Sayfalar

20 Nisan 2014 Pazar

KABAKLI BULGUR PİLAVI

Kabaklı bulgur pilavı tarifi
Kabak sıyırmalı bulgur pilavı
Kabaklı bulgur pilavı nasıl yapılır
Sebzeli bulgur pilavı tarifi


Kabaklı bulgur pilavı nereden geldi aklıma, durun bir bakalım :) Üç buçuk yıl olmuş ben sizlere kabak sıyırma tarifini BURADA yayınlayalı.. Sonra o tarifle bağlantılı SPAGETTİ KABAK ve ENGİNARLI (!) PİLAV tariflerim geldi bir bir.. Kabak sıyırmayı deneyen arkadaşlarım ne menem :)) lezzetli bir şey olduğunu çok iyi biliyorlar artık.. Ben de geçen gün pilava uyarlanmış halini bulgurla denedim, hem de başbaşı bulgur ile. İnanın bana, çok güzel oldu.. Aynı mayhoş lezzet, aynı nefaset. Tavsiye ediyor ve tarifime geçiyorum.. Afiyet olsun..


Malzemeler:
***************************
*5 adet sakız kabak (girit kabağı da olur)
*1 su bardağı başbaşı (yarma tipi) iri bulgur (Duru markasıyla bulabilirsiniz)
*1 adet kuru soğan ve/veya 5-6 adet yeşil soğan
*1,5 limonun suyu (limonlar küçükse 2 adet olabilir) (limon miktarı normal yemektekine göre fazla, çünkü bu miktar limon aynı zamanda pilavı da lezzetlendirecek)
*Tuz
*1,5 su bardağı su
*Yarım su bardağı zeytinyağı
*Kabağı pişirmek için su gerekmeyebilir, çünkü asıl tarifteki pirinç ekleme olayı bunda yok)
*1 demete yakın dereotu


Yapılışı:
*********************
*Limonların suyunu sıkın ve kabakları yıkadıktan sonra, kabuklarını soymadan, salatalık soyacağıyla sıyırarak limon suyunun içine yatırın.
*Zeytinyağını tencereye alın, kuru soğanı yemeklik doğrayarak ve/veya yeşil soğanı ince kıyarak tencereye ekleyin ve biraz soteleyin.
*Kabakları düzgünce demetleyerek parti parti kesme tahtası üzerine alın ve fotoda görüldüğü şekilde iki kesik atarak üç parçaya ayırın.
*Kavrulmuş soğanın üzerine kabakları dökerek tuzunu ekleyin ve kapağını kapatıp altını kısarak pişmeye bırakın.
*Arada bir suyunun olup olmadığını kontrol edin, gerekirse çok az az sıcak su ekleyin. Ancak unutmayın ki; kabaklar piştiğinde tencerede su kalmamış olmalıdır. Şayet kalmışsa, pilav için ekleyeceğiniz suyu o ölçüde azaltmanız gerekir.
*Kabakların pişmesi bittiğinde, ocağı kapatmadan 1,5 su bardağı su ekleyip karıştırın ve kaynadığında 1 su bardağı bulguru ekleyin. Tahta kaşıkla hafifçe birbirine kaynaştırıp kapağını kapatın.
*Kısık ateşte bulgur pişip suyunu çekene kadar pişirin.
*Altını kapatın, kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın ve demlenmesi için temiz bez örtüp bekletin.
*Eğer kabul gününüzde veya davet sofranızda salata kategorisinde servis edecekseniz mutlaka tam soğutun, yemek kategorisinde sunmak isterseniz sıcak servis edebilirsiniz.

3 yorum:

  1. sen yaptınsa mutlaka güzel dir serapcım ellerine sağlık pirinçli olannı sende tattım ve artık favorilerim arasında misafirlerimde çok seviyor hatta bir gün kurstakilere ders olarak yaptık çok sevdiler her zaman kulağını çınlatıyorum tarifin için teşekkürler arkadaşım
    öptüm

    YanıtlaSil
  2. Ohhhh misss misss dereotlu bulgur kabak off offf daha ne olsun süper canımm ellerine sağlık bende yapayım ilerleyen günlerde,afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık.Soğuk yenebilir olması çok ilgimi çekti. Kabak sıyırmanı ve enginarlı pilavını yemiş bir arkadaşın olarak bu pilavın da ne denli lezzetli olduğunu tahmin edebiliyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...