Sayfalar

26 Ağustos 2012 Pazar

ANANASLI PASTA

Ananaslı pasta tarifi
Ananaslı pasta nasıl yapılır
Ananaslı pasta yapımı
Ananaslı yaz pastası tarifi
Meyveli yaş pasta tarifi


Ananaslı pasta çok sevdiğim bir ablamın tarifi.. Hepimiz yapmaz mıyız? Yemek defterimizde bazı tariflerin yanına "Ayşe ablanın keki" veya "Fatma'nın pastası, poğaçası" yazarız. Artık o tarif o kişinin adıyla anılır.. "Annemin kısırı" nasıl mesela?:))

İşte bu pastanın tarifi de arkadaşımdan tıpkı böyle bir isimle geldi bana: "Selma Hanım'ın pastası" diye..  O, genellikle kiviyle yapıyormuş, ben - elimdeki ananas konservesini değerlendirebilmek adına - özellikle ananaslı yaptım ve böyle adlandırdım. Siz dilediğiniz meyveyle yapabilirsiniz. Kesinlikle bir yaz lezzeti olduğunu iddia edebilirim çünkü inanılmaz ferah ve mayhoş bir lezzeti var, serin serin:) Afiyet olsun..

Malzemeler:
******************
*1 adet hazır pastaban (bildiğiniz bir pandispanya tarifiniz varsa onu kullanabilirsiniz)
*1 kutu ananas konservesi 

Muhallebisi için:
--------------------------
*5 çay bardağı su (küçük çay bardağı olacak, aida kullanmayın; bir de ananas konservesinin suyunu kullanmak isterseniz önce onu ölçün ve eksik kalan kısmını 5 çay bardağına normal suyla tamamlayın)
*1 çay bardağı limon suyu
 *4 kaşık buğday nişastası
*10 yemek kaşığı şeker
*1 paket çiğ krema (200 ml)

Arasını ıslatmak için:
-----------------------------------
*1, 5 su bardağı kadar süt

Süslemek için:
------------------------
*Badem şekeri veya içi kahveli draje çikolata (ben onu kullandım) 

Yapılışı:
**************
*Pastabanın her iki yarısını sütle ıslatıp, kenarda tutun.
*Nişasta, su (veya su + ananas suyu), limon suyu ve şekeri karıştırarak muhallebiyi pişirin.
*Karıştırarak veya çırparak biraz ılınmasını sağlayın.
*Çiğ kremayı ekleyip biraz daha çırpın (çiğ kremanız yoksa 1 poşet toz krem şanti kullanabilirsiniz ama eğer böyle yapacaksanız - muhallebinizin çok katılaşmaması için - 1 çay bardağı fazladan su kullanın ve şekerinizden 1 kaşık eksiltin, çünkü krem şanti zaten tatlıdır, pastanız çok tatlı olur)
*Muhallebinizi pastabanın her iki yarısına (yanlarına da sürebileceğiniz miktarda ayırarak) sürün.
*Üzerine yetecek adette ananası ayırıp, kalanları alt yarımın üstüne dilediğiniz sıklıkta ve doğrayarak döşeyin.
*Üst yarımı kapatın, kalan şantiyle yanları sıvayın.
*En üste de kalan ananasları istediğiniz biçimde sıralayın. Ortalardaki minik yuvarlakları badem şekeri, bonibon veya benim yaptığım gibi içinde çekirdek kahve bulunan çikolata drajeleriyle doldurun.
*Buzdolabında 3-4 saat bekletin, dilimleyerek servis yapın.


21 yorum:

  1. tablo gibi maşallahhhh...
    ellerine sağlık ablacımm..:)
    o dilim benim olsunn..:))
    mmm...
    enfess..
    sevgiler saygılar ablacımm..

    YanıtlaSil
  2. Serapcığım tam bu sıcaklara gidecek bir tarif olmuş ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. nefis olmuş..ananas çok yakışıyor kremayla...ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Ayşegülcümmmm, sağol ablammmm:)

    YanıtlaSil
  5. Mineciğim; dediğim gibi, bu hakikaten bir yaz tatlısı.. Sağol canım:)

    YanıtlaSil
  6. Serap hanım çok güzel görünüyor. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Hafif ve güzel bir pasta olmuş. Afiyetler olsun. Serap'cım artık havalar soğumaya başladı hepimiz için uygun olan bir günde görüşelim inşallah..

    YanıtlaSil
  8. Nihayet becereceğime aklımın yattığı bir pasta tarifine rastladım. Ellerinize sağlık. Yazdım defterime.

    YanıtlaSil
  9. Selam
    ,geçmiş bayramın mübarek olsun canım.
    ellerine sağlık sevgilerimle , yeğenimede sevgiler:)

    YanıtlaSil
  10. eeee o zaman bende bu tarifi alıp yanına Serapcımın pastası yazayım :) yaptıkca seni anarım ...ellerine sağlık canım........

    YanıtlaSil
  11. Nefis olmuş görüntüsü harika ellerine sağlık canım afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  12. Ayşegülcüm; hepsi senin olsun ablam:))

    YanıtlaSil
  13. Nilgüncüm; ilk fırsatta buluşalım canım:) Sağol..

    YanıtlaSil
  14. İlhan Bey; bir bey olarak bunu başarırsanız, ki başaracağınıza eminim:), başarmış bir hanıma göre çok daha fazla puan alırsınız:)) Teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  15. Melikecim, Siyah Kuğum benim; çok sağol ablacım. Selamın için de aleykümselam diyorum:)

    YanıtlaSil
  16. Elif Hanım; sizi magazin sayfalarından çok net hatırlıyorum, hatta eşinizi de.. Ben sadık bir magazin okuyucusumdur:) Çok hoş bir bayansınız, bir bloğunuzun olması da çok hoşuma gitti. Bundan sonra bu platformda sıkça görüşeceğimizi umuyorum. Teşekkür ederim. Sevgiler, saygılar:)

    YanıtlaSil
  17. Yıldızcım; tamamdır: Serap'ın pastası. Kulağa hoş geliyor:)) Sağol canım..

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...