Sayfalar

14 Temmuz 2013 Pazar

KEPEKLİ KARIŞIK PİZZA

Kepekli pizza tarifi
Light pizza tarifi
Diyet pizza tarifi
Kepekli karışık pizza 
İnce pizza hamuru nasıl yapılır 


Kepekli karışık pizza, hmmm.. Ramazan sofralarınıza renk katacak ama midenize taş gibi oturmayacak, ince hamurlu ve üstelik kepekli undan mamul bir pizzaya ne dersiniz? Bizim evin baba-oğulu gözleri kapalı ve tam hız bitirdiler. "İki tepsi oldu, kalmasa bari" diye hayıflanırken tepsilerin ikisi de boşalıverdi :) Yine tamamen doğaçlama bir hamur, üstü keyfinize kalmış. Bence denemelisiniz. Afiyet olsun..


Malzemeler:
**********************
Hamuru için:
-------------------
*2 su bardağı kepekli un
*5 çorba kaşığı yoğurt (hamurunuz sert olacak gibiyse biraz ekleyebilirsiniz, ben ev yoğurdu kullandığım ve sulu olduğu için tam geldi)
*1 çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı instant maya
*2 çorba kaşığı sıvı yağ (ben çiçek yağı kullandım)

Islatma sosu için:
---------------------------
* 1 tepeleme tatlı kaşığı hazır veya az tuzlu salça
*Bir muhallebi kasesine tamamlayacak kadar su

Üst malzemesi:
---------------------------
*1,5 su bardağı kaşar rendesi
*20 dilim kadar doğranmış sucuk
*3-4 adet ince doğranmış yeşil biber / varsa 1 adet kırmızı kapya biber
*3-4 adet soyulup küp doğranmış domates
*1 adet halkalarına ayrılmış kuru soğan
*5-6 adet kıyılmış biber-kornişon turşusu
*7-8 adet ince doğranmış mantar
*20-25 adet çekirdeği alınıp ikiye bölünmüş siyah zeytin
*Mısır, vs.. dilediğiniz ilave malzeme


Yapılışı:
********************

*Öncelikle hamuur malzemesini yoğurun.
*Bir top halinde ve ağzı örtülü olarak ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.
*Salçayı sulandırarak sosu hazırlayın.
*İç malzemenizi de uygun şekillerde dilimleyerek hazır edin.
*Fırınınızı 250 dereceye ayarlayın, önceden ısıtın. *Bu arada mayalanmış olan hamuru iki parçaya ayırın.
*Her bir parçayı unlanmış tezgahta oklavayla olabildiğince ince açın (yarım santim kadar)
*Midi boy fırın tepsilerinin iki tanesini dolduracak kadar hamurunuz olacak.
*Hamurlarınızı yağlanmış tepsilere paylaştırın.
*Üzerlerine elinizle veya fırçayla salça sosunu yaydırın.
*En son olarak da - kaşar rendesi en alta gelecek şekilde - üst malzemelerinizi serpiştirerek yayın.
*Kızmış fırına verin.
*Yaklaşık 20 dakika sonra hamurunuzu yoklamaya başlayın. Piştiğinden emin olduğunuzda zaten üst malzemesi de pişmiş olacaktır. Yandan baktığınızda resimdeki kadar ince bir hamur göreceksiniz.
*Fırından alın ve dilimleyerek servis edin.

22 yorum:

  1. Serapcım ellerine sağlık,evde yapılan pizza daha bir güzel oluyor.Senin pizzanda süper görünüyor,ellerine sağlık.Afiyet olsun hepinize..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurşencim; sağol canım benim.. En azından katkısız olduğundan eminiz :)

      Sil
  2. Serapcım çok leziz olduğuna eminim, görüntü öyle çünkü. Soğan koymaya nedense cesaret edemiyordum. Deneyeceğim. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soğanlar pişince -üstelik de halka halka ayrıldığı için kolay pişiyor - çok zararsız oluyor mideye, koku falan da kalmıyor Başakçım, bence denemeye değer.. Sağol..

      Sil
  3. Ellerine sağlık canım harika görünüyor.

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık canım. Ben de pizzayı ince hamurlu seviyorum en sevdiğimde karışık malzemeli pizza.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem sebzeli, hem de etli karışık bence de en güzeli Sibelcim.. Ne bulursan koy yani:)) Sağol tatlım..

      Sil
  5. Nefis bir pizza ellerine sağlık canım benim.

    YanıtlaSil
  6. nefisssssssss görünüyoo ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. Ev yapımı nefis misler gibi ellerine sağlık canım,sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Hımmm ne zamandır blogları gezmiyordum Serap abacım iyi ki gezmiyormuşum yahu vallahi bayılcam ekranda ellerine sağlık kocaman öpüyorum seni ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah kuzum Niigarım; yakınımda olsan hemen yapar yedirirdim sana :) Sağol tatlım benim..

      Sil
  9. Hem sağlıklı hem de lezzetli olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık canım harika görünüyor.. Bloğunu çok beğendim ve takibe alıyorum bende beklerim sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın Sevgili Turuncu Tatlar.. Sevgiler:)

      Sil
  11. Ablacım yine sağlıklı ama lezzetli bir tarif paylaşmışsınız, elinize sağlık :)

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...