Kahvaltılık tarifler
Fırında kaşarlı ekmek
Kahvaltılık ekmek tarifi
Kahvaltılık kaşarlı ekmeğe ailecek bayılıyoruz.
Dünkü yazımda, tariflere hızlı giriş yapacağımı söylemiştim. Sözümü tutuyorum ve "en hızlı hazırlanan" tarifimle sözkonusu girişi yapıyorum:)
*******************
Dilediğiniz sayıda dilim ekmek
Üzerlerini kapatacak kadar ince dilimli kaşar peyniri ve domates
Kaşarın altına ekmeklere sürmek isterseniz margarin veya tereyağı (ben kullanmıyorum)
Üzerine dilerseniz ilave tuz, pul biber, kekik, vs..
****************
*Öncelikle yağ sürmek istiyorsanız, dilimlerinizi yağlayın.
*Üzerine önce kaşar dilimlerini, sonra domateslerinizi sıralayın. Kaşarların ekmekleri olabildiğince kapatmasına özen gösterin, aksi takdirde peynirsiz kalan açık kısımlar çok çabuk kömür olur..
*Tuz ve baharat kullanacaksanız, onları da ekin.
*Fırınınızın sadece ızgarasını (yani üst rezistansını) çalıştırarak, domatesler kızarana ve kaşarlar eriyene kadar
fırında tutun ve çıkarın (bu arada beyaz ekmek kullanıyorsanız, hepsinden önce kızarıp yanabilir, dikkat ! )
*Sıcak sıcak servis edin..
Karnım aç şu an olsa hepsini yerdim ellerine sağlık canım sevgiler.
YanıtlaSilEllerine saglik canim hayirli aksamlar.
YanıtlaSilAnnem yapar heep! *.*
YanıtlaSilCanım nasıl istedi. Söyleyeyim de yarın yapsın bari.
Ellerinize sağlık bende çok severim
YanıtlaSiloleyy oleyy işte süper ikram süper tat:)))
YanıtlaSilben de çocukluğumdan beri bayılarak hem yerim. çocuklarda çok seviyor bazen beyaz peynir(köy peyniri) ile de yapıyorum.
ellerine sağlık canım sevgiler
Gerçekten hızlı bir tarif olmuş :) cherry domatesle yapıyorum bunu, o da harika oluyor :)
YanıtlaSilSerapcığım katıyağ sende benim gibi kullanmıyorsun biliyorum ben bu dilimlerin üzerine kekikli zeytinyağı kullanıyorum harika oluyor tavsiye ederim. Bu arada ben hala kabak sıyırmayı bekliyorum atladım mı acaba sevgiler ellerine sağlık...
YanıtlaSileline sağlıkkkk yarın sabah kahvaltıya yapacağımm bunu :)
YanıtlaSilmımmm serapcımmm nasıl da canımçekti bir bilsen.ne kadar lezzetli,gösterişli ve pratik.ellerine sağlık olsun...
YanıtlaSilHaria ve çok hoş bir tarif paylaşmışsın yarın Pazar sabahı ve bizimkileri galiba mutlu edicem :) sevgiler ayrıca bir önceki postunuzu da yeni okudum çok içten çok güzel yorumlarda sizinde geçmiş bayramınızı kutlarım.sevgiler..
YanıtlaSilcanım benim çayımın yanına aldım.
YanıtlaSilEline sağlık,lezzeti bir yana,görüntüsü yeter :)
YanıtlaSilDeryacım; sağol canım..
YanıtlaSilGülcancım; sağol:)
YanıtlaSilSevgili Cessie, hemen söyle yaapsın bence de:)
YanıtlaSilHaticecim; sağol canım..
YanıtlaSilHaticem; ben arada beyaz peynirli yaparsam yumurta da katıyorum üst malzemeye, pişince kıvamı çok güzel oluyor:) Sağol canım..
YanıtlaSilLeylacım; cherry ile olmaz mı, hem de nefis olur. Sağol canım..
YanıtlaSilMinecim; fonda kekikli zeytinyağı süpermiş gerçekten, fikir için sağol canım:) Bu arada sıyırmayı almışsındır herhalde:)
YanıtlaSilMelike-Habibe; şimdiden afiyet olsun:)
YanıtlaSilBernacım; bence tez vakitte dene canım:) Sağolasın..
YanıtlaSilBerilcim; bloğuma hoşgeldin, çok teşekkür ederim:)
YanıtlaSilFeridecim; umarım denemiş ve beğenmişsindir:) Sağol canım..
YanıtlaSilBir kase lezzet; afiyet olsun canım, sağol:)
YanıtlaSilNergisçim; pazarlama stratejisi hayatım; satmak için şekil güzel olacak önce:)) Sağol..
YanıtlaSilımm bende bayiliyorum bu kolay lezzetli dilimlere ve ben ustune biber ekliyorum.
YanıtlaSilpeki ekmeklerin alt kisminin sert olmamasi icin bir yonteminiz var mi?
Sevgili Beril; çok teşekkür ederim. Ekmekleri biraz sütle ıslatarak, bir de üzerini kaşarla iyice örterek yumuşak kalmasını sağlayabilirsin. Sevgiler..
YanıtlaSil