Sayfalar

18 Şubat 2011 Cuma

MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI

Mercimekli bulgur pilavı 
Mercimekli bulgur pilavı nasıl yapılır 


Ben bulgur pilavını hep soğan, domates ve bol yeşillikle yapardım. Bir gün yeşil mercimekle yapılanını yediğimde hem çok şaşırdım hem de lezzetine bayıldım. Artık o türlü de yapıyorum arada. Hem besleyiciliği hem de protein içeriği nedeniyle ayrı bir seviyorum bu yemeği.. Üstelik üzerinde minik oynamalarla daha da sıradışı oluyor. Artık yaratıcılığınıza kalmış..Afiyet olsun..

Malzemeler:
********************

*1 su bardağı pilavlık bulgur
*1 + 3/4 su bardağı et suyu veya su
*3 yemek kaşığı sıvıyağ
*1 adet soğan
*2 tatlı kaşığı kadar tuz
*2 tatlı kaşığı kuru nane
*2 çay kaşığı toz safran (yoksa şart değil, sarı rengini veriyor sadece)
*1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek

Yapılışı :
**********************
*Soğanı yemeklik doğrayın, sıvıyağda çevirip öldürün.
*Üzerine et suyunu veya suyu ekleyip tuzla birlikte kaynatın.
*İçine bulguru ve haşlanmış yeşil mercimekleri salın.
*Kuru nane ve safranı da katıp, kaynadığında kısık ateşe alın ve suyunu çekince ocağı kapatın.
*Tencerenin ağzına temiz bir bez veya havlu kağıt kapatın ve demlendirin.






13 yorum:

  1. Serapçım, bulgur pilavı en sevdiğim şey, akşam akşam canım çekti, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. :) bende çok severim,ama biz bu yemeğe antakya yöresinde mercimekli aş diyoruz.bende yayınlamıştım,sizinkide harika görünüyor.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Annem de çok yapardı bu pilavı.Ben de çok severim canım.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. çok lezzetli gözüküyor. en kısa sürede deneyeceğim. bu arada yazılarınızı genelde okuyup, yorum yazamıyorum. Bilginiz olsun istedim. sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Canım benim en sevdiğim pilavlardandır ellerine sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. Çenebazım, Esracım, Peteğim, Zeynepçim, Deryacım; hepiniz çok sağolun. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık canım.
    Benim Rahmetli babam Kilisli. orda bu pilavın adı Müceddere anlamı varmı bilmiyorum:))
    ben de bayılırımmmm.
    birde pişirme sırası farklı yapıyoruz.
    mercimek haşlanıyor pişince bulguru ilave ediliyor suyunu çekince ayrı bir taveda yağda kavrulmuş soğana baharatlaımızıda ilave edip pilavın üzerine gezdirerek döküyoraz ve demlenmeye bırakıp daha sonra karıştırıyoruz.
    öpüyorum sevgiler canım

    YanıtlaSil
  8. Pirinç pilavından daha çok severim bulgur pilavını...
    Bence mercimekle süper ikili oluyorlar.
    Yanındada soğuk ayran nefissss
    Ellerine sağlık
    Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  9. teyzem çok yapar bu pilavı ellerine sağlık afiyet olsun

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık arkadaşım, mutlu hafta sonları..

    YanıtlaSil
  11. Haticecim; sizin yöntemle de kimbilir ne lezzetli oluyordur. Sağol canım..

    Melihacım; bulgur çok daha sağlıklı ayrıca..Sağol canım..

    Gülercim, Nilgüncüm; çok sağolun..

    YanıtlaSil
  12. İlk defa işyerinin yemekhanesinde görmüştüm. o zamandan sonra sık yapar oldum ama annemlere sevdremedim...Hoş onlar tel şehriyeli bulgurada karşı:)İllaki klasik pişmiş olcak :)Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  13. Aylincim; ne yapacaksın? Zevk meselesi bu, ayakkabı köselesi değil..diye boşuna dememişler:)))) Sağol canım..

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...