Sayfalar

2 Şubat 2016 Salı

PATATES TOSTU

Patates tostu tarifi
Patates tostu nasıl yapılır


Patates tostunu sevgili arkadaşım, Lezzet Beşlisi' nin kıdemlisi Nilgün (www.sendepisir.com) Lezzet Beşlisi'nde yazdığında hemen yapıp fotoğraflamış fakat bir türlü yayınlama fırsatı bulamamıştım. Özellikle hafta sonları kahvaltıya, akşamüstleri çaya çok yakışan bu lezzeti henüz denemediyseniz, tam zamanıdır..haydi.. Tarifin orijinali burada tık  Afiyet olsun..

Malzemeler:
********************
*4 adet orta boy patatesin rendesi
*1 adet yumurta
*2 çorba kaşığı zeytinyağı
*1 muhallebi kasesi rendelenmiş kaşar peyniri (veya tulum peyniri)
*Birer çay kaşığı kekik ve pul biber
*1 silme çay kaşığı karabiber
*Tuz ((peynirin tuzuna göre ayarlayın)

Yapılışı:
****************
*Rendelenmiş patatesi iyice sıkıp suyunu çıkarın ve karıştırma kabına alın.
*Diğer tüm malzemeyi de ekleyip elinizle veya bir kaşık yardımıyla karıştırın.
*Tost makinesinin tabanına biraz kıyılardan taşacak büyüklükte yağlı pişirme kağıdı serin.
*Üzerine patatesli karışımı dökün ve sık sık ıslattığınız kaşığın sırtıyla düzelterek taban büyüklüğüne kadar yayın.


*Üzerine de yine biraz kenarlarından taşacak büyüklükte pişirme kağıdı kaplayın ve tost makinasının kapağını patates tostunun üzerine kapatın
*Tost makinasını -ayarı varsa- en sıcak ayara getirin. Ayarı yoksa fişe takmanız yeterlidir.


*Arada bir kontrol ederek üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Kesme tahtası üzerine alıp altından ve üstünden pişirme kağıtlarını sıyırın. Dilimleyerek sıcak olarak servis edin.

1 yorum:

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...