Sayfalar

5 Şubat 2011 Cumartesi

ETİMEK TATLISI

Etimek tatlısı tarifi
Etimek tatlısı nasıl yapılır 
Etimekli tatlı tarifi 
Yalancı ekmek kadayıfı 


Bu tatlıyı halacığım harika yapar. Ben de ondan öğrendim ve yıllardır yapıyorum. Birkaç çeşit etimek tatlısı yedim ama bu lezzeti hiçbirinde bulamadım. Benim yaptığım etimek tatlısının üzerine krem şanti konulmuyor ki başka yerlerde yediklerimin çoğunda vardı. Veya onların tabanına döşenen etimekleri ıslatmak için hazırlanan şerbet düz şerbetti yani karamelize edilmemişti. Ve hatta muhallebisi sakızlı da değildi. Eğer siz de o çeşit yapanlardan iseniz bir de böyle deneyin bakalım. Farkı farkedeceğinize eminim.. Afiyet olsun..

Malzemeler:
******************

Tabanı için:
-------------------------
*1 paket etimek (ben normal - pakette regular yazanından- kullanıyorum ama tuz problemi olanlar tuzsuz
kullanabilir)
*2 bardak şeker
*3 bardak su

Muhallebi için:
--------------------------
*1 litre süt
*1 küçük kahve fincanı un
*1 küçük kahve fincanı nişasta
*1 yumurta sarısı
*1/2 bardak şeker
*3 tane damla sakızı veya damla sakızlı VIVIDENT
*Damla sakızı sevmeyenler 1 paket vanilya ekleyebilir.
*İsteğe bağlı 1,5 çorba kaşığı margarin/tereyağı

Yapılışı:
*********************
*Öncelikle etimekleri, tamamının sığabileceği bir kare veya dikdörtgen kaba dizin.
*Orta boy bir tencerede 1 bardak şekeri yakarak karamelize edin, 1 bardak şeker daha ekleyip hemen 3 bardak suyu tencereye dökün. DİKKAT bu aşamada sıçramalar olacaktır, elinizi yüzünüzü sakının.
*Şekerin tamamı yumuşayıp eriyinceye kadar kaynatın ve etimeklerin üzerine dökün.
*Şerbetin emilme sürecinde muhallebiyi hazırlamak için 1 litre süte bütün muhallebi malzemesini ekleyip karıştırarak pişirin.
*Muhallebiyi yaklaşık 20 dakika mikserle çırpıp etimeklerin üzerine dökün. Bu çırpma işlemi de muhallebinin esnek olmasını ve dilimlenmeden kırılmasını önler.
*Buzdolabında birkaç saat bekletip dilimleyerek servis edin.










9 yorum:

  1. benim babangam bu tatlının hastasıdır çok da yaparım etimekleri de karamalize etiiğim şerbetle ıslatırım şöle kıpkırmızı olur o etimekler ellerine sağlık 46 lım :)

    YanıtlaSil
  2. üzerine isterseniz krem şanti sürüp hindistan cevizi serpebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Adsız, ben de krem şantili olmasın diye böyle yapıyorum, hiç ihtiyaç duymuyorum. Kaloriyi göz göre göre arttırmayalım değil mi? Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Gülercim; benim ev halkı da bu haliyle bayılıyor. Sağol canım, 46 dimi..Yaşasın !!

    YanıtlaSil
  5. merhaba.çok severim etimek tatlısını,tarif ararken rastladım sitenize.çok beğendim.bir sorum olacak,ben incecik ekmek dilimlerini odun fırınında peksimet haline getirttim çorbalarda kullanırım diye. o kadar çok oldu ki acaba bu ekmeklerden etimek tatlısı olur mu sizce ? yani paketteki etimeklerden bir farkı yok gibi,ama yine de kararsız kaldım.

    YanıtlaSil
  6. Bayılırım bu etimek tatlısına,her türlüsünü çok severim.
    Ellerine sağlık.
    Doğumgünün olduğunu bugün gördüm ve alttaki yazıyada yorum bıraktım.
    Tekrar nice senelere inşallah.

    YanıtlaSil
  7. Melihacım; her iki iyi dileğin için de teşekkür ederim canım..

    YanıtlaSil
  8. Ben de aynen senin gibi yaparım. Gerçekten de nefis oluyor. Ellerine sağlık. İyi pazarlar Serap'cım..

    YanıtlaSil
  9. Nilgüncüm; bayılıyoruz biz de ailecek. Sana da iyi Pazarlar canım. Sevgiler..

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...