Sayfalar

15 Ocak 2011 Cumartesi

RENGARENK ERİŞTE

Renkli erişte tarifi 
Sebzeli erişte yemeği tarifi  


Yine değişiklik damarımın kabardığı bir gün yaptım bunu. Mor lahananın pişirildiğini yakınlarda öğrenmiş, hatta çok şaşırmıştım. Size de oluyordur muhakkak. Hani şu 'neden olmasın' şeytanı kaçar ya insanın aklına bazen..İşte öyle kaçtığı bir gün (!) yaptım bu erişte yemeğini. İşin en önemli kısmı, beğenilmiş olması.. Bu vesileyle mutfak repertuarıma yeni bir çeşit eklenmiş oldu, vatana millete hayırlı olsun:)) Afiyet olsun..

Malzemeler:
*************

*1 paket erişte
*1 adet soğan
*1/8 mor lahana (boyuna dörde, enine ikiye bölebilirsiniz) 
*1-2 adet havuç (iriliğine göre ayarlayın) 
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*Tuz-karabiber-pul biber 
*Dilerseniz birkaç sap dereotu-maydanoz

Yapılışı:
***************
*Erişteyi haşlamak için suyu ocağa oturtun. 
*Bu arada zeytinyağını, varsa vok, yoksa orta boy bir tavaya dökün. 
*İçine soğanı yemeklik doğrayıp biraz çevirin. 
*Rendelediğiniz havucu ve ince kıydığınız mor lahanayı tavaya ekleyin. 
*Tuzunu ve baharatını da koyun ve mümkünse içine kaşık sokmadan, tavayı sallaya sallaya sebzeleri çevirin. *Sebzeler biraz piştiğinde, mor lahananın yeteri kadar pişebilmesi için yarım su bardağı kadar su ekleyin ve kapağını kapatın. 
*Suyunu çekene kadar pişirin. 
*İndirmeye yakın maydanoz-dereotunu ince kıyıp ekleyebilirsiniz. 
*Haşlanmış erişteyi süzüp tenceresine geri alın. 
*Piştiğinden emin olduğunuzda sebze karışımını eriştenin üzerine boca edin ve karıştırın. 
*Yoğurtla veya sade olarak servis edin. 







11 yorum:

  1. Canım seni tanımasam bunca lezzetli şeyi pişiren hatun 80 kilo filandır diyeceğim:)))Bu lezzetleri konu komşuya mı dağıtıyorsun bana da haber ver !

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık.Ne güzel olmuştur.Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  3. Nilgün ablacığım, hepsinden azar azar yiyorum, hergün mutlaka yürüyorum. Birazını da sağa sola dağıtıyorum eğer ölçüyü fazla kaçırmışsam:)) Sitemizde satılık ev var, bekleriz..Komşu olmaktan bizzat çok memnun olurum..Sağolun, sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Peteğim, oldukça lezzetli ve ilginç oluyor. Sağol canım, iyisindir umarım..

    YanıtlaSil
  5. canım ellerine sağlık yeni bir erişte tarifimiz oldu. çok teşekkürler sevgiler

    YanıtlaSil
  6. gerçekten vatana millete hayırlı olsun size de şifa olsun:)))) sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Haticecim, Feriha ablacım; sağolun, sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık vallahi hayırlı olsun ne denir erişteyi çok severim zaten

    YanıtlaSil
  9. Gülercim, afiyetle yiyin canım..

    YanıtlaSil
  10. MmM!
    Ellerine sağlık ablacığım.Erişteyi çok seviyorum.Çocukluğumu hatırlatır,içimi sıcacık eder.Bu şekilde pişirilmesi de hakikaten çok güzel olmuş.Bol renkli,bol sebzeli :)
    Kalbi selamlarımla

    YanıtlaSil
  11. Pepelam; geçmiş güzel de olsa acı da olsa,illa ki içimizi ısıtıyor canım. Sağolasın..

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...