Sayfalar

25 Temmuz 2012 Çarşamba

TARATORLU BÖRÜLCE

Taratorlu börülce nasıl yapılır
Taratorlu börülce salatası tarifi
Börülce salatası nasıl yapılır
Börülce salatası tarifi


Taratorlu börülceyi yazmadan önce hemen söyleyeyim: Yaz sebzeleriyle çılgına dönmüş ve başım fır fır dönerken:) bu aralar sizi de bayabilirim, kusura bakmayın :)) Haksız mıyım ama? Pazarda kendimi kaybediyorum resmen.. Hangi tezgaha koşacağımı bilemiyorum:) Geçen hafta eşim börülceyi böyle rca etti, ben de seyrek yapmakla birlikte, en azından biliyor olduğumdan, yapıverdim hemen. Uzun aradan sonra değişik oldu hepimiz için. Afiyet olsun..

Malzemeler:
******************

Yarım kg. taze börülce

Sosu için:
-------------------
İki çorba kaşığı robotten geçirilmiş kuru ve toz bayat ekmek veya ıslatıp ufaladığınız iki dilim ekmek içi
1 limonun suyu
3-4 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra kıvam çok koyuysa, açmaya yetecek kadar su (az)

Yapılışı:
**************
*Börülcelerinizi yıkayıp klasik usul temizleyin ve kaynayan tuzlu suya atıp diriliklerini kaybetmeyecek kadar haşlayın. Sudan alıp soğuk sudan geçirin.


*Haşlama esnasında sosunuzu hazırlayabilirsiniz. Bunun için öncelikle ekmeklerinizi kuru toz veya ıslatılıp ufalanmış olarak hazırlayın ve bir karıştırma kabına alın.
*Sarımsakları dövün, ekleyin.
*Limonun suyunu, zeytinyağını ve tuzu da katıp tüm malzemeyi karıştırın. Biraz bulamaç kıvamında olacaktır. Eğer öyleyse, az az su ekleyip boza kıvamında bir sos elde edin ve haşlayıp süzülmüş sıcak haldeki börülcenize boca edin. İyice yedirin. Servise kadar geçen sürede aklınıza geldikçe karıştırın ve malzemenin birbirini çekmesini sağlayın.
*Süsleyip servis edin..

17 yorum:

  1. Tam yaza yakılır bir lezzet, nasıl da severim, ellerine sağlık ablacım :)

    YanıtlaSil
  2. Yaz sebzeleri benide büyülüyor..hangisini yapacağım şaşırıyorum..herhalde yiyen olsa hepsini hergün pişirecem..börülceniz süper olmuş,bu tarifide hemen deneyeceğim...ellerinize sağlık..sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. Ben de aynı şekilde sebzelerle ve otlarla bozdum bu sıralar. Ama sıcaklarda da en güzeli onlar. Etten, hele tavuktan soğukluk geldi, herhalde havalardan diyorum. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. İzmir'in pazarları ne güzeldir ama. İstanbul'a okulu kazanıp gittiğimde küçük bir şok olmuştum ben. Tere, roka, börülce gibi şeyleri bulmak ne mümkün. Marketlerde eciş bücüş otlar olurdu. (şimdi farklıdır belki) İzmir vaha gibi o anlamda.

    YanıtlaSil
  5. aaa önceki gün yaptım bilseydim böyle soslu hazırlardım neyse haftaya inş.
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  6. Serapçım bende taratorlu bayılıyorum, eline sağlık.

    YanıtlaSil
  7. bayılırım börülceye... buralarda tazesini bulmak zor. ellerinize sağlık.
    tesadüfen gördüm bloğunuzu biraz gezinince keyifli bir blog olduğuna karar vererek izlemeye aldım. görüşmek dileğiyle...

    YanıtlaSil
  8. ben bayılmaya razıyım heleki yaz sebzeleriyle ayıla bayıla yerim ımmm nefis nefis :)
    hayırlı ramazanlar.

    YanıtlaSil
  9. Müboşum, çok sağol ablacım..

    YanıtlaSil
  10. Nurşencim; beğeneceğini umuyorum, sağol canım..

    YanıtlaSil
  11. Saadetçim; sana katılmamak mümkün değil, haklısın canım..

    YanıtlaSil
  12. Haticecim; umarım bu haliyle de beğenirsiniz:) Sağol canım..

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Fincan Teyze; çok teşekkür ederim ve yine beklerim:)

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Pasta Köşem; çok sağol canım:)

    YanıtlaSil
  15. Ahhhh Serabim bu goruntuye dayanilirmi hic agzimi sapirdatarak baktim inan ellerine saglik canim cokkk nefis gorunuyor.

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...