Sayfalar

30 Nisan 2013 Salı

FIRINDA MÜCVER (ATMAYIN, YAPIN :)

Karışık çörek tarifi
Fırında mücver tarifi
Fırın mücver nasıl yapılır
Artan yemekleri nasıl değerlendirebiliriz 
Tuzlu kek tarifi 


Fırın mücver yaptım ama kalan yemekleri değerlendirerek. Aileden gelen çok iyi bir alışkanlık olduğunu düşünüyorum yemek, ekmek atmamanın.. Tamam, bayat ekmeklerin artık daha etkin olarak değerlendirilmeye başlandığını hepimiz sevinerek görüyoruz. Veya kalan pilavdan yayla çorbası, kadın budu köfte yapıyoruz belki. Peki yeterli mi?

"Böyle de çörek olur mu?" diyebilirsiniz. İlk bakışta haklı olabilirsiniz. Ancak dolapta ve dipfrizde kalan ama yenilebilir durumda olan ufak tefek yemekçikleri atmayıp değerlendirmenin, hatta bunu geniş kitleler halinde yapmanın başta aile bütçelerine olmak üzere milli servete de çok büyük katkıları olacağına yürekten inanıyorum.. Üstelik gayet lezzetli bir "tuzlu kek"iniz olacak, kesin.. Bu çöreği size bu nedenle anlatacağım. Malzemeleri sayarken "bunları koyun" diye değil, "neleri koyabileceğinizi hayal edin" diye sayacağım. Siz, dolabınızda kalan yemeklerinizle, dipfrizinizde kalan malzemeleri birleştirip nasıl çörekler yapabilirsiniz bir düşünün bakalım. Zaten yapıyorsanız mesele yok; "fena fikir değil" diyorsanız da, doğru dolaba:) Afiyet olsun..

Mevcut malzemeler: (opsiyonel)
*****************************
*1 kase kadar ıspanak yemeği (suyunu süzüp döktüm)
*1 kase kadar kuru fasulye yemeği (suyunu süzüp döktüm)
*1/2 kase kadar bulgur pilavı
*1 kase kadar pizza üst malzemesi (salam-sosis-sucuk)
*1/2 kase kadar kaşar peyniri rendesi
*7-8 adet yemeklik kabak içi

İlave edilenler:
------------------------
*1 baş soğan
*3 yemek kaşığı yoğurt
*1/2 çay bardağı sıvıyağ
*3 yumurta
*1 bağ maydanoz
*Azar azar kuru nane, pul biber, karabiber
*1 çay kaşığı kadar karbonat
*1 paket kabartma tozu
*3 çorba kaşığı kadar kepekli veya beyaz un (alışkın olduğunuz tuzlu kek kıvamı için un miktarını ayarlayın)
*Ve sıfır tuz (yemeklerin tuzu kafi geliyor)


Yapılışı:
*******************
*Karıştırma kabının içine öncelikle mevcut malzemeleri, sonra da ilave malzemeleri gerektiği şekillerde koyun (doğrayarak, dilimleyerek veya doğrudan)
*Bir kaşık veya çatal yardımıyla güzelce karıştırın.
*Toplam malzemenizin miktarına uygun olarak, kabarma payı da bırakarak herhangi bir fırın tepsisini yağlayın ve harcı içine yayın. Kaşık sırtıyla üstünü düzeltin.
*180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Böylece içi de güzel pişecektir.
*Çıkardıktan sonra iyice soğuyup içinin çekmesini beklerseniz daha düzgün dilimlersiniz.
*Dilerseniz yemek sofralarınızda sarımsaklı yoğurtla da servis edebilirsiniz.


29 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Serabımmmmm süpersin sen yaa ellerine sağlık. Yemek dökme olayımız hiç olmaz ama kalan yemeklerden ertesi güne süprizli görüntüler süper iyi fikir.

    sevgiler öpüyorumm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haticecim; takdir etmen beni çok mutlu etti, sağol canım..

      Sil
  3. Harikasın....Hayal gücüne bayldım...Muhakkak deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  4. Biz de yemek,ekmek atmayız ama biraz gönülsüz yenir bir gün önceden kalan yemekler.Fikrine sağlık.Eski yemeğin,piyasaya yeni sürümü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Yemeyene böyle yedirirler" diyesim geldi Nergisçim:)))) Sağol arkadaşım..

      Sil
  5. Süpersiniz.
    Evlerimizde ara ara yaptığımız değerlendirmeleri dile getirmiş olmanız çok güzel.
    Çok yararlı bir post olmuş ama ortaya karışık da muhteşem.
    Ellerinize sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu mamaya bundan daha uygun bir isim olur muydu bilmiyorum Sarecim:)) Sağol..

      Sil
  6. günahtır atmak, doğaya ve varoluşa saygısızlıktır.
    o yüzden bu post çok ama çok önemli. Ellerin dert görmesin arkadaşım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlemcim; aynı fikirdeyim arkadaşım, anlayışın için sağol :)

      Sil
  7. Aynı alışkanlık bizde de var canım bu güzel böreği mi desem mücveri mi desem tadına bakmış şanslılardan biri olarak söyleyeyim nefisti ellerine sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibelcim; beğenmene çok sevindim:) Sağol canım benim..

      Sil
  8. merhaba blogunuz çok güzel hoşuma gitti başarılarınızın devamını dilerim sizi takibe alıyorum iyi günler. abduko

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Abduko; hoşgeldiniz, teşekkür ederim..

      Sil
  9. Ohh ne güzel değerlenmiş işte:)
    Ben çocuklara yedirmek için sık sık yaparım böyle şeyler:)
    Ellerine sağlık ablacıııım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melihacım; yemeyen keratalara böyle atraksiyonlar şart:)))) Sağol ablam..

      Sil
  10. acizane bakışım şu şekilde : eğer bir evde bolluk bereket varsa bunun müsebbibi kesinlikle o evin kadınıdır (istisnalar hariç )
    ALLAH cc evinizin bereketini, huzurunu artırsın eksiltmesin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feriha ablacım; beni ihya ettin, Allah da seni mutlu ve sağlıklı kılsın her daim inşallah :) Sağolasın..

      Sil
  11. Harikasin Kuzum Masallah ne hos .
    Arkadaslarin duasina amin :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın Ayşecim; amin inşallah :)

      Sil
  12. İnamıyorum, yaratıcılığın bu kadarına pes :D Ellerin dert görmesin Serap, harikasın ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Leylacım; sağol tatlım:)) Atmadık, yaptık işte :))

      Sil
  13. Geri dönüşüm böyle birşey olsa gerek, böyle yapa yapa ne güzel atmayıp değerlendiriyoruz. Ellerine sağlık arkadaşım mühim olan bunu yapabilmek..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Nilgüncüm; eksik olma arkadaşım:)

      Sil
  14. Ne kadar iyi düşünmüşsün canım aklına ellerine sağlık nefis olmuş ben de mutlaka bu sekilde yapacağım.

    YanıtlaSil
  15. Çok güzel fikir olmuş bu tarifin canımm ellerine,fikrine sağlık olsun afiyetler olsun sevgi ile kal tatlım..

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...