Sayfalar

17 Haziran 2012 Pazar

KREP (Akıtma)

Krep tarifi
Krep nasıl yapılır
Akıtma tarifi
Akıtma nasıl yapılır


Krep tarifiyle hepinize kocccccaman selamlar.. Biliyorum, uzunca bir ara verdim. Hatta hiçbirinizi ziyaret de edemedim, öncelikle bunun için özür diliyorum. Ama sizlerle sohbet etmeyi de fena halde özledim:) Zaten öyle krep tarifini hemencecik verip kaçacak değilim. Krep yapmayı nasılsa hepiniz biliyorsunuz; ben "krep tarifi bahane, muhabbet şahane" makamından yavaşça ilerleyip bu zaman zarfında neler yaptığımı, sizden neden uzak kaldığımı anlatacağım sizlere..

Efendim; Mayıs'ın 30'unda İstanbul'a oğlumun yanına gittim. Malum, üniversitelerde sınav dönemiydi o aralar.. Temizliğiydi, yemeğiydi, çayıydı-kahvesiydi derken önünde, arkasında dolaştım. Gitmişken sağlık kontrollerimi aradan çıkardım. Mide duvarımdaki kalınlaşmadan başka birşey bulunamadı çok şükür. Onun da gastritten olabileceğini düşünmüş doktor, artık yolu yok, gidip bir hortum yutacağız anlaşılan:)

İki gün üstüste iki Facebook arkadaşımla bizzat tanıştım ve oturup sohbet etme imkanı buldum. Biri sevgili Serap Candar, adaşım benim. Diğeri de sevgili Lale Irmaklı, sıkça sohbet ettiğim ve bundan çok keyif aldığım bir arkadaş. İkisiyle de tanışıklığımızı sanal ortamdan gerçeğe taşıyabildiğimiz için çok mutluyum.

Her gidişimde mutlaka buluştuğum üniversiteden üç arkadaşımla Çengelköy'de buluşup yemek yedik, o da her zamanki gibi çok keyifliydi. Onları şimdiden özledim bile:)

Pazartesi akşamı Kelime Oyunu'ndan sevgili sunucu dostum İhsan Bey'i ziyarete gittim. O akşamki yarışmacılarla, İhsan Bey'le ve koordinatör Devrim Bey'le sohbetler ettik. Her zamanki gibi İhsan Bey'e ekmek yapıp götürdüm, çok sevindi. Sabah kahvaltılarında eşiyle beraber, kızartıp kızartıp yediklerini söyledi sağolsun. Tabii gitmişken o akşamki yarışmaya izleyici olarak girdim ve köşeden seyrettim. Değişik bir duyguymuş izleyici olarak bulunmak, onu da tatmış oldum.

Gelelim buralardan uzak kalma sebebime: Oradayken fırsatım olmadı, bu tamam. Sadece Facebook'a girip çıkabildim. Oğlum benim elimdeki nispeten yeni laptop'a göz dikmişti hanidir ve artık kendisininkiyle değişmemi rica etti. Harici disk vasıtasıyla dosyaları değiştik, oradan oraya aktardık vs.. Oradayken evde olduğum tek akşam olan son akşamımda kayıt gireyim istedim. Bir de ne göreyim; belki 20 tane "yapılmış, fotoğraflanmış" ve yazılmayı bekler vaziyette yemekten oluşan "LEZZETLİ SOMUNLAR" fotoğraf dosyam yok, kayıp. Ara-tara, oraya saldır, buraya bak, yok. Oğlum da nasıl olduğunu bilemedi. Hasıl-ı kelam, size ancak yeni yemekler yaptıkça yazabileceğim artık. İçim nasıl yandı anlatamam. Sen o kadar yap, uğraş, güzel güzel fotoğrafla, sırayla yazmaya heveslen; sonra hokus pokus kayboluversin:( Neyse artık, olanla ölene çare yokmuş derler. Bağrıma bastım taşı, yola devam.

Oğlumun laptop'ına da tam alışmaya çalışıyordum ki, kendini kararttı ve küsüp gitti:)) Açamıyorum şu anda, yani tez vakitte tamire gidecek. Eşimin "kağnıdan hallice" laptop'ıyla iki gündür girip mail'lerime ve Facebook'a bakabildim biraz. Allah'tan oğlum bu akşam arkadaşına gitti de, giderken bana bıraktı laptop'ını yani benim sadık "ex-bilgisayarımı" !!! Kendisiyle kısa süreli de olsa kavuşmaktan mutluyuz:) Fırsat bu fırsat; biraz ziyaret yapalım, biraz da tarif girelim dedik. Bir süre daha beni seyrek görürseniz, biliniz ki bilgisayarım henüz tamir edilmemiştir:)

Krebi çoğunuzun yaptığına eminim ama her zamanki gibi yani başlayan ziyaretçilerimiz için onun da tarifini vermek istiyorum. Afiyet olsun..

Malzemeler:
*****************
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Bir fiske tuz

Yapılışı:
**************
*Yumurtaları çukurca bir kap içerisine kırın ve üzerine unu, zeytinyağını ve tuzu ekleyin. Çatal yardımıyla unu yumurtalara yavaş yavaş yedirerek koyu kıvamlı bir hamur elde edin. Sakın ola ki işin kolayına kaçıp yumurtayla sütü çırpıp, sonra unu eklemeye çalışmayın. Aksi takdirde çok ince dokulu ve tavaya yapışıp kalan bir hamurunuz olur. Dolayısıyla önce mutlaka yumurta-un karışımını hazırlayın, mümkünse mikser kullanmayın.
*Karışımı pürüzsüz hale getirdikten sonra sütü azar azar, adeta ince bir ip gibi akıtarak, çatal yardımıyla çırparak yavaş yavaş hamura yedirin.
*İçinde topak kalmadığından emin olduğunuzda, çapı 20 cm'i geçmeyecek bir yağsız tavanın dibini biraz yağlayarak kızdırın. Krep hamurundan kepçeyle alıp tavaya gezdirerek dökün ve tavayı hızla sağa sola yatırıp hamurun her yere yayılmasını sağlayın. Biraz bekleyin, hamurun kenarları koyu renk alacak ve tavadan kurtulacaktır. Tahta spatülü kenarından altına hafifçe sokturarak kaldırın ve altına bakın, kızarmış ve göz göz olmuşsa spatül yardımıyla ters yüz edip diğer tarafını da pişirin. Tüm hamuru bu şekilde bitirin.
*Krebi; içine reçel-bal, peynir-çemen sürerek veya kıymalı-tavuklu-şarküterili harçlar sararak ikram edebilirsiniz.








20 yorum:

  1. Oh...Şükür kavuşturana ablacım..Demek İhsan bey'e ziyarete gittin.Birşey söyleyeyimmi,içimde o yarışmaya tekrar gitmek için inanılmaz bir istek var yine engelleyemiyorum..Yakında Devrim bey'e beni yine yarışmak için davet ettiklerini hatırlatmak zorunda kalabilirim:))Virüs gibi bu yarışma:)..Kreptende bir tanecik aldım,arasına reçel sürüp hüplettim haberin olsun:)Öperim!

    YanıtlaSil
  2. Havvacım; seni öyle iyi anlıyorum ki.. Yarın çağırsınlar, gitmezsem namerdim:) Kesinlikle bulaşıcı, çok keyifli çünkü.. Başvur bence de. İsteyenin bi yüzü kara.. Kreplere afiyet olsun canım benim, sağol..

    YanıtlaSil
  3. krepler çok güzel görünüyor.inşallah bir an önce laptopunuz tamirden gelirde bizde yeni yeni yazılarınızı tariflerinize kavuşuruz

    YanıtlaSil
  4. Deryacım; inşallah tamir olur bence de:)) Yoksa bizim gibi aktif insanlar için çok zor bu durum.. Neyse, sağlık olsun diyelim canım benim, sağol..

    YanıtlaSil
  5. Geçmiş olsun onca emeğin kaybolması canınızı epey sıkmıştır dilerim bir an önce bilgisayarınıza da kavuşursunuz Serapçım. Ben oğluşuma krep yapıyorum kendime de yumurtanın sadece beyazından ve yulaf kepeği ile yaptığım bir krep var sabahları ekmek niyetine yiyorum fena olmuyor. Senin krepler pek leziz görünüyor buradan, şöyle ballı kaymaklı lüpletmek pek güzel olurdu.
    Sağlık kontrollerinin iyi geçmesine sevindim, senin oğlan pek şanslı canım sınav dönemini güzel atlatmıştır şimdi, yemekler mis gibi hazır, anne ilgisi sevgisi tam motive etmiştir onu:)

    Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  6. Fadişçim; seninki Dukan krebi gibi sanki, ben de yapmıştım birkaç kez, güzel oluyor gerçekten. Oğluşum şanslı tabii ama en önemlisi takdir ediyor olması, şükür. Bilgisayarıma da tez kavuşurum inşallah.. Sağol canım, sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. hafta sonu bizde de vardı:))
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  8. Handecim; özellikle de çocukların çok rağbet ettiği bir lezzet bu, sağol canım..

    YanıtlaSil
  9. canım ablacım hoşgeldin evvela.seni görmek leziz tariflerinin görmek çok güzel.ellerine sağlık evvela canımcım.serap ablacım emeklerin için çook üzüldüm bu arada.seni kocaman öpüyorum bal ablam

    YanıtlaSil
  10. Alevcim, sağol canım. Ne yapalım artık, vardır bunda da bir hayır diyeceğiz.. Sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  11. İnsan alışınca bilgisayara yokluğunda arıyor resmen. Bir de üstüne emekleriniz gitmiş:((Neyse siz yeniden yapar paylaşırsınız bizimle...

    YanıtlaSil
  12. Saadetçim; emeğin gidişi çok üzücü gerçekten. Ama yapacak birşey yok:( Sağlık olsun diyorum ve güvenine teşekkür ediyorum..

    YanıtlaSil
  13. Aylincim; dönüşüme bu kadar sevineceğini bilmiyordum:)))) Canım benim, şaka bir yana çok sağol, ben de hepinizi çok özledim.. Sağol tatlım..

    YanıtlaSil
  14. ellerine sağlık canım çok da severim.

    ahh sorma ne olacak halimiz bizim PC de bana mı yapıyor bilmem tüm aksilikleri ben oturduğumda çıkıyor:))) az önce mause kitlendi neyse ufak oğluş halletti bir iki blog dolaşayım dedim:)öpüyorum son postunu da okudum ama yorumu buraya yazdım :)

    YanıtlaSil
  15. yazik olmus kaybolan dosyalarina,eminim cok uzulmussundur.sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. Haticecim; bu oğluşlar olmasa halimiz harap zaten:)) Allah eksikliklerini göstermesin Yarabbim. Sağol canım..

    YanıtlaSil
  17. Özgürcüm; gerçekten üzüldüm ama bu geri getirmiyor maalesef giden dosyayı.. Canımız sağolsun naapalım.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  18. Of of, üstüne Nutella sür, reçel dök veya süzme yoğurt, kaymak da olur. Ne hayaller kurdum bir bilsen :) Ellerine sağlık her zamanki gibi nefis.

    YanıtlaSil
  19. Leylacım, yoruma çok açık bir lezzet bu, hayal etmek serbest:) Sağol canım..

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...