Sayfalar

6 Şubat 2015 Cuma

MERCİMEK KÖFTESİ (Redmond'lu Tarifler)

Sevgililer günü tarifleri
Mercimek köftesi tarifi 
Kalp kalıpta mercimek köftesi 
Kırmızı mercimek köftesi nasıl yapılır  


Sevgililer Günü Etkinliği kapsamında sevgili Ihlamurcum ' da toplandığımızda, benim hazırladığım tarif kalp şeklinde mercimek köftesiydi. Mevzu bahis mercimek köftesiyse, gerisi teferruattır bence.. Köfte şeklindeymiş, kalp şeklindeymiş hiç farketmez. En az kısır kadar vazgeçilmez bir lezzettir çoğumuz için. Ancak konsept sevgililer günü olunca, bu şekil epey ilginç geldi. .Ve ben bu tarifi Redmond Multi Cooker RMC-M4515E model akıllı pişiricimde kolayca hazırladım. Eğer siz de sevgililer günü sofranızda böyle bir lezzeti tercih edecekseniz, bu şekilde sunarak sükse yapabilirsiniz Afiyet olsun..


Malzemeler:
****************************

*1 su bardağı kırmızı mercimek
*1 su bardağı köftelik ince bulgur
*1 adet iri boy kuru soğan
*8-10 adet taze soğan
*Yarım demet maydanoz
*1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası (tercihe göre domates-biber karışık kullanılabilir)
*6-8 yemek kaşığı zeytinyağı
*3 su bardağı su (mercimeği haşlamak için)
*1,5 - 2 adet limonun suyu
*Tuz-kırmızı pul biber-karabiber-kimyon








Yapılışı:
***************************
*Mercimeği yıkayıp Redmond akıllı pişiricinin haznesine koyun ve üzerine 3 su bardağı suyu ekleyin. COOK programını 30 dakikaya kurun. Program bitiminde mercimeğiniz pişmiş olacaktır.
*Mercimeği geniş bir karıştırma kabına alın ve üzerine ince bulguru ekleyin, karıştırıp ağzını kapatın. Kabarması için beklemeye bırakın.
*Soğanı rondodan geçirin. Zeytinyağıyla birlikte hazneye alın. FRY programını kurun. Arada karıştırarak biraz kavurun. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Yeterince kavrulduğundan emin olduğunuzda, karıştırma kabındaki mercimek-bulgur karışımına dökün ve karıştırın.
*Karışım elinizi yakmayacak kadar ılındığında; limon suyunu, tuzu, baharatları ve ince kıyılmış soğanla maydanozu katın, şöyle bir karıştırıp son kez tadın. Lezzetini bulana kadar limon ve baharat ilavesi yapabilirsiniz. Tüm malzeme iyice özleşene kadar yoğurun ve içine streç film kaplanmış kalp şeklindeki kek kalıbına bastırarak yerleştirin.
*Birkaç saat buzdolabında beklettikten sonra genişçe servis tabağına ters çevirin ve etrafını, üstünü dilediğinizce süsleyin.
*Eğer kalp şekil vermek istemezseniz elbet elinizde tek tek sıkarak köfte de yapabilirsiniz.

 



11 yorum:

  1. Serap'cığım bence de mercimek köftesi olsun da gerisi teferruat ama senin elinden olunca ayrıca lezzetli olmuş, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teveccühün Nergisçim :) Sağol arkadaşım ..

      Sil
  2. Ablacığım görüntü çokk güzel ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Harika bir sunum olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. serap cım ellerine sağlık ..25 senedir en çok sevdiğim ama yaparken ölçü problemim nedeniyle beceremediğim mercimekli köfte tariifin için çokkkk teşekkürler.....süperdi...kusursuz ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nazancım; güvenip denemiş olman, dahası dönüş yapıp sonucu bildirmen beni çok ama çok mutlu etti. Sağol arkadaşım, afiyet şifa olsun :)

      Sil
  5. serapcım ellerine sağlık...25 senedir en çok sevdiğim ama yaparken yaşadığım ölçü promlemleri nedeniyle yapamadığım mercimekli köfte kusursuz harika ve süper oldu çokkkkk tşk ederim.

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...