Sayfalar

27 Mart 2013 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI BAKLA

Zeytinyağlı bakla tarifi
Zeytinyağlı bakla nasıl yapılır 
Zeytinyağlı bakla yemeği 
Bakla yemeği nasıl yapılır 


Zeytinyağlı bakla tarifimiz, geçen hafta Mücevher ve Takı Fuarı için eşimle birlikte İstanbul'da oluşumuz nedeniyle biraz gecikmiş oldu, affola.. Yine yeni başlayanlar için verilecek çok temel tariflerden biri bu. Baklanın çiğ haline bile bayılıyorum:) Mevsimi tam geçmemişken, buyrun afiyet olsun..

Malzemeler:
***************************

*Yarım kilo taze bakla
*1 adet kuru soğan
*Zeytinyağı
*1 çorba kaşığı un
*Bir limonun suyu (yarısı bekletme suyuna, yarısı yemeğe )
*Tuz
*1 adet kesme şeker
*1 su bardağı kadar su

Üzeri için (isteğe bağlı ama önerilir):
-------------------------------------------
*Sarımsaklı yoğurt
*Yarım demet dereotu

Yapılışı:
********************
*Baklaları yıkayıp olası kılçıklarını temizleyin ve yarım limon suyu sıktığınız bir kap suda bekletin.
*Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağıyla birlikte tencereye alın. Biraz kavurduktan sonra üzerine bir çorba kaşığı unu serpiştirin. Suyunu yavaşça ve karıştırarak dökün. Tuzunu, şekerini ve yarım limon suyunu ekleyin.
*Kaynadığında baklaları salın ve pişmeye bırakın.
*Arada tencereyi sallayarak karıştırmasını sağlayın fakat kaşık sokmayın.
*Tadarak kontrol edin, baklalar yumuşamışsa indirin.
*Tercihen soğuk olarak ve sarımsaklı yoğurtla, üzerine dereotu serperek servis edin (dereotunu ateşten almaya yakın içine de ekleyebilirsiniz ama yemeğin rengini biraz karartır, ben o nedenle üzerine ekledim. )    




20 yorum:

  1. Ellerine sağlık ablacım ben de en çok bu şekliyle seviyorum bakla yemeğini çok lezzetli görünüyor hatta bu akşam aynısını yedik sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. mm bayılırım tam mevsimi ellerinize sağlık :)
    en çokda yoğurtlusu güzel olur zaten,ben içine domateste koyarım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uğurböceğim; domates konulanını ilk kez duyuyorum.. Sağol canım:)

      Sil
  3. Çıtır çıtır tazecik görünüyor. Serapcım ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  4. Zeytinyağlı bamyaya bayılırım.Üzerine sarımsaklı yoğurtla süper olur....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatoşçum; bakla demek istediğinden eminim:)))) Sağol canım:)

      Sil
  5. Merhaba,
    Bakla harika görünüyor. Ellerinize sağlık....
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  6. Ben baklada dereotunu o kadar seviyorum ki. Hem pişmesine yakın koyuyorum hem de senin yaptığın gibi servis anında tekrar koyuyorum çok yakışıyor doğrusu. Ellerine sağlık. Çok nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pembecim; ben de "haydi bu kez karartmayayım" diye içine koymadım, yoksa elbet nefis oluyor. Sağol canım benim:)

      Sil
  7. Çok ama çok severim,ama sadece kendim için yapıyorum evde..benden başka kimse yemiyor..ellrinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. VBaklayı benimkiler de sevmiyor Nurşencim:(( Olsun, biz yeriz:) Sağol canım..

      Sil
  8. Mmmm bakla nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Ellerinize saglik nefis görünüyor bakla.

    YanıtlaSil
  10. Mmmm harika eline saglik Mmm çok güzel.

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...