Sayfalar

17 Eylül 2013 Salı

KIZILCIK REÇELİ

Kızılcık reçeli nasıl yapılır
Kızılcık reçeli tarifi
Kolay kızılcık reçeli yapımı 


Kızılcık reçeli.. İşte anne lezzetlerimden biri daha.. Sonlarına geliyoruz şu sıralar ama halen varken, bu kekrek lezzete bir yelken açalım. Bugün baktım da, sevgili arkadaşım Özgül de Kızılcık Marmelatı tarifi vermiş. Bu aralar treni kaçırmadan yapmak lazım bence. Üstelik bu meyvenin şeker oranı zaten düşük, bir de siz şekerini klasik ölçüsünden biraz az koyarsanız, alın size diyet reçel :) Afiyet olsun :)

 Malzemeler:
******************
*1 kg. kızılcık
*1 kg. toz şeker (eğer biraz kekrek istiyorsanız (600-750 gr arası şekerle yapabilirsiniz)
*Yarım limonun suyu

Yapılışı:
***************************************


*Kızılcığı akşamdan şekerle örtün ve kapağını kapatıp bırakın.
*Sabah suyunu salmış olan reçel adayınızı :) ocağa alın.











*Reçeliniz kaynamaya başladıktan 5 dakika kadar sonra bir kevgir yardımıyla kızılcık tanelerini bir cam kaba alarak reçelden ayırın ve reçelin suyunu kaynatmaya devam edin.











*Reçelin üzerindeki köpüğü kevgir yardımıyla sık sık alıp atın.
*Reçel suyu kıvam almaya başladığında içinden bir çay kaşığı alarak beyaz düz bir tabağa damlatın, fazla yayılmadan donup kalıyorsa olmuş demektir.











*O halde hemen kızılcık tanelerini reçele tekrar salın ve üzerine yarım limonun da suyunu ekleyerek 5 dakika daha kaynatın.
*Ocağı kapatarak reçelinizi biraz ılık hale getirdikten sonra yayvan cam bir kaba alın ve üzerini temiz tülbentle örterek iki gün kadar güneşlendirin ama ara sıra karıştırmayı unutmayın.
*Reçeliniz kıvamını bulduğunda kavanozlara doldurup kullanıma hazır olarak kenara alın.



26 yorum:

  1. Eline sağlık Serap'cığım nefis görünüyor.İyi günlerde tüketin.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Nasıl güzel görünüyor ellerine sağlık canım,sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Nefis olmuş,hiç kızılcık reçeli pişirmedim.Ama süper görünüyor..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Cok nefis gorunuyor Serabim ellerine saglik canim bende biliyorsun marmelatini yayinlamistim.Receli deneyecegim biraz zahmetli olmuyormu cekirdeklerini ayiklamak.!yoksa bir puf noktasi varmi.!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özgülüm; biz annemden reçeline alışkınız, herhalde bu zorluğu kanıksamışız, bize hiç zor gelmiyor. Sen bence bildiğin gibi yapmaya devam et canım.. Sağolasın:)

      Sil
  5. Ben de marmelatını yaptım ablacım, reçelini hiç denemedim. Eminim muhteşemdir, ellerine sağlık. Ekşimtrak reçeller favorim. Çok öpüyorum seni.

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık canım rahmetli kayınvalidem de yapardı hatta benim içinde nektar haırlardı sulandırıp içelim diye.
    çocukluğumu hatırlatır kızılcıklar. mevsimi geldimi evde illaki olurdu bayılırdım yemeye:))
    Çocuklar da evlenince bizimde reçel marmelat olayı bitti:) yapmadım bu sene

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de eşim az az yiyor diye sevdiklerinden yapıyorum Haticecim, o kadar.. Sağol arkadaşım..

      Sil
  7. Ellerinize sağlık.. afiyetle.. Eşim çok sever. seneye yapayım nasipse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Nursevin Hanımcım.. Şimdiden kolay gelsin, sevgiler..

      Sil
  8. Serapçım, reçelini değilde marmeladını annem yapardı. Kevgirden geçirir,güneşte pişirirdi, beni kızılcık hep çocukluğuma götürür.Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kızılcık pek çoğumuz için çocukluğumuz demek Dilekçim, çok normal yani :)) Sağolasın..

      Sil
  9. Ellerine sağlık Serap ablacım, afiyetle yemek nasip olsun inşallah :)))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Canım ne güzel bir reçel olmuş böyle hem en öçnemlisi reçel olmasına rağmen şeker opranını n düşüklüğü nedeniyle hakikaten diyet reçeli olabilir. Pazardan bakıp almalı bu hafta sonu, marmelatı da muhteşem olur ayrıca.. sevgilerimle .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kesinlikle bir diyet reçel Şükrancım.. Sağol canım :)

      Sil
  11. eline sağlık reçel kadar alttaki örtüyü de çok beğendim yakışmış :)
    ben de tren kaçmadan 2 kg aldım ama makinist yapamayınca :( temizleyip dondurucuya attım
    serapcım 1 çay kaşığı tereyağı konduğunda köpük ve taşma olmuyor sen bilirsin ama

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feriha ablacım; senin dikkatine zaten hayranım. Anneannemle ilgili yazımda da arabamın yeniliği hemen dikkatini çekmişti. Senden başka farkeden arkadaşım olmadı inan :)) Tereyağı önerini bir dahaki reçelime deneyeceğim, sağol.. Kendine dikkat et..

      Sil
  12. Canım ellerine sağlık geçen sene burada Görele'de bende yapmıştım kızılcık reçelini.Hoş güzel,mayhoş tadı ile çok sevmiştik.Bir de çok şifalı olduğunu söylerler.Yani her ev de mutlaka bulunması gerekli bir reçel canımm afiyetler olsun sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Macidecim; en azından zararı yoktur :)) Sağol arkadaşım..

      Sil
  13. Ben hiç kızılcığı bilmiyorum desem:((..Yani bizim oralarda kızılcık bilinmez.Ama rengi beni benden aldı Ellerine sağlık ablacığım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah ne büyük kayıp Havvacım, bir bilsen :(( Umarım bir gün deneme imkanı bulursun.. Sağol avlacım..

      Sil
  14. Ellerine sağlık Serap'cım.Nefis çok severiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de en azından tattığım ender reçellerdendir Pembecim :)) Sağol canım..

      Sil
    2. Benim de en azından tattığım ender reçellerdendir Pembecim :)) Sağol canım..

      Sil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...