Sayfalar

19 Aralık 2011 Pazartesi

ISPANAKLI FIRIN MAKARNA

Fırında makarna nasıl yapılır
Fırın makarna tarifi
Fırında ıspanaklı makarna tarifi


Çocuklarına ıspanak yediremeyenler..Veya benimkiler gibi, ertesi güne kalmış ıspanağa burun kıvıranı olanlar..Ve dahi 'ben ıspanağı her türlü yerim' diyenler..Bu tarifi hepinize ama en çok da bugün buluşup tanıştığım ve çok sevdiğim blogcu arkadaşım Dilek'e (ıhlamurcum) atfediyorum..Üstelik beşamel sos eziyetine falan girmeden ! Bir koca torba ıspanağı bahçeden toplayıp 'hepsini yemek yap, börek yemeyelim !' diyen sanki benmişim gibi, ikinci güne kalan ıspanağa mızmızlanan eşime çok 'muhteşem' bir ceza oldu bu..Gerçi o ödül zannetti sanırım ama)))) Afiyetler olsun..

Malzemeler:
************
*Yarım paket kalın fırın makarna (yoksa spagetti de olabilir)

*2 yumurta
*1 demet ıspanak veya 1 kase önceden pişirilmiş (soğanlı-pirinçli farketmez) ıspanak yemeği
*1 kase lor peyniri veya kırıklanmış beyaz peynir
*1 su bardağı süt
*3 tepeleme yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz, karabiber, pul biber
*Üzeri için 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri veya dil peyniri

Yapılışı:
********


*Fırın makarnayı tuzlu suda haşlayın ve soğuk sudan geçirip süzün. Yağladığınız kare borcama veya fırın tepsisine yayın.
*Demet halindeki ıspanağı yıkayıp irice doğrayın, kendi suyunda biraz pişirin. Rondodan geçirip püre yapın. Veya önceden kalan irice bir kase ıspanak yemeğini rondodan geçirip püre yapın.
*Derin bir karıştırma kabına rondolanmış ıspanak püresi, yumurta, süt, sıvıyağ, tuz ve baharatı alıp çatalla çırpın. İçine unu yavaş yavaş ekleyerek boza kıvamında bir karışım elde edin.
*Makarnanın üzerine gezdirerek dökün ve tüm makarnalara bulanacak şekilde karıştırın.
*En son olarak peyniri de gezdirerek dökün ve çatal yardımıyla aralara girmesini sağlayın.
*Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini yayarak 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
*Çıkardıktan sonra biraz ılınmasını bekleyerek dilimleyin ve servis edin.

11 yorum:

  1. Ispanağım da var, makarnam da valla ben bunu hemen denerim :)
    Elelrine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Ispanağa her daim varım ama o temizlenmesi yokmu?Beni tek yıldıran mevzu,,,yoksa hergün yerim yani.bu tarifte aslında tam benlik ama makarna şu aralar değil:))

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Serap,kısacık ama sıcak bir sohbet ve kahve keyfinin tadı damağımda kaldı. Tarifin için de teşekkürler, anlattığın kadar güzel görünüyor.Ellerine sağlık, yeni buluşmalarda ,yeni sohbetlere devam arkadaşım.sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  4. ıspanaklı mantımız vardır bizim. Bana onu hatırlattı. Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. bencede eşine ceza degil ödül olmuş.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  6. ellerinize saglik mutlu haftalar sevgiler :)

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık, sebzeli değişik bir tarif olmuş. Afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  8. ama bu çok güzelll pek bir doyurucu olmuş ellerine sağlık.

    Kahve Dükkanı

    YanıtlaSil
  9. Hayat İzlerim, Limon Çiçeklerim, Elifçim, Eylemcim, Aslıcım, Karabiberin Mutfağı, Nilgüncüm, Leylacım; çok teşekkür ederim, sağolun..

    Dilekçim; benim için de -kısa olmasına rağmen- çok güzel bir buluşmaydı. Yeni ve çok iyi bir arkadaş edindiğimi düşünüyorum, tekrar görüşmek üzere canım benim..

    YanıtlaSil
  10. Elimdeki ispanagi nasil degerlendirsem diye dusunurken tarifiniz kurtarici oldu tesekkur ederim :) Esim bayildi surekli kullanacagim bir tarif ustelik cok pratik :) emeginize saglik. Sevgiler

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...