Sayfalar

27 Aralık 2011 Salı

KÖZ PATLICAN SALATASI

Köz patlıcan salatası tarifi
Patlıcan salatası tarifi
Patlıcan salatası nasıl yapılır


'Patlıcandan yapılmış herşeye bayılırım' diyenleri duymuşsunuzdur mutlaka, hatta belki bir birçoğunuz bu gruba giriyorsunuzdur. Evet, ben de bu grubun bir üyesiyim ve mutluyum. Etlisi, zeytinyağlısı, közü, turşusu ve hatta reçeli..'Yemem' dediğim hiçbir şeyi olmadı bugüne dek..Hele biz Egeliler'in 'topan patlıcan' tabir ettiğimiz bostan patlıcanının közlemesi yok  mu..Oğlum sarmısaklı yoğurtlusuna, biz salatasına..hastayız.. Afiyet olsun..

Malzemeler:
************
*2 adet közlenmiş bostan patlıcanı

*3-4 adet sivri biber
*1 adet soğan
*2-3 adet domates
*Zeytinyağı
*Tuz-pul biber
*Limon suyu
*Tercihe göre nar ekşisi
*8-10 sap maydanoz
*İstenirse biraz dereotu ve taze nane
*2-3 diş sarmısak

Yapılışı:
*********
*Közlenmiş patlıcanları kayık tabağa alın ve bıçakla fazla inceltmeden dilimleyin (püre olmasın yani)
*Piyazlık doğranmış soğanı, küp küp doğranmış domatesi, ince kıyılmış biberleri, sarmısağı ve yeşilliği üzerine yayıp sıvı malzemesiyle tuzunu-pul biberini de ilave edin.
*İstediğiniz gibi süsleyip (resimdeki gibi veya siyah zeytin serpiştirebilirsiniz) servis edin.

13 yorum:

  1. Ellerinize saglik. Kis ayinda yazi hatirlatan bir goruntu olmus.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. patlıcanın her türlüsünü severim. afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
  3. Selen Hanımcım; patlıcanlar yazdan zaten:))

    Hülyacım; sağol canım..

    YanıtlaSil
  4. wwwksk60 blogspot.com27 Aralık 2011 12:22

    evet serap hanımcığım size katılıyorum patlıcanı çiğ bile yerim. ailece bizde çok seviyoruz. ellerine sağlık canım çok güzel gözüküyor.

    YanıtlaSil
  5. Serapçım bende salatasına bayılırım ama kızartmasına ölürüm.Misafir geldikçe yaparız, sağlık nedeniyle...
    Eline sağlık

    YanıtlaSil
  6. ben de sarımsaklı yoğurtlusunu yapanlardanım. Bunu denemedim açıkcası. Ama annem yoğurtlusunun içine domates, soğan, biber koyardı. Üzerine sarımsak ve yoğurt. En üste de saçalı yağlı bir sos hazırlardı. enfes olurdu.

    YanıtlaSil
  7. görüntü iştah kabartıcı ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. canım bu çok sevdiğim bir lezzet ama sayfan açıldığında yukarıda gördüğüm şey sevginin resmi olurmu diyenlere gösterilebir bir kare ba yıl dımmmm:)))
    sevgiler canım

    YanıtlaSil
  9. Her gün olsa yerim, ellerine sağlık. Şimdiden sağlıklı ve mutlu yıllar diliyorum, yeni yılda görüşmek üzere..

    YanıtlaSil
  10. nilgüne katılıyorum..
    her ne kadar yazdan dondurucaya koysamda, ben illa taze közlenmişi severim..

    ellerine sağlık
    çok sevgiler

    YanıtlaSil
  11. harika olmuş ablacım eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  12. ellerine sağlık canım mis gibi kokusu geldi sanki...hayırlı akşamlar diliyorum.öpütümmm.

    YanıtlaSil
  13. Çiğdemcim; yenmez mi hiç:))Sağol..

    Dilekçim; kızartmasına ben de bayılıyorum ama midem itiraz ediyor. Unuttu iyice zaar:))

    Saadetçim; annenin o yaptığına bizde ayıptır söölemesi 'köpoğlu mancası' derler..Ama nefis olur, bilirim..

    Pastabahçem; teşekkür ederim:)

    Haticecim; gördüğü bütün rüyaların kedilerle süslü olduğu bir insanım ben; o nedenle uzun zamandır hayalini kurduğum görüntü buydu zaten:)) Beni en iyi anlayanlardan birisin, sağol canım..

    Nilgüncüm; sana da iyi yıllar canım..

    Nunucum; tazenin yerini hiç birşey tutmaz tabii..

    Bedişçim sağol canım..

    Yeşimcim çok teşekkürler..

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...