Sayfalar

24 Ağustos 2012 Cuma

KAHVALTILIK KAŞARLI EKMEK

Kahvaltılık lezzetler
Kahvaltılık tarifler
Fırında kaşarlı ekmek
Kahvaltılık ekmek tarifi


Kahvaltılık kaşarlı ekmeğe ailecek bayılıyoruz.

Dünkü yazımda, tariflere hızlı giriş yapacağımı söylemiştim. Sözümü tutuyorum ve "en hızlı hazırlanan" tarifimle sözkonusu girişi yapıyorum:)

Çocukluğumdan beri en sevdiğim şeylerden biridir bu. Annem sık sık sabah kahvaltılarımız için hazırlardı. Son derece pratik, hızlıca yapılabilen ve açlıktan gözü dönmüş ev ahalisini fazla bekletmeden vuslata erdiren :)) bu nefis ekmekleri - büyük ihtimal yapıyorsunuzdur zaten ama- denemediyseniz yarının cumartesi olduğunu hatırlatarak hemen tavsiye edeceğim:) Üzerinin malzemesi zevk ve hayal gücünüze kalmıştır.. Tercih sizin. Afiyet olsun..

Malzemeler:
*******************
Dilediğiniz sayıda dilim ekmek
Üzerlerini kapatacak kadar ince dilimli kaşar peyniri ve domates
Kaşarın altına ekmeklere sürmek isterseniz margarin veya tereyağı (ben kullanmıyorum)
Üzerine dilerseniz ilave tuz, pul biber, kekik, vs..

Yapılışı:
****************
*Öncelikle yağ sürmek istiyorsanız, dilimlerinizi yağlayın.  
*Üzerine önce kaşar dilimlerini, sonra domateslerinizi sıralayın. Kaşarların ekmekleri olabildiğince kapatmasına özen gösterin, aksi takdirde peynirsiz kalan açık kısımlar çok çabuk kömür olur..
*Tuz ve baharat kullanacaksanız, onları da ekin.
*Fırınınızın sadece ızgarasını (yani üst rezistansını) çalıştırarak, domatesler kızarana ve kaşarlar eriyene kadar
fırında tutun ve çıkarın (bu arada beyaz ekmek kullanıyorsanız, hepsinden önce kızarıp yanabilir, dikkat ! )
*Sıcak sıcak servis edin..


27 yorum:

  1. Karnım aç şu an olsa hepsini yerdim ellerine sağlık canım sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine saglik canim hayirli aksamlar.

    YanıtlaSil
  3. Annem yapar heep! *.*
    Canım nasıl istedi. Söyleyeyim de yarın yapsın bari.

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık bende çok severim

    YanıtlaSil
  5. oleyy oleyy işte süper ikram süper tat:)))
    ben de çocukluğumdan beri bayılarak hem yerim. çocuklarda çok seviyor bazen beyaz peynir(köy peyniri) ile de yapıyorum.
    ellerine sağlık canım sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Gerçekten hızlı bir tarif olmuş :) cherry domatesle yapıyorum bunu, o da harika oluyor :)

    YanıtlaSil
  7. Serapcığım katıyağ sende benim gibi kullanmıyorsun biliyorum ben bu dilimlerin üzerine kekikli zeytinyağı kullanıyorum harika oluyor tavsiye ederim. Bu arada ben hala kabak sıyırmayı bekliyorum atladım mı acaba sevgiler ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  8. eline sağlıkkkk yarın sabah kahvaltıya yapacağımm bunu :)

    YanıtlaSil
  9. mımmm serapcımmm nasıl da canımçekti bir bilsen.ne kadar lezzetli,gösterişli ve pratik.ellerine sağlık olsun...

    YanıtlaSil
  10. Haria ve çok hoş bir tarif paylaşmışsın yarın Pazar sabahı ve bizimkileri galiba mutlu edicem :) sevgiler ayrıca bir önceki postunuzu da yeni okudum çok içten çok güzel yorumlarda sizinde geçmiş bayramınızı kutlarım.sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. Eline sağlık,lezzeti bir yana,görüntüsü yeter :)

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Cessie, hemen söyle yaapsın bence de:)

    YanıtlaSil
  13. Haticem; ben arada beyaz peynirli yaparsam yumurta da katıyorum üst malzemeye, pişince kıvamı çok güzel oluyor:) Sağol canım..

    YanıtlaSil
  14. Leylacım; cherry ile olmaz mı, hem de nefis olur. Sağol canım..

    YanıtlaSil
  15. Minecim; fonda kekikli zeytinyağı süpermiş gerçekten, fikir için sağol canım:) Bu arada sıyırmayı almışsındır herhalde:)

    YanıtlaSil
  16. Melike-Habibe; şimdiden afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
  17. Bernacım; bence tez vakitte dene canım:) Sağolasın..

    YanıtlaSil
  18. Berilcim; bloğuma hoşgeldin, çok teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  19. Feridecim; umarım denemiş ve beğenmişsindir:) Sağol canım..

    YanıtlaSil
  20. Bir kase lezzet; afiyet olsun canım, sağol:)

    YanıtlaSil
  21. Nergisçim; pazarlama stratejisi hayatım; satmak için şekil güzel olacak önce:)) Sağol..

    YanıtlaSil
  22. ımm bende bayiliyorum bu kolay lezzetli dilimlere ve ben ustune biber ekliyorum.

    peki ekmeklerin alt kisminin sert olmamasi icin bir yonteminiz var mi?

    YanıtlaSil
  23. Sevgili Beril; çok teşekkür ederim. Ekmekleri biraz sütle ıslatarak, bir de üzerini kaşarla iyice örterek yumuşak kalmasını sağlayabilirsin. Sevgiler..

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...