Sayfalar

6 Ocak 2015 Salı

LABNELİ PASTANE POĞAÇASI

Labneli pastane poğaçası nasıl yapılır
Labneli poğaça tarifi
Sıvı yağlı pastane poğaçası tarifi


Mutfağımda katı yağ hiç kullanmıyor değilim ama bazen onun yerine kısmen de olsa koyabileceğim başka bir malzemem varsa, tercihimi o malzemeden yana kullanıyorum. Bu poğaçada da öyle yaptım. Margarin yerine labne kullandım, sıvı yağla da destekledim. Oldukça lezzetli ve yumuşacık oldu. Hızımı alamayıp aralarına kaşar da koyunca, keyfi katlandı. Siz dilerseniz peynir veya diğer malzemeyi normal poğaça formunda içine koyup kapatabilirsiniz. Afiyet olsun.

Malzemeler:
************************

*1 paket 200 gr.lık labne peyniri
*1 küçük boy çay bardağı çiçek yağı
*Yarım paket yaş veya 1 tatlı kaşığı instant maya
*Yarım su bardağı (100 ml) süt
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*3 su bardağı un (200 ml. bardak ölçüsüyle)

Yapılışı:
******************
*Unu karıştırma kabına alın. Ortasını havuz gibi açın. Sırasıyla sütü, parçalara ayrılmış yaş mayayı veya instant mayayı, çiçek yağını, labne peynirini, tuz ve şekeri ekleyin. Kıyılarından başlayıp içe doğru aktararak hamurunuzu yoğurun. Elinizden kolayca kurtulan nefis bir hamur olacak.
*Ağzını kapatıp ılık bir yerde hacimlenene kadar mayalayın. Kabardığında, içindeki gazı çıkartmak için biraz yoğurup hamuru küçültün. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.
*Yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin. Üstlerine yumurta sarısı sürün ve ikinci mayalanma için üzerini örterek tekrar ılık bir yerde bekletin. Bu ikinci mayalanma oldukça çabuk gerçekleşir. Fazla bekletmeden önceden ısınmış 180 derecelik fırına verin ve üzerleri nar gibi kızarana dek pişirin.
*Fırından aldığınızda biraz bekletin ve ılınmış poğaçalarınızın aralarını kesip dilediğiniz türde bir dilim peynir koyarak servis edin. Arasına ne koyacağınız veya süreceğiniz size kalmıştır.






16 yorum:

  1. Çok güzel bir tarif ben labneye bayılıyorum ellerine sağlık canım benimm

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık, poğoçada ben katı yağdan kaçıyorum açıkcası. Bazı kurabiyelerde mecburen kullanılıyor en azından bunda olmasın diye...Labneliyi ise hiç denemedim. Denemeli:)))

    YanıtlaSil
  3. Merhaba ablacım eline sağlık poğaçan harika mis gibi sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Serap'cım deneyeceğim ama bu haliyle çok beğendim pazar günü kahvaltısına yapabilirim. Ellerine sağlık arkadaşım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın Pembecim.. Üstat beğenir inşallah :))

      Sil
  5. Sevgili Serapcığım poğacalarını gördüm uzun zamandır ara verdim poğacaları aklıma getirttin çok iyi oldu çok güzel olmuş poğacaların ellerine sağlık canım afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar Yorum bırakma oyunu etkinliğinden geliyorum,
    Sizi takibe aldım bende sayfama beklerim...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Meri.. Ben de gelirim :)

      Sil
  7. Hiç labneli yapmadım poğaçayı, çok lezzetli görünüyor mutlaka deneyeceğim ellerinize sağlık Serap hanım sevgiler..
    Tülay

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Tülaycım, sevinirim :)

      Sil
  8. Bende hiç labneli denemedim,mutlaka deniycem,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevilay Hanımcım, memnun kalacağınızı düşünüyorum :) Sevgiler, teşekkürler :)

      Sil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...