Barbunya yemeği tarifi
Zeytinyağlı barbunya nasıl yapılır
Dipfrize yakınlarda attığım ilk parti barbunyadan bugün siftah yaptım. Sevgili oğlum, İstanbul'da fazla tencere yemeği yiyemiyor diye dem vurmuştu biraz..Hem onun gönlü olsun hem de biz nasiplenelim istedim. Yaz akşamına bulgur pilavıyla pek güzel yakıştı doğrusu. Tavsiye ederim. (Bulgur pilavı tarifi de hemen yarın..) Afiyet olsun..
Malzemeler:
*************************
*1 kg kabuklu barbunyanın içi
*1 adet iri soğan
*1 adet yeşil biber
*2 adet domatesin rendesi
*Tuz, su, 1 adet kesme şeker
*Zeytinyağı
Yapılışı:
************************
*Barbunyayı kara suyunun çıkması için dirice haşlayın, süzün.
*Soğanı yemeklik doğrayın, zeytinyağında kavurun.
*Yeşil biberi de ince doğrayıp soğanla birlikte pişirin.
*Rendelediğiniz domatesleri ekleyip domatesler iyice suyunu çekene kadar kavurun.
*Bu arada su kaynatın.
*Haşlanmış barbunyaları domatesin üzerine döküp hemen üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su, tuz ve şeker ekleyin.
*Kısık ateşte barbunyalar dişinize uygun hale gelene kadar pişirin, suyunu çektikçe sıcak su ekleyebilirsiniz. *Mümkünse ılık - soğuk servis edin. Hatta bir gün dolapta bekletebilirseniz daha mükemmel bir lezzete kavuşacaktır (bütün zeytinyağlılar gibi:))
Eşim sevmediğinden bende uzun bir süredir yapıp yemedim :) ellerinize sağlık...görüntüsü bile yetti bana harika!
YanıtlaSilmis gibi olmus canim ellerin dert görmezsin
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık bende çarşamba akşamı misafirlerime yapmıştım çok da severim.
YanıtlaSilsevgiler kucak dolusu.
Kesinlikle haklisin Serapcim,
YanıtlaSilyeni evlenenleri de düsünmek lazim..
Burda taze barbunya bulamadigimiz icin en azindan fotografini görmek bana bile iyi geldi:)
Datlım, Mutfaktan Mis Kokularım, Haticecim, Süntercim; hepiniz çok sağolun.. Sevgiler..
YanıtlaSilBarbunyasız yaz sofrası olur mu hiç ? Ellerine sağlık. Canım ben yazın G.bahçe'de oluyorum,şu an için Alsancak daha uygun ama çoğunluk Mavişehir derse oraya da gelirim.Haticeye de soralım bakalım. Sevgiler...
YanıtlaSilNefis görünüyor.Ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilNilgün ablacım; benim için pek farketmez..Konak'taki Kızlarağası falan da olur. Hem gelen tüm arkadaşların hepsinin ekonomik durumuna da uygun olur. Sizler bilirsiniz, bana hepsi uyar. Sağol, sevgiler..
YanıtlaSilPembe Kekiğim; çok sağol canım..
Serap ablacım ben bilmiyordum mesela ve hiç pişirmemiştim.Öğrendiğim iyi oldu ellerine sağlık..
YanıtlaSilLimon Çiçeklerim; tarifimin işe yaradığını öğrendiğime çok mutlu oldun. Afiyetle pişir, ye canım..Sağol..
YanıtlaSilYaz ayı barbunyasız olmaz demi ama canım ...
YanıtlaSilPilakisinden çok zeytinyağlı yemeğini severim ellerine sağlık ben içine bir dişde sarmısak koyarım ....
Sevgiler......
Deli misin Yıldızcım yaa..Cankurtaranımız bu bizim yazın..Bu arda içine sarmısak mutlaka koyduğum halde tarife eklememişim, pardon. Onsuz hele hiç olmaz..Sağol tatlım..
YanıtlaSil