Bulgur pilavı tarifi
Yarma pilavı tarifi
Malzemeler:
***********************
*1 su bardağı pilavlık veya yarma bulgur
*Pilavlıksa 1,5 , yarmaysa 2 su bardağı su
*1 adet soğan
*1 adet yeşil biber
*1 adet kırmızı kapya biberi
*2 adet iri domatesin rendesi
*8-10 sap kıyılmış taze nane veya 2 tatlı kaşığı kuru nane
*İstenirse pul biber
*Çekme karabiber
*Tuz
*Zeytinyağı
Yapılışı:
**************************
*Soğanı yemeklik ve biberleri ince ince doğrayın, zeytinyağında öldürün.
*Rendelenmiş domatesleri katıp suyunu iyice çektirin ve bulgur cinsine göre suyunu, nanesini, tuz ve baharatlarını ekledikten sonra bulgur suyunu tamamen çekene kadar pişirin.
*Demlendirip servis edin.
Bulgur ya da yarma hiç farketmez bayılırım bu tada. Nefis olmuş canım ellerine sağlık. Güzel bir hafta dilerim. Sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık serap ablacım öğlen canım istedimi hemen yapar afiyetle tüketilir:)))
YanıtlaSilyarma gibi görüntüsü gerçekten de.Ben çok severim bulgur pilavını. Bunun lezzeti bildiğimiz bulgurdan farklı mı?
YanıtlaSilEllerinize sağlık bu arada...
Handancım, Baharcım; çok sağolun..Sevgiler..
YanıtlaSilAda ve Deniz'im..Lezzet aynı lak,n kıvam -bütün taneli oluşundan dolayı- biraz daha dişe geliyor yerken. Öyle lüp lüp kolayca yutmuyor, çiğneyerek tadına varıyorsun:)) Bilmem anlatabildim mi:))))) Sağol canım, sevgiler..
YanıtlaSil