Sayfalar

10 Nisan 2016 Pazar

PANCARLI BULGUR SALATASI

Pancarlı bulgur salatası tarifi
Pancarlı bulgur salatası nasıl yapılır
Pancarlı iri bulgur kısırı tarifi


Son birkaç yılın tartışmasız en ilginç lezzetlerinden biri şalgamlı kısır. Hem şalgam suyuyla hem de ince bulgurla, bildiğimiz kısıra bambaşka bir yorum. Fakat şalgam suyunu fazla sevmeyen bendeniz daha da farklı bir yorumla pancar turşusunun suyuyla, bir de köftelik bulgur yerine en irisinden başbaşı (yarma) bulgurla denedim, çok da güzel oldu. Bu ikisinden biri mutlaka size hitap edecektir diye düşünüyorum. Afiyet olsun..

Malzemeler:
*******************
*1 su bardağı başbaşı (yarma) bulgur (herhangi bir pilavlık bulgur türüyle de olur)
*1,5 su bardağı pancar turşusu suyu (turşunuz yoksa bir-iki pancarı haşlayıp haşlama suyuyla da yapabilirsiniz ancak bu durumda salataya ilave tuz ve az sirke koymayı unutmayın)
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 küçük baş kuru soğan
*Yarım demet taze soğan
*Yarımşar demet dereotu ve maydanoz
*2 adet domates
*1 adet dilimlenmiş pancar turşusu (süslemek için)
*1 küçük kutu mısır konservesi
*Kırmızı kapya veya yeşil biber
*Dilerseniz benim gibi süslemek için havuç (jülyen doğranmış)
*1 büyük boy limon

Yapılışı:
**********************
*Pancar turşunuz yoksa önce pancarınızı yumuşayana kadar haşlayın.
*Bir tencereye soğanı ince doğrayın, zeytinyağını da ekleyip kavurun.
*Üzerine 1,5 su bardağı pancar turşusunun suyundan veya haşlama suyundan ekleyin. Damak zevkinize göre tuz ilavesi yaptıktan sonra kaynamaya bırakın.
*Kaynayınca içine bulguru salıp bir kez karıştırın ve kapağını kapatın. Kaynayınca altını kısın.
*Pilav tamamen suyunu çekince ağzına temiz bir bez kapatıp demlenmeye ve soğumaya bırakın.
*O soğurken siz yeşilliklerinizi yıkayıp ince doğrayın.
*Domates ve biberleri küçük dilimleyin.
*Pancar turşusunu küçük dilimleyin.
*Pilav soğuduğunda üzerine yeşillikleri, domates-biberi, mısır konservesini (suyunu süzerek), limon suyunu koyun.
*Pancar dilimlerini süslemek için kullanacaksanız ayırın, ya da salataya ekleyin.
*Tüm malzemeyi iyice harmanlayın ve mutlaka tadını tuzunu kontrol edin. Gerekirse turşu suyu, limon ve tuz ilavesi yapın.
*Servis tabağına alın ve kıyılarını jülyen havuç şeritleriyle, üzerini de - ayırdıysanız - pancar dilimleriyle süsleyin.

3 yorum:

  1. Eline sağlık ablacım bu salata harika ben de şalgam suyuyla yapmıştım nefisti eminim bu da harikadır sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep öylesi yapıldı şimdiye kadar Özgencim.. Sanırım benimki bir ilk :)) Sağol canım..

      Sil
  2. Ben pancarı çok seviyorum. Kavurmasını sarımsaklı yoğurtla , turşusunu da kuru fasülye yemeğiyle ... Kısırı hiç denemedim ama yaza yakışır bir lezzet olarak mutlaka deneyeceğim.
    Eline sağlık Serapcığım !

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...