Sayfalar

23 Ağustos 2012 Perşembe

TATİLE DAİR ÇEŞİTLEMELER..

Tatil yazıları
Tatilde gidilecek yerler
Tatilde kalınacak yerler
İskele Pansiyon
Marmaris Selimiye


Herkese 18 günlük bir aranın ardından tekrar merhaba.. Uzun zamandır gerek interneti olmayan, gerekse interneti olan ama kendi güzelliği dışında başka şeylerle ilgilenmeye izin vermeyen yerlerde bulundum (bkz: yukarıdaki fotoğraf:)) Dolayısıyla takipte olmaya çalıştım ama hiç ziyaret yapamadım, affınıza sığındım.. İşte bugünden sonra sanıyorum rüyadan gerçeğe hızla uyanıp, gerekeni yapmaya çalışacağım..


Benim yaklaşık 17 senedir herhangi bir tatil yöresine gitmediğimi bilenleriniz var, eminim :)) Bunun en önemli nedeni,
iki yıl önceye kadar Yeni Foça'da bir yazlığımızın oluşu ve yaz-kış her hafta sonu banko oraya gitmemizdi. İkinci nedeni bence boşverelim:)) Artık yazlık yok. Ve iki yıldır öyle bir alternatifin de kalmayışı bendeki tatil modunu fena sıkıştırdı ve sanırım en sonunda patlattı ! Yukarıdaki fotoyu Facebook'tan hatırlıyorsunuzdur. İlk önce halamın Urla Kalabak'taki yazlığına gittim. İki geceyi orada geçirip, araya bir de Urla DDY kampını sıkıştırdık. Sabahtan akşama çok güzel ve dinlendirici bir keyifti. Okuduğum kitap, Kelime Oyunu hafta şampiyonasında hediye edilen üçlünün ilki. Yorgo Valasiadis'in Hamam adlı kitabı, tavsiye ederim.


Bir süredir bir devremülk satın almayı düşünüyorduk. Hani tatile gitmekten pek hazzetmiyoruz ya (!) hiç olmazsa yılın 15 gününü geçirecek daimi bir yerimiz olsun dedik. Çeşme Germiyan köyünde bir tatil köyüne gittik, evlere baktık. Sonra düşündük ki bu iş, insanı hep aynı yere üstelik de o tarihte gitme garantisi olamamasına rağmen körü körüne bağlayan bir sistem. Satın almak yerine gerekirse kiralarız, daha iyisi her tatilde başka bir yere gideriz ve böylece sıkılmayız deyip vazgeçtik. Sanırım iyi etmişiz:)


Marmaris Selimiye'de çok yakın bir arkadaşımın eşinin işlettiği İskele Pansiyon vardır, gidenler bilir. Bu yıl ancak kısmet oldu ve gidebildik. Kaç yıldır çağırıyorlar. Üç gün-üç gece kaldık. Giden yakınlarım çok tavsiye ediyorlardı, sessizliği ve doğasının-denizinin muhteşemliğini anlata anlata bitiremiyorlardı. Meğer ne kadar haklıymışlar. Çıkışını göremediğiniz yusyuvarlak nefis bir koy, yağ gibi dümdüz ama ürkünç derinlikte bir deniz.. Ben derin denizden ürkerim ama o kadar dalgasız ve suyu o kadar sıcacık ki, bayıldım. Günde üç kez denize girdiğim vaki değildir, burada fazlasını yaptım:) İşin daha güzel yanı, eşim ve oğlum da çok sevdiler. Eşim sakinliğini, oğlum denizini ve yemeklerini..


Tabii orada yeni insanlar da tanıdık. Yukarıdaki dünya güzeli sarışın bebek Deniz, ablası ve anne-babasıyla oradaydı. Onları bir dakika olsun rahat bırakmıyor ve sürekli huysuzluk çıkaracak yeni bir şeyler buluyordu şirin şey..Epey bi mıncırdık onu. Sonra, tekstil firmasında çalışan yeni hamile Yasemin ve eşi Serkan'la tanıştık. Erkek bebek bekliyorlarmış, çok sevimli insanlardı onlar da. Yasemin beni yarışmadan hatırlamış, çok şaşırdım hafızasına, maaşallah:) Pansiyon sahibi arkadaşımız Şener de her şeyimizle ilgilendi sağolsun. Ve biz.. Tembel tembel, suya girip çıkıp boş boş denize bakmanın aslında ne güzel bir şey olduğunu hatırladık.. Çok iyi geldi:)


                     Ve kesin olan bir şey daha: Selimiye'nin gecesi gündüzünden daha da sakin ve güzel..



Orada tespit ettiğimiz en  önemli sıkıntı kıyıya yanaşan tekneler. Deniz derhal derinleştiği için çoğu yerde iskeleler var, merdivenle iniliyor. Ama gelin görün ki yüzeceğiniz yerlerde tekneler demirli. Aralarından geçiyorsunuz, yanlarında yüzüyorsunuz falan. Haydi şimdi idare ediliyor ama birkaç yıla kadar denizi ister istemez kirletecekleri için tehlike "geliyorum" diyor.. Kirletme atık bırakma anlamında değil kesinlikle. Bu yasak; ancak egzoslarından bıraktıkları yağlar suyun üzerinde birikmeye başlamış ve gittikçe artacağa benziyor, sevimsiz olan bu..


Bu sahneyi de hatırlayabilirsiniz:) Gittiğim her yerde kedilerle birbirimizi buluyoruz, istisnasız.. Yani ben onları veya onlar beni değil, birbirimizi buluyoruz.. Bu kedicik de ağacın dalına çıkmıştı, aşırı ürkek olmadığı için oğlum yakalayıp bana getirdi. Bağrıma bastım ve kaynaşıverdik.


Ve bebişlerini doğurmasına sayılı günü kaldığı için:) memeleri bu denli sarkmış olan asil köpek Benekli.. O kadar asil, o kadar sakin ve soğukkanlı bir hayvan ki, hanımefendiliğini hiç bozmadığı için:) yediğimiz her yemekten nasiplenmeyi fazlasıyla haketti doğrusu.


Eee, her güzel şeyin bir sonu vardır, en azından şimdilik. Geçmiş bayramınızı tekrar kutluyorum. İnşallah bir dahaki seneye daha güzel ve acısız bayramlara kavuşuruz diye umuyorum. Bu bayram kız kardeşim İstanbul'dan sürpriz yaparak geldi, habersiz.. Çok sevindik. Sevgili anneanneciğim, dünyanın abartısız en iyi insanlarından biri olduğuna inanıyoruz, halen bizimle. Daha uzun zaman da bırakmaz bizi umarım. 93 yaşında olunca, korku her gün biraz daha artıyor malum. Allah tüm yaşlılarımıza sağlık ve uzun ömürler versin. Yarından itibaren birikmiş tariflerimle tekrar sizlerleyim ve de ziyaretlerinize geleceğim, açın kapılarınızı..







 

24 yorum:

  1. hoşgeldin ablacım:)
    harika bir tatil yazısı olmuş.
    bir solukta okudum..
    anneanneniz öyle şeker ki,rabbim uzun ömürler versin nice nice..
    öpüyorum abblacım.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Harika bir tatil olduğu belli oluyor.Eğlenceli,keyifli tatil tadında bir hayat dilerim.Tüm sevdiklerinize ve sevdiklerime de uzun sağlıklı mutlu bir ömür dilerim:) Sevgiler
    mehtap

    YanıtlaSil
  3. arkadaşım sanki bende seninle tatil yapmış gibi hissettim çok güzel anlatmışsın. en önemliside tatilini doya doya yaşaman bu güzellikleri Allah seneyede nasip etsin.

    YanıtlaSil
  4. Hoş geldiniz..Çok güzel yazı yazmışsınız bir solukta okudum .

    YanıtlaSil
  5. Hosgeldin, canim.ôzlemisiz biliyor musun?
    Heyecanla yeni tarifleri bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  6. Canım benim Maşallah anneye ellerinden öpüyorum rabbim sağlık versin.

    dinlenmişsindir bir güzel daim olsun.

    YanıtlaSil
  7. Hoşgeldin.Eminim yeni yerler görmek yenilemiştir seni.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Serapcığım hoşgeldin! Geçmiş bayramın kutlu olsun. Anneanneye bayıldım ,Allah uzun ömürler versin nur yüzlü nineye! Yenilenmiş ,gençleşmiş gördüm seni,tatil yaramış. Sevgiler!

    YanıtlaSil
  9. Özlemişim Serapçım sen yokken ben bloguna uğrayıp iki tarif alıp çıktım çokta güzel oldular söyleyeyim. Birincisi yaprak sarması ikincisi mikrodalga kek:)
    Çok güzel yerler gezmişsin, dinlenmişsin sevindim, tatil yaramış gördüğüm kadarıyla:)
    Hoşgeldin.
    Allah sevdiklerimize sağlık ve uzun ömür versin inşallah, amin.

    YanıtlaSil
  10. anneannenize maşallah:))))

    Bu arad Urla Kalabak'tan bahsetmişsin. Devrim'in babası orada oturuyor. Yazın sık sık oralardayız biz de....

    YanıtlaSil
  11. Ablacım Allah içinize sindirsin, tatil fotoğrafları çok güzel :)

    YanıtlaSil
  12. Serapcım,yazını yeni farkedip hemen okudum.Anneannen nekadar şirin senin kime benzediğin çıktı ortaya.Allah ona sağlıklı günler versin,acı çekmeden yaşamını tamamlasın inşallah.

    YanıtlaSil
  13. Ayşegülcüm; anneannem gerçkten çok tatlıdır, sağol ablacım..

    YanıtlaSil
  14. Çiğdemcim; bu empatiyi iyi arkadaşlar yapabilir ancak zaten.. Sağol arkadaşım, iyi ki varsın:)

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Vişne; sana cevap verene kadar arada kardeşini kaybetmişsin illet hastalıktan, çok üzüldüm canım:( Allah rahmet eylesin, başın sağolsun:(

    YanıtlaSil
  16. Dilekçim, hoşbulduk canım. Ben de sizi özledim:)

    YanıtlaSil
  17. Haticecim; ilk gördüğümde senin için yanacıklarından öpeceğim inşallah:)

    YanıtlaSil
  18. Nergisçim; evet canım haklısın, yenilendim:) Sağol..

    YanıtlaSil
  19. Nilgün ablacım; senin gözünden kendimi görebilmeyi istedim bak şimdi:) Sağolasın..

    YanıtlaSil
  20. Fadişçim; tariflerle ilgili verdiğin feedback için çok teşekkür ederim, çok sevindim beğendiğinize:) Anneannem ve tatil için ayrıca teşekkür ederim, sağol..

    YanıtlaSil
  21. Saadetçim; anneannem için sağol:) Kalabak'ta rastlaşabilir mişiz de.. Aslında küçük yer ama hayret:)

    YanıtlaSil
  22. Müboşum; fotoğraflarla ilgili senden onay aldım ya, artık sırtım yere gelmez:) Sağol tatlım..

    YanıtlaSil
  23. Aysel ablacım; söylediğin tüm güzel sözler için kocaman bir aaaaamiiiiin diyor ve teşekkür ediyorum.. Sağol..

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...