iyi geleceğine eminim:)) Sağol canım..

      Sil
  5. Ellerinize sağlık. Çok güzel görünüyor...Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık ablacım gerçekten çok kolay ve çok lezzetli olmuşler kesinlikle denemek isterim sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. Canım lezzetlim eline sağlık ben de göğüs etini bin bir şekillere bürüyüp yaparım senin tarifini de deneyeceğim kalamarı da çok severim nefis olacak eminim.Sevgilerimle canımmmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Macidecim; umarım beğenirsin:) Sağol canım..

      Sil
  8. ben de yulaf unuyla mı denesem ki:))
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haticecim; olur gibi geliyor, neden olmasın:) Sevgiler hayatım..

      Sil
  9. Hem pratik hemde lezzetli.Afiyetler olsun Serap'cım iyi hafta sonları..

    YanıtlaSil
  10. Tavuğu unlamak hiç aklıma gelmemişti, benim sıpalar severler tavuğu onlara hafta içi yapayım hemen....Ellerine sağlık:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesin seveceklerdir Saadetçim, dene bence :) Sağol..

      Sil
  11. Evde benden başka göğüs etini seven yok, bak nasıl yiyecekler bundan sonra. Ellerine sağlık Serapcım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Feraycım, "kalçadan yaptım" de.. Belki yutarlar :)))) Sevgiler canım, sağol..

      Sil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...