Zeytinyağlı bakla tarifi
Zeytinyağlı bakla nasıl yapılır
Zeytinyağlı bakla yemeği
Bakla yemeği nasıl yapılır
Zeytinyağlı bakla tarifimiz, geçen hafta Mücevher ve Takı Fuarı için eşimle birlikte İstanbul'da oluşumuz nedeniyle biraz gecikmiş oldu, affola.. Yine yeni başlayanlar için verilecek çok temel tariflerden biri bu. Baklanın çiğ haline bile bayılıyorum:) Mevsimi tam geçmemişken, buyrun afiyet olsun..
***************************
*Yarım kilo taze bakla
*1 adet kuru soğan
*Zeytinyağı
*1 çorba kaşığı un
*Bir limonun suyu (yarısı bekletme suyuna, yarısı yemeğe )
*Tuz
*1 adet kesme şeker
*1 su bardağı kadar su
Üzeri için (isteğe bağlı ama önerilir):
-------------------------------------------
*Sarımsaklı yoğurt
*Yarım demet dereotu
********************
*Baklaları yıkayıp olası kılçıklarını temizleyin ve yarım limon suyu sıktığınız bir kap suda bekletin.
*Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağıyla birlikte tencereye alın. Biraz kavurduktan sonra üzerine bir çorba kaşığı unu serpiştirin. Suyunu yavaşça ve karıştırarak dökün. Tuzunu, şekerini ve yarım limon suyunu ekleyin.
*Arada tencereyi sallayarak karıştırmasını sağlayın fakat kaşık sokmayın.
*Tadarak kontrol edin, baklalar yumuşamışsa indirin.
*Tercihen soğuk olarak ve sarımsaklı yoğurtla, üzerine dereotu serperek servis edin (dereotunu ateşten almaya yakın içine de ekleyebilirsiniz ama yemeğin rengini biraz karartır, ben o nedenle üzerine ekledim. )
Ellerine sağlık ablacım ben de en çok bu şekliyle seviyorum bakla yemeğini çok lezzetli görünüyor hatta bu akşam aynısını yedik sevgilerimle...
YanıtlaSilSağol Özgencim :)
Silmm bayılırım tam mevsimi ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilen çokda yoğurtlusu güzel olur zaten,ben içine domateste koyarım :)
Uğurböceğim; domates konulanını ilk kez duyuyorum.. Sağol canım:)
SilÇıtır çıtır tazecik görünüyor. Serapcım ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilSağolasın Feraycım :)
SilZeytinyağlı bamyaya bayılırım.Üzerine sarımsaklı yoğurtla süper olur....
YanıtlaSilFatoşçum; bakla demek istediğinden eminim:)))) Sağol canım:)
SilMerhaba,
YanıtlaSilBakla harika görünüyor. Ellerinize sağlık....
Sevgilerimle,
Seldacım; baklayı seviyoruz :) Sağol..
SilBen baklada dereotunu o kadar seviyorum ki. Hem pişmesine yakın koyuyorum hem de senin yaptığın gibi servis anında tekrar koyuyorum çok yakışıyor doğrusu. Ellerine sağlık. Çok nefis görünüyor.
YanıtlaSilPembecim; ben de "haydi bu kez karartmayayım" diye içine koymadım, yoksa elbet nefis oluyor. Sağol canım benim:)
SilÇok ama çok severim,ama sadece kendim için yapıyorum evde..benden başka kimse yemiyor..ellrinize sağlık..
YanıtlaSilVBaklayı benimkiler de sevmiyor Nurşencim:(( Olsun, biz yeriz:) Sağol canım..
SilMmmm bakla nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilElifçim; sağol canım..
SilEllerinize saglik nefis görünüyor bakla.
YanıtlaSilSağol Gülcancım:)
SilMmmm harika eline saglik Mmm çok güzel.
YanıtlaSilAyşecimm; sağol canım :)
Sil