Karayemiş reçeli nasıl yapılır
Karayemiş reçeli tarifi
Karemiş reçeli tarifi
Karemiş reçeli nasıl yapılır
Karadenize has meyveler
Karayemiş reçeli çok değişik bir lezzet. Fakat Karadenizli olmayan arkadaşlarım şimdi "kara yemiş mi, o da ne?" diye soracaklar belki.. Ben de değilim aslında ama kardeşimin eşi ve yan komşularım Karadenizliler ve bu meyveyle onlar sayesinde tanıştık :)
Malzemeler::
***********************
*1 kg. kara yemiş
*Yarım kilo şeker (biz ekşimtrak reçel seviyoruz, siz isterseniz normal reçel tadı için bire bir ölçüyle yapabilirsiniz)
*Bir-iki parça limon tuzu
************************
*Meyveleri yıkayıp üzerini fazla geçmeyecek kadar suda haşlayın.
*Soğuyunca kevgirden geçirip çekirdeğinden arındırın.
*İçine şekerini koyarak, ocak üzerinde yeterince kıvam alana kadar kaynatın.
*En son dövülmüş limon tuzunu da ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın.
*Kavanozlara sıcak sıcak doldurup kapağını kapatın ve ters çevirin (konserve için) veya isteğe bağlı soğutup da doldurabilirsiniz, bu durumda buzdolabında saklamanızda fayda var.
ellerine sağlık çok değişik bir meyve bir blogger arkadaşımızın sayfasında görmüştüm.
YanıtlaSilGerçekten de öyle Haticecim.. Birkaç meyvenin sentezi adeta :)
SilKara yemişi biliyorum ama hiç yemedim.Reçeli yapılıyor mu yoksa bu da senin denemelerinden mi Serap'cığım.Gerçi reçel olduğu iyi olmuş,kekrekliği gitmiştir :)
YanıtlaSilAfiyet olsun,eline sağlık.
Ben de öyle çiğ yemek gafletinde bulundum Nergisçim, herkes olgununun kekrek olmadığını söylüyor, ama bana göre kesinlikle kekrek :) O yüzden reçelini akıl etmişim iyi ki diyorum :)) Sağol canım..
SilÇOK DEĞİŞİK BİR RECEL OLMUŞ,DAHA ÖNCE HİÇ TATMADIĞIM BİR LEZZET..tADINI MERAK ETTİM DOĞRUSU..ELLERİNİZE SAĞLIK..
YanıtlaSilNurşencim; şekeri asla baymayan çok güzel bir reçel oldu. Bizim buralarda bulunması zor bir meyve ama bulursan tavsiye ederim :) Sağol..
SilRenk müthiş ama......Benim reçellerle aram hiç yoktur. Yine de canlı renkleriyle kahvaltı sofralarında mutlaka olmalı....Ellerine sağlık....
YanıtlaSilİşin gerçeği benim de reçellerle aram yoktur Saadetçim ama yine de dediğin gibi dolapta bulunmasında fayda var, misafire falan iyi oluyor çeşit :) Sağol..
SilBence muhteşemdir tadı, ben de ekşimtrak reçellere bayılıyorum. Ellerine sağlık ablacım.
YanıtlaSilBetülcüm; o zaman kesin seversin sen bunu :) Sağol ablacım..
SilKara yemişi Samsun'da tanımıştık biz de ve ailecek çiğ olarak tükettik.
YanıtlaSilBana da Samsun'dan geldi zaten Fadişçim.. .)
SilAaaa ben bunu biliyorum ve turşusunu da kuruyorlar.Görele'li olan eşim sayesinde tanıdım,öğrendiydim.Turşusunu da kurarlar adına da oralar da taflan derler ve hatta arşivimde taflan turşusu kavurması var bir ara yayınlayım.Ben de öyle tadını hiç sevmedim ama Karadenizliler çok seviyorlar,sanırım şeker hastalığına da çok iyi geliyor diyorlar.Canımm reçelin şahane olmuş rengine bayıldım afiyetler olsun sevgilerimle..
YanıtlaSilŞekere iyi geldiğini onlardan duydum ben de ama bugün bir faydasını daha öğrendim Macidecim: Bebeklerin göz gelişimlerine katkısı oluyormuşum :) Sağol canım..
SilBen okul yıllarımda şekere iyi geldiğini okumuştum. Karadenuz eeki universitelerin gıda bölümleri Taflan la ilgili çalışıyorlardı. Iyi bir değerlendirme yöntemi olmuş. Eline sağlık abla :) cheesecake yapilabilir. sevgiler
SilEvet Aslıcım; ben de bu posttan sonra öğrendim bunun taflan meyvesi olduğunu. Taflanı duymuştum ama böyle bir güzelliği olduğunu bilmiyordum, sağol ablacım :)
Sil